Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Kratki ciklusi

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Kratki ciklusi

Pozdrav svima, imam jedno pitanje pa ako netko ima takvo slično iskustvo molila bih da se javi.
    Unazad 10 mjeseci ciklus mjesecnice sa uobicajenih 27-29 dana, skratio mi se na 23-24 dana. Bila sam na ginekološkom pregledu, papa test je uredan, radila sam briseve i oni su uredni, vaginalni ultrazvuk je takodjer dobar. Moje pitanje glasi: da li zbog tako kratkih ciklusa postoji mogucnost
    da ne mogu ostvariti trudnocu? Naime suprug i ja "intezivno" radimo na
    trudnoci otprilike 7 mjeseci, ali nazalost bezuspjesno, te da li bih mogla nekako "produljiti" tj. vratiti dužinu ciklusa, npr. nekim priprodnim preparatima. (znam da ovo "produljiti" bedasto zvuči, ali imam neki osjećaj da je to problem zbog kojeg ne mogu ostati trudna, a možda se i varam :?

Betty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

borka dobro dosla . Ne znam da li vise volis doktore ili alternativnu medicinu ? U svakom slucaju bilo bi dobro da uradis hormonsku analizu, jer cim ti je ciklus skracen , to moze da predstavlja problem .Onda ces imati kompletnu sliku sta se desava sa tvojim tijelom .
    Mozes draga ( to mi radimo ) da pocnes da mjeris BBT i vidis da li imas ovulacije i dalje , i ako imas koja ti je faza ciklusa kraca .
    Ima dosta cajeva koji regulisu cikluse , pa prosetaj se ovim pdf. naces zanimljivih stvari .
    Ili jednostavno da se opustis , ne mjeris nista i pomiris sa tim da ce beba doci kad se bebi , a ne tebi , bude dalo .
    Znam da je ovo trece najteze , i sama se borim kao i ti , da ne poludim .Mada me tjesi sto nisam jedina .Ima ovdje dosta ovakvih "poludjelih" poput mene
    Eto imas par izbora , pa ti odluci . Cim su ti svi nalazi u redu , znaci nije nesto sa hormonima bas kako treba , a cim nije u redu sa hormonima znaci stigao stres sa svim kuferima i planira da ostane ako ga ne otjeras ..

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja mislim da ovulacije imam, jer me svaki put probada u donjem dijelu trbuha i imam dosta sluzi negdje oko 12-og dana, 2 dana +/-
    Kada sam se požalila ginekologu, on je nešto natuknuo da mi je druga faza siklusa možda prekratka, ali nije spominjao pretragu hormona, nego da čekam do godine dana, pa ako ni tada ne uspijemo onda da krenem na dodatne pretrage. (Imam 31 godinu)
    Mislila sam za početak probati koristiti neki prirodni preparat, samo ne znam što.

Betty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Za produzenje druge faze ciklusa obicno pomaze vitamin B6 , a mozes piti i cajeve :marulju ili vrkutu , one regulisu cikluse . Ja se nadam da ces nam ubrzo postati trudnica . Imas temu MACINA TRAVA pa procitaj tu ti pise sve

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Kratki ciklusi sami po sebi nisu problem za začeće. Ja imam cikluse od 24 dana. Ako odhopsamo 12. dan velika je šansa da ću ostati trudna (obje trudnoće su bile baš od hopsanja toga dana). Na sva gađanja prije i poslije 12. dana, ništa.
    Mislim da je veći problem zašto je do tog skraćenja došlo.

Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re: Kratki ciklusi

Citiraj borka prvotno napisa
    Moje pitanje glasi: da li zbog tako kratkih ciklusa postoji mogucnost da ne mogu ostvariti trudnocu?
    To je moguće kada je lutealna faza (od ovulacije do M) kraća od, mislim, 10 dana. Ako je to tako onda ne može doći do implantacije.
    Razlog je niska razina progesterona. Ako je slučaj u tome to se da lako rješiti primjerice uzimanjem Dabrostona ili Utrogestana nakon O.

Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Eh da zaboravih,
    na tvom mjestu bih napravila status hormona i svakako bi bilo dobro utvrditi da li stvarno dolazi do ovulacije.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja bih na tvom mjestu kupila preko neta Lh trakice za utvrđivanje ovulacije i točno vidjela kad mi je O, a onda pazila kad će mi iza doći M, tj.ako ti dođe nakon 14 dana, znači da je lutealna faza u redu. Ako je tako, meni je to čak dobro jer onda imaš brže priliku za ostati trudna.
    Ako ti M previše šeta primjerica jedan put 24., drugi put 30. dan i tom sl., onda može biti da je došlo do povećanja prolaktina koji regira na stres...mi kad smo krenuli na bebu, upravo mi je skočio prolaktin i počeli mi šetati ciklusi...sad su mi manje-više ustaljeni i dužina lutealne faze, što je najvažnije je 14 dana, a utvrđena navedenim trakicama.
    Ili kao što su cure rekle, možeš poći napraviti hormonalni status.
    U svakom sl.želim ti čim prije +.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I moji ciklusi su relativno kratki - 21/24/26 dana, a nekad su bili u minutu na 28.dan. Često mi se dešavalo da par mjeseci imam 28 dana, pa nekoliko mjeseci dan duže ili kraće, pa se opet vrati na najvišu granicu i tako redom. Moja dr kaže da su ciklusi od 24 dana normalni i u redu. Prema tome, navali na TM kada osjetiš probadanje i primijetiš sluz. Sretno!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I kod mene je slična situacija, par mjeseci su oko 27-28 pa se onda u slijedećem periodu skrate na 24, 25. Tako mi je cijeli život i mislim da se ne trebaš zabrinjavati oko toga...

Ali, ako želiš biti 100% sigurna, napravi pretrage

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj borka prvotno napisa
    Ja mislim da ovulacije imam, jer me svaki put probada u donjem dijelu trbuha i imam dosta sluzi negdje oko 12-og dana, 2 dana +/-
    Kada sam se požalila ginekologu, on je nešto natuknuo da mi je druga faza siklusa možda prekratka, ali nije spominjao pretragu hormona, nego da čekam do godine dana, pa ako ni tada ne uspijemo onda da krenem na dodatne pretrage. (Imam 31 godinu)
    Mislila sam za početak probati koristiti neki prirodni preparat, samo ne znam što.
    Potpisujem sve što ti je Betty napisala.

Evo nudim ti nekoliko linkova s ovog potforuma:
    Kratka lutealna faza
    vitamin B6 produzuje luteinsku fazu ciklusa
    Vitex za neplodnost

Pročitaj, a ak te još nešto zanima, samo ukucaj u pretražnik pojam i pregledaj ponuđeno.

Ja sam imala kratku lutealnu fazu, u ciklusu od 29-30 dana, ovulacija je bila 24-25. dan. Samo pijenjem B6 vitamina i B-kompleksa, uspjela sam "dovući" ovulaciju na 16-17. dan. Također sam pila vitex, macinu travu i vrkutu.

Pronađi nešto za sebe, ali i napravi hormonsku sliku.
    Sto uciniti kako biste se pripremili za trudnocu?

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ajme cure vi ste divne , puno, puno vam hvala na ovim odgovorima.
    S obzirom da jutros ne mogu spavati, a nedjelja je i nemam što drugo raditi u 7 ujutro, idem proučiti sve ove postove šsto ste mi preporučili.
    Mislim da ću i docu reci da bih voljela prekontrolirati hormone.
    Možda su mi se ciklusi zaista smanjili od stresa, naime ja sam dosta emotivna i sve promjene u životu, bilo dobre, bilo loše dosta snažno proživljavam. Imala sam i nekih obiteteljskih problema (mama mi je bolesna) a i dosta me frustiralo to što ne mogu ostati trudna (tim više što su moje dvije bliske prijateljice rodile u razmaku od 2 mjeseca i cijelu trudnocu sam prošla s njima, sada se naravno i dalje družimo ali glavna tema su nam male bebe, pa sam možda i zbog toga opterećena).
    Hvala vam još jednom na odgovorima

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Svima pozdrav,

nova sam ovdje već neko vrijeme čitam vaše priče ali tek sada se javljam sa svojim pitnjem... nisu mi baš jasne te granice kod lutealne faze, bila sam na UZV i moja traje 11 dana... jel to problem. Progesteron na donjoj granici...

Svima sretno

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

da ja nesto napisem.....
    ...moji ciklusi su također kratki 24-25-26 .....menga zadnjih par mj..svega 2 dana ..dr. kazu to je ok....ja trudna nisam.....dali je to razlog ne znam....ovulaciju imam....lh trakice pokazuju 13 dc ovulaciju...hm....pila sam 2 mj.caj vrkutu i prestala jer....mi je jos vise skratila ciklus na 23dc e sad budi pametan hormoni su mi ok.
    ...progesteron 27

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Moji ciklusi su od 26-28 dana, više od godine dana pokušavamo zatrudniti. Lutealna faza mi je samo 9-10 dana, imala sam biokemijsku trudnoću u 5 mj. i sumnjam da je to razlog. Moja gin ne smatra da lutelna faza igra neku ulogu nego samo da je bitno da imam O, tako da me nije htjela slati na nikakve pretrage sve do sada. Trenutno čekam nalaze hormona.

štrumfeta avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

bunny-mijenjaj ginićku
    lutealna faza kraća od 10 dana predstavlja problem za začeće - prekratka je, neš ti ne štima s progesteronom - ne proizvodi se dovoljno da ti podrži trudnoću! al kolko znam, to relativno bezbolno riješiš utrogestanima

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj štrumfeta prvotno napisa Vidi poruku
    bunny-mijenjaj ginićku
    lutealna faza kraća od 10 dana predstavlja problem za začeće - prekratka je, neš ti ne štima s progesteronom - ne proizvodi se dovoljno da ti podrži trudnoću! al kolko znam, to relativno bezbolno riješiš utrogestanima
    xxx
    ne kužim zašto ti već prije nije dala utrogestane!!!
    kratka lut. faza je čest i relativno jednostavan problem kao što reće štrumfeta.
    Neki ginići utrogestane daju za svaki slučaj kad i nije dokazano kratak lut. faza
    a kamoli nebi trebali kod tebe

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj bunny prvotno napisa Vidi poruku
    Moji ciklusi su od 26-28 dana, više od godine dana pokušavamo zatrudniti. Lutealna faza mi je samo 9-10 dana, imala sam biokemijsku trudnoću u 5 mj. i sumnjam da je to razlog. Moja gin ne smatra da lutelna faza igra neku ulogu nego samo da je bitno da imam O, tako da me nije htjela slati na nikakve pretrage sve do sada. Trenutno čekam nalaze hormona.
    Nije ti gin u pravu. Iako, i moja je isto tvrdila .

Ja sam imala savršenu O, dokazano i folikulometrijom, ali mi je lutealna faza bila jako kratka, 7-8 dana. Sa utrogestanima nismo ništa postigli. Prolaktin mi je bio uredan, ali relativno blizu gornje granice. Na preporuku drugog liječnika ipak uzimam Bromergon, i u idućem ciklusu ostajem trudna.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •