Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 56 od 56

Tema: dobar, loš, zao

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Oliver: dobri smo kad se lijepo ponašamo ( a onda na potpitanje što to znači lijepo se ponašati kaže: pa da se lijepo igramo, da se ne tučemo...).
    Dino: dobri smo kad se lijepo igramo s nekim, kad se ne tučemo, kad nekome (čitaj bratu) nekad i popustimo i kad ga ne ignoriramo.

Ja sam isto tako svojoj djeci puno puta rekla da ih volim i kad sam ljuta na njih, i kad se lijepo ponašaju i ružno, ali kad se ružno ponašaju da mi se takvo njihovo ponašanje ne sviđa.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    Citiraj tatek prvotno napisa
    Pitao sam jutros Vedrana kad su djeca dobra, a kad losa.
    Ali to NIJE isto pitanje koje je Bubica spomenula. Ne treba se dijete pitati generalno kad su djeca dobra a kad losa.

Nego treba pitati

"Sto mislis, kad MAMA i TATA misle da si dobar?
    OK, onda sam previdio tu finesu ... no, vjerujem da bi bilo slicno, samo uz varijantu "kad ne tucem Zrinku i ne otimam joj igracke".

Mogu probati jos jednom ... iako mu je vec i sad bilo cudno sto to pitam, pitao je zasto me to zaniam pa sam rekao da zanima neke moje poznanike koji imaju malu djecu koja jos en znaju reci sto misle kad su djeca dobra,a kad losa.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    Sad ste me podsjetili da su me jednom u vrtiću pozvali na red, jer je M. izjavio da njega roditelji jednako vole i kad je dobar i kad nije. Zbog toga smo ispali roditelji koji sve dozvoljavaju i nemaju konce odgoja u svojim rukama.
    Citiraj flower prvotno napisa
    i nas su jednom pozvale na raport jer je D rekla teti da je nesto krivo rekla, i odgovorila je s NE...jos je teta predamnom rekla - ona mora znati da djeca odraslima ne mogu odgovarati s NE.
    :shock:
    strašno

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

flower (napisa):
    i nas su jednom pozvale na raport jer je D rekla teti da je nesto krivo rekla, i odgovorila je s NE...jos je teta predamnom rekla - ona mora znati da djeca odraslima ne mogu odgovarati s NE.

To vam je fora i od moje mame, koja me u počecima moga roditeljevanja zabezeknuto gledala kad bi mi sin rekao da nešto neće ili ne želi ili da ne može sad. Bila je sva u čudu, jer kao, kako dozvoljavaš da ti kaže Ne??!!! To je njoj očito bilo nedopustivo.
    Ono što ona nije znala je da sam ja bila razvila milijun varijanti kako to reći ( ne, neću ...), ali u drugačijoj formi. (hoću, ali malo kasnije, evo odmah, nebi sada...).Bez veze.

A inače, što se tiče dobar-loš, užasno je što su mi misli kontradiktorne. Mislim si, za mene ne postoje dobra i loša djeca, to je generalno neka moja ideja i stvarno im ne dajem takve ocjene, ali očito je da klincima šaljem neke druge poruke jer i oni sebe doživljavaju da su dobri ako su poslušni, a zločesti kad naprave nešto što ja ne odobravam.
    Očito ne radim ono što propovijedam i grozno mi je sad to.
    Ali, stvarno na ovom formu svaki dan nešto naučim.Thanks svima.

zebra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    Pitala sam Emu, odgovor je porazan: "Aaaa, sta ja znam... sta kazu Rode o tome?"

mislim da je malo pretjerano poslušno dijete smatrati robotićem. djeca surađuju, i kad ih ne nahvališ na sva usta ako su poslušali od prve, percipirat će da ti je to drago. moje dijete je premalo da bi bilo poslušno ili neposlušno, pospremi/ne stvara još veći nered onako kako mu dođe, ali voli pomoći drugima, ako se ja primim pospremanja njegovih igračaka, pomoći će mi jer je i to samo još jedna igra.

što se tiče suludih vrtičkih teta: možda je donekle i korisno da djeca dožive te nebuloze(do određene granice, narafski), bar odmah skuže da ne moraju svakog u životu slušati.
    ima i teta i roditelja koji misle da je najbitnije da dijete sve pojede i da sve pospremi i da bude tiho kad oni hoće, al ja se s njima ne družim

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

zebra, nevezano uz tebe, ali ipak bih htio spomenuti ... htio bih naime obraniti malo vrticke tete, cini mi se da se o njima i inace, a posebno u ovoj temi spominje u dosta negativnom kontekstu. Mi se na "nase" 4 tete (dviej Vedranove i 2 Zrinkine) zaista mozemo u potpunosti osloniti i da ih biram tesko da bih mogao naci 4 osobe kojima bi radije povjerili nasu djecu - ne samo da smo sigurni da ce nam djeca biti sigurna, sita, suha itd nego smo i sigurni da se sa njima ophodi na kulturan nacin, da ih se ne uci suprotno nasim nacelima (OK, ne gledamo na poneku sitnicu, ali generalno je to sto zelimo mi i sto, vjerujem, zeli i vecina vas sa Rode za svoju djecu) i da se radi sa njima koliko to vec okolnosti dopustaju. U redu, one nisu njima raspolozive 100% vremena, nisu ni 25 %, nego tek mozda 10% ili manje ... ali, takav je i zivot i mislim da vrtic daje (ako su tete OK kao nase) dobru pripremu za socijalizaciju u daljnjem zivotu.

Dakle, postoej naravno kao i svugdje drugdje lose tete koje svoj posao rade ofrlje i nemarno i u suprotnosti as suvremenim odgojem i brigom za djecu ... no, postoje i one druge, tete po vokaciji, koje to rade iz ljubavi (ili bar tako izgleda ) i koje to rade dobro.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •