Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Problem s tetom čuvalicom?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Problem s tetom čuvalicom?

Joj, mislim da nitko nema takav problem kao ja
    Stvar je da imamo super tetu čuvalicu, al problem je u tome što kad dođe ne zna otići!
    Cura je oko 20 god, ide na faks, nekad mi je uskakala pripazit najstariju (dok smo još samo nju imali), i mala ju voli, to je bio i razlog da je uzmem i za blizanke. Pristala je na smiješno malu cifru, nema love pa joj sve dobro dođe (inače je iz drugog grada). I sve super: cure ju vole, raduju joj se kad dođe, ona ostaje obavezno pomoći da ih okupam (besplatno, njena dobra volja) i onda kad cure odu na spavanac - ona ostaje! Ja tad imam puno posla, pospremit kuhinju, stavit veš prati, itd, ona i dalje sjedi... pokušala sam svakako, sjedit s njom, onda joj kažem da imam posla u kupaonici a ona me zamoli da može li malo za komp pročitat mail, itd. Dođe MM, ide večerati, ponudimo ju, ona neće, samo sjedi, ja i on bi malo popričali, ne možemo od nje! Njemu se to ne sviđa jer nema slobodu kad dođe doma, a ni meni....
    Što da radim, mislim, najbolje je otvoreno popričati al se bojim da je ne povrijedim, vidim da je usamljena, nema baš prijatelja, od nekih sam čula da je izbjegavaju (baš zbog te njene nametljivosti).... još jednom napominjem da cure super čuva, samo se njima posveti i da je vole.
    U zadnje vrijeme je baš i ne zovem često... a pomoć mi je neophodna!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

A da joj pronađeš joj neki honorarni posao popodne ?

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Hm, a da jednostavno porazgovarate?

Mislim, u svojoj ste kuci i malo mi je neobicno zamisliti da nemate tu mir koji vam ocito fali i treba. Postavljanje granica ne znaci da nekoga ne volimo i ne cijenimo.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

a da ju pitaš da ti počne obavljati i kućanske poslove

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Baš sam htjela predložiti da diskretno raširiš dasku za peglanje prije nego što odeš uspavati djecu

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja mislim da cura ima problema, možda sa podstanarstvom, možda nema gdje otići...
    Pitaj je kako joj je na faksu treba li učit itd. reci: mislim da bi bilo vrijeme da počneš spremat ispite...
    ili jednostavno reci da trebaš ići negdje s djecom nešto obaviti počni spremat djecu, sebe, i stvarno izađite s njom
    ili je pitaj ima li kakvih problema u obitelji...s dečkom...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Budući si pričala s njom i to nije pomoglo, ja bih uvijek odglumila da idemo negdje. Ionako ste već svi spremljani kad dođete doma, znači djecu bih zabundala i rekla moramo ić tamo i tamo.. odete do prvog dućana i vratite se kad zrak bude čist..
    nije zgodno baš, nije ni pravedno s vaše strane, ali nije ni s njene da vam je postala baš član obitelji.
    Možda u njenoj obitelji nešto ne štima pa mašta da je član vaše, ali mašta je otišla predaleko..

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma ne mogu reći da idemo nekamo jer ih ona čuva obično popodne, pred spavanje.
    Ma znam da moram još s njom popričati, samo mi je nekako bed, baš zato što znam da je usamljena...
    Il da stvarno probam s daskom za peglanje?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ne vjerujem ovo za peglanje, teta cuvalica sam i da mi netko ponudi peglanje uz babysitting, pa ne bih bas bila odusevljena, iako mi ne bi bilo tesko.

Mislim da bi prvo trebali s njom razgovarati OTVORENO i reci joj u cemu je problem, a ne pitati ju za peglanje. Zar ne mislite da je to too much?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Natalija prvotno napisa
    Ne vjerujem ovo za peglanje, teta cuvalica sam i da mi netko ponudi peglanje uz babysitting, pa ne bih bas bila odusevljena, iako mi ne bi bilo tesko.

Mislim da bi prvo trebali s njom razgovarati OTVORENO i reci joj u cemu je problem, a ne pitati ju za peglanje. Zar ne mislite da je to too much?
    nemoj se uspoređivat, ipak je ovo drugačija situacija.. a ja ni nisam shvatila da bi čuvalica peglala, već jednostavno otišla kad vidi hrpetinu robe
    Naravno da treba pričat, ali meni je isto žao da se cura povrijedi pa treba pažljivo birati riječi..ja bih joj možda u povjerenju rekla da imam nešto nasamo popričat s mm, da imamo rješit neke nesuglasice, "pa ako nas možeš ostavit na samo.."

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mercedes, to je dobra ideja... možda mogu reći da imam nekog posla na kompu i sl. Bed mi je što moram muljati... razmišljala sam da joj kažem da mi je bed što mi pomaže oko kupanja, jer joj to ne mogu platiti, pa da bi bilo bolje da više ne sudjeluje u tome, valjda će prije otići :/

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Čini mi se da će ti ona onda još više htjet pomoć ako kažeš da imaš nešto radit..pa bi ja muljala samo nešto vezano za mm, jer jedino tu ne može pomagat
    jednom kažeš da imate nekih problema koje morate nasamo rješit, drugi put da ga želiš iznenadit nečim, pa možda s vremenom shvati ili se navikne ić ranije doma 8)

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Imam jedan drugi problem: ostali smo bez tete čuvalice. Bila nam je super do pred par mjeseci pa sve šlampavija i manje zainteresirana, a puklo je jučer kada je priznala da je lupila malca. Skužili smo da je malac čudan i da nešto ne štima, a stvar je završila tako da smo ponešto naučili o svemu skupa.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

uh, ja poludim kad cujem ovakve stvari!
    vjerujem da nije bilo nicega po cemu se dalo naslutiti da bi mogla biti nasilna prema djetetu?

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ružno je reći; ali barem je priznala, mogla je šutiti i dalje ga maltretirati

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •