Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: kupuje li tata ljubav igrackama

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno kupuje li tata ljubav igrackama

natrcala sam na drugom forumu post di cura koja je razvedena pise kak tata maloj kupuje sve sto joj padne na pamet i njoj to kao smeta jer ona to dozivljava kao da se partner natjece sa njom kroz sve te kupovine

iz posta se vidi da mala voli ici kod tate

e sad, zbog cega taj tata ne bi bio lud za djetetom i kupovao gluposti iz vlastitog gusta, djetetu na veselje, zbog cega zene takve situacije dozive kao natjecanje

kod nas mats kupuje malom takve besmislice, toliko trosi na igracke i imamo toliko gluposti kupljenih i za stariju dob jer mats fantazira kako ce se njih dvojca onda sa tim super igrati jer on ko klinac to nije dobijao i ne zeli da sebastian bude uskracen

da li postoji kolicina igracaka koja je "dovoljna" i nakon koje ce dijete biti razmazeno

meni je normalniji takav tata nego tata koj se ni ne sjeti da dijete ima rodjendan i najcesce nadje razlog da preskoci susret sa djetetom

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Mislim da si sve napisala !

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Suvise malo podataka da bi se donosili sudovi o normalnosti necijeg tate....

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

po meni bitno je da uz igracke dobiva i paznju i ljubav - u tom slucaju nema opasnosti. Ako su igracke zamjena za paznju i ljubav - e onda je to druga prica. Tako ja to vidim..

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moj bas nesto nije pre lud za kupovanjem igracaka (osim onih s kojima se i sam moze igrati - piste za autice i sl.)...

on voli kupovati namjestaj za luku...

ali najvise mu voli pokazivati svijet...

ajd, ovako otkad nismo vise zajedno se ni ne cini tak los... dapace...

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ako su razvedeni i ne mogu se dogovoriti oko zajednickih crta odgoja, a majka (kod koje, kolko mogu skuziti, dijete zivi) nastoji pokazati djetetu da ne moze dobiti bas svaku igracku, ili da se ne moze pri svakom posjetu ducanu kupiti i igracka, a otac to bez obzira cini (opet, mozda, s dobrom namjerom, jer se to ne moze iscitati iz ovih podataka), onda samo stvara konflikt s majcinim shvacanjem odgoja, mozda stvara i vrstu ljubomore kod mame, koja se lomi izmedju osjecaja, a mozda zapravo uopce nema niceg loseg u svemu tome Ili jhe mozda ljuta iz razloga kojeg je Sun spomenula - da tata zapravo daje igracke kao zamjenu za ljubav :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni se cini da zene cesto protumace poklone kao zamjena za ljubav i jednostavno ne prihvacaju da je moguce da je kupovanje igracaka jos jedan od nacina da se pokaze ljubav

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Meni se cini da to nema veze s tim jesi li zena ili ne....

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mm kupuje djeci igracke, ali se onda i igra sa njima (mislim, sa djecom i grackama )
    Mislim da moja djeca imaju previse igracaka, iako sam sebi rekla da to necu dozvolit

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj snorki prvotno napisa
    mm kupuje djeci igracke, ali se onda i igra sa njima (mislim, sa djecom i grackama )
    Mislim da moja djeca imaju previse igracaka, iako sam sebi rekla da to necu dozvolit
    grackama- igrackama

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja sam se uhvatila kako Viktoru kupujem instrumente - igracke i onda ja sviram a on me ganja po kuci da mi otme....

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Uvijek sam mislila kako svom djetetu necu kupovat igracke, al eto me sad - malo tomu mogu odoljeti
    No, cesto se dogodi isto ovo ko i kod ninet - da ja nadobudno sviram njegov sintisajzer (s uzdahom kako mi je zao sto nikad nisam naucila svirati )
    Uh, ovo je vec malo OT, al eto, kad sam vec napisala da i submitiram

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re:

Ma nema to veze sa kupovanjem ljubavi...ja kupujem iz gusta...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa onda i tate mogu u tome uzivati?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pa zasto ne bi...Samo MM vise uziva u kupovanju odjece, a posebno cipelica (naljutio se kada sam prosli vikend ja upecala 2 para na snizenju, bez njega) a ja vise u kupovanju igracaka za H. Barem smo se ravnopravno podijelili.

bauba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa
    pa onda i tate mogu u tome uzivati?
    o tome se upravo radi: djeci više uopće nisu bitne igračke već im je bitno samo da ih dobivaju. ni ne igraju se njima.

isto je sa odjećom: današnji roditelji u većini odjevaju sebe kroz djecu.
    pružanje djeci onoga što mi nismo imali.. često je izgovor za zadovoljavanje ega.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj bauba prvotno napisa
    [ današnji roditelji u većini odjevaju sebe kroz djecu.
    pružanje djeci onoga što mi nismo imali.. često je izgovor za zadovoljavanje ega.
    Slazem se. Ja kao dijete nisam imala ni puno igracaka, ni robice. Ali sam imala ljubav i brigu svojih roditelja. No, danas, nekako htjela bi H priustiti ono sto ja nisam imala i sjecam se kada sam puno puta, kroz cijelo djetinjstvo i pubertet sa tugom gledala igracke ili neku majicu koju ja nisam mogla dobiti.

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Re: kupuje li tata ljubav igrackama

Citiraj stray_cat prvotno napisa
    ...
    meni je normalniji takav tata nego tata koj se ni ne sjeti da dijete ima rodjendan i najcesce nadje razlog da preskoci susret sa djetetom
    Od dva zla meni je bolje je ovo koje ti biras, no mislim da je rjesenje uvijek u umjerenosti.

Iz tvog uvodnog posta mi se cini da je rijec ili o ocu koji zaista na taj nacin kupuje ljubav svog djeteta (bivsa supruga vjerujem ima razloga sumnjati u to) ili o ocu koji ne zna drugacije izraziti svoju naklonost, sto je vrlo, vrlo lose.

Davno sam procitala da je najljepsi poklon za dijete uspomena. Po meni to vrijedi i za odrasle. Nisam pobornik materijalnih dokaza naklonosti, kupiti stvar moze bilo ko.
    S druge strane, rijecima moje drage prijateljice: ljubav dati, to treba znati.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

A sto ako se radi o slucaju gdje mama ne moze, ili ne zeli, neke igracke djetetu kupiti - a tata tu uvijek uskoci?
    Ili mama kaze da se nema za neki model mobitela - ili ga ne zeli kupiti - a tata opet uskoci?
    Ili se tata ne bavi dugo djetetom, a zna da zeli neku veliku stvar koja se inace ne moze priustiti - i onda manjak druzenja djetetom time 'nadoknadi'?

Mogu zamisliti da tu moze postojati potencijalni problem.
    I mislim da se ne moze tek tako svesti samo na kupovanje igracaka kao izraz ljubavi. Moze biti, ali i ne mora.
    A i inace ne mislim da je djeci dobro kupovati bas sve sto im padne na pamet ...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moj stari je bio toliki 'nematerijalist' da nam se nije bas nesto isprsio s pokonima...
    bio ej toliki 'nematerijalist' da cak niti alimentaciju nije placao osim prvih godinu dvije...
    a sve rijecima: ljubav se ne kupuje novcem i ja bi njima (meni i mom bratu ) htjeo dati ljubav ali kad mi ona (moja mama) ne da da budem s njima (kad se meni sprdne, bez obzira na djecje aktivnosti).'

siroti!

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Imam kolegicu na poslu koja je razvedena i ima dvoje djece (14 i 11 godina) koji žive s njom. Tata ne želi plaćati alimentaciju, ali kupuje klincima novi mobitel, mp3 playere, role i slično. Ne kupuje im odjeću, obuću, ne daje za hranu. Ona ga ne može "pratiti" s tim poklonima, ne želi objašnjavati djeci situaciju s alimentacijom i mislim da je jasno zašto je tu njegovo kupovanje poklona problem. Možda je i tu neka slična situacija pa se ona zato pjeni. Inače, naravno da mislim da kupovanje poklona ne mora imati veze s kupovinom ljubavi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •