Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Full time mame i drustva nenaklonjena djeci III

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

amo se vratiti na pitanje:

sto trebaju djeca?
    sto je za njih najbolje?

jel to 24h dostupnost jednog od roditelja, da ali ne samo to, njima treba strast i roditeljska posvecenost sto ne moze pruziti netko izvan obitelji, zar ne

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma da se ne zapetljavamo, ima u knjizi prikaz svedskog modela, ako budem imala vremena, prepisat cu ga, cini mi se kao model koji najbolje pokusava zadovoljiti sve...

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Virgo30 prvotno napisa

I sad..pitanje je treba li ju platiti ili ne. Ja mislim da da..ali kakva je dobra ljudska praksa, mislim da bi se još mnogostruko više ljudi prijavilo u takav aranžman jednostavno zato jer bi dobivali naknadu za bivanje doma s djetetom...

Nije to malicioznost. To je oduvijek tako.
    ma izuzmimo sad primjere zloupotrebe, to nije, kao sto je netko primjetio nikakav argument. nego, ako majka ima dvoje troje djece i takodjer i radi... hoce li i njoj biti placeni ti sati kad dodje doma i radi do iza ponoci ? jer bilo da se radi o zeni- blagajnici u kerumu ili o top menadzerici ht-a, obje imaju doma prljavog vesa, obroka za kuhati i djecu za prati.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    jer po meni full time roditelj moze biti i onaj koji da dijete na nekoliko sati u vrtic. :? il mozda ne ?
    vis' meni je to 'moderna domacica'... ostavi dijete par sati u vrticu dok ona ode na aerobic, plac, frizuru, trac partiju... svakodnevno...

meni to ne bi bila full time mama...
    ona koja ode na recimo ginekoloski je druga prica... onda moze i tata cuvati, ne?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ma mislim sad vidim da ispada da full time mama nemre na frizuru, trac partiju, aerobic... - naravno ali ne kao da joj je to part-time job pa ostavlja dijete instituciji...
    vec organizira da npr. tata ili neko iz obitelji cuva dijete... ili dijete ide s njom...

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    I sad..pitanje je treba li ju platiti ili ne. Ja mislim da da..ali kakva je dobra ljudska praksa, mislim da bi se još mnogostruko više ljudi prijavilo u takav aranžman jednostavno zato jer bi dobivali naknadu za bivanje doma s djetetom...
    Skroz se slazem. I ne mislim da ima nesto maliciozno u tome sto bi se ljudi prijavljivali. Zasto bi to bilo lose?
    Tko bi uplaćivao doprinose?
    Zašto neki lukaviji poduzetnik ne bi frknuo dijete kod dadilje, dobijao lovu zbog života s djeteom i zarađivao?

Ja bih svih plaćala po sustavu fizičkog i intelektualnog opterećenja...ali tko će to izmjeriti? Tko će izmjeriti količinu angažmana?
    Koliko bi takav sustav bio održiv, a da se svi oni kojima bi povisili davanja i poreze ne bi pobunili?
    Čak i utopija ima svoje noge u blatu...

Početno

imam ...

Pošto defaultno veći dio tereta u kućanstvu podnose žene predlažem da se muškarcima na plaću nakaleme porezi na muški spol i to što je veći muškarčina-veći porez.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    nego, ako majka ima dvoje troje djece i takodjer i radi... hoce li i njoj biti placeni ti sati kad dodje doma i radi do iza ponoci ? jer bilo da se radi o zeni- blagajnici u kerumu ili o top menadzerici ht-a, obje imaju doma prljavog vesa, obroka za kuhati i djecu za prati.
    da se mene pita - da! i vec sam napisala od kud bi se za to namakli novci - iz novca koji ide za oruzje...

no do tada bi cist bilo lijepo da se prizna i plati nesto kao full time mama...
    definitivno put ka boljem svijetu...

trazenje da se placa i posao poslije posla, na zalost, djeluje subverzivno na ideju ovog topica... koliko se meni cini...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

imam ...

Pošto defaultno veći dio tereta u kućanstvu podnose žene predlažem da se muškarcima na plaću nakaleme porezi na muški spol i to što je veći muškarčina-veći porez.
    a sto je 'manji' muskarcina - jos dobi bonus za sudjelovanje u poslu poslije posla... kao i mama...

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kaze penelope:

vako dijete donosi pravo na 18 mkjesecni roditeljski dopust kojeg moze iskoristiti bilo koji roditelj nakon dvotjedbog ocinskog dopusta koji oboma dopusta da se upoznaju s bebom.

moguce je dopust iskoristiti odmah u jednom dijelu ili ga razvuc da dulje vrijme uzs skraceni posao ili ga iskoristiti u kracim odsjeccima...

svako dijete daje pravo roditelju da izostane do 90 dana godisnje zbog 'oboteljskih razloga' sve dok dijete ne navrsi 8 god.

kad roditelji potrose rod dopust, roditelj ima pravo raditi 6 sati sve dok najmladje dijete ne navrsi 8 god
    svo si dopisti placeni u visini 90% place oditelja

skandinavske zemlje su vodile rasprave o pravima djece a ne o cuvanjju djecw, raspravljale su o roditeljima umjesto o zenama kao majkama, o trajnom ljudskom pravu da zaradjuju i brinu o nekome umjesto o njihovom pravu odabira izmedju tih dviju kategorija

djeca su ljudi s potrebama koje su, iako razlicite, jednako stvarne kao i nase, i kao gradjani imaju jednako pravo ispunjavati ih...

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a evo sto kaze christiane northrup u knjizi 'mudrost majcinstva: majke i kceri'

''... ne postoji jedan propisani nacin da budete majka. meni je pomogla podjela na stilove majcinstva. nakon sto identificirate stil svoje majke i svoj stil, lakse cete shvatiti i prihvatiti nacine kako ste utjecale jedna na drugu i odabire koji su dobri za vas.
    Na jednom kraju spektra nalazi se netradicionalna majka, odnosno zena koja je primarno okrenuta sebi i tome kako da udovolji svojim kreativnim potrebama koje proizlaze duboko iz njezine nutrine. Ova vrsta majke mora se pobrinuti za te potrebe ako zeli sacuvati emocionalnu ravnotezu i fizicko zdravlje. <kod zena koje spadaju u ovu kategoriju majcinstvo is krb uzet ce svoj danak ako nema snaznu podrsku i prakticnu potporu.. iako vole svoju djecu bas kao i ove druge majke, one nisu bioloski programirane tako da ih majcinstvo na najdubljim razinama ispuni.
    S druge strane spektra nalazi se tradicionalna majka, klasicna 'prirodna majka' ili 'zemlajska majka'. Rodjenje djeteta i briga za djecu za nju su najradosnije aktivnosti koje je od svega u zivotu najvise ispunjavaju. Njezin dodir kao da potice rast. cesto odrzava vrt. najvise voli stvarati dom, peci kolace i biti uz svoju djecu. Ta je majka usredotocena primarno na svoju djecu i cesto ne osjeca potrebu z akarijerom ili drugim interesima. takva zena najbolje se osje ca kd je trudna, dok doji ili kad su joj djeca kod kuce i saplicu se oko nogu. Njezine majcinske obaveze cini se da je jacaju i ispunjavaju i nije joj problem brinuti se o vecem broju djece istovremeno. tradicionalna majka moze dozivjeti velike teskoce u srednjoj zivotnoj dobi AKO OSJETI DA JE OBITELJ VIS EN TREBA.. NASTAVLJA ULOGU SKRBNIKA KROZ UNUKE.
    nEGDJE OKO SREDINE NALAZI SE ZENA KOJA KOMBINIRA TRADIOCIONALNE I NETRADICIONALNE TIPOVE MAJKI....''

sorry na caps lock

Početno

Ja sam na sredini s odmakom prema ovom "vrtno-zemaljskom" tipu..dakle..mutnjakuša..nit čarobiram na poslu nit u domu ..odmah manja naknada zbog neopredijeljenosti

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da, ima nas raznih, zar ne?
    ja ovdje, ana forumu, mogu prepoznati tipove i tardicionalnih i ovih drugih majki, kao i cijeli spektar onih izmedju

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a ja sam po fazama
    trenutno u fazi tradicionalne majke, ali ne drzi me dugo to (tako je bilo i s mislavom, do njegove negdje trece godine), nakon nekog vremena osjetim poriv i za necim drugim, ispunjenjima neke druge vrste...nekom dobrom knjigu na miru i kontinuirano procitanom, nekom novom profesionalnom temom, koja me zaokupi, ....

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sto ja danas pricam na preskoke

ma ovo sa stilovima majcinstva

kod mene, mislim to ima veze sa hormonskim djelovanjem...
    dok dojim 8a dojim par godina ), u ulozi sam tradicionalne majke, odnosno ta uloga kod mene pocinje vec sa trudnocom, a nakon prestanka dojenja, pomalo se naginjem prema ovoj drugoj strani...kazem pomalo, ne na kraju spektra...

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Saradadevii prvotno napisa
    d
    seni, kada sam spomenula zeceve, mislila sam metaforicki, ne da ti skrivas nekog zeca ili slicno,
    nadam se da moj odgovor nije bio preostar, posto moram priznati, bijah malo povrijedena.
    no hard felling

ja sam momentalno samo fulltime bolesna i samo sam se nakratko spustila do ureda pogledati mailove, ali nisam izdrzala ne kliknuti na diskusiju. vidim da ste se raspricali, a ne stignem pohvatati, pa samo jedan odgovor mamisiti od jucer.

dakle ako drzava/drustvo place 800 (x) majci/roditelju sto se 8 sati brine (dakle fizicki je prisutno s djetetom). dakle placa b r i g u o d j e t e t u, a ne to sto je netko majka ili otac, zasto onda ne placa tu drugu osobu koju unajme zaposleni roditelji na 2, 4, 6, 8 ili koliko vec sati za brigu o djetetu? vec tu vrstu brige placaju roditelji sami.
    ako se radi o brizi o djetetu?

e sad, ako dakle svi roditelji dobiju tih 800 ( x) (a mislim da ce takav princip na nesto sitno godina postati realnost u austriji,) koji sluze novcanom pokrivanju brigu o djetetu, oni mogu iskombinirati jako puno varijanti:

obadvoje pola, manje, vise + brigu druge osobe: dakle oni b r i g u svoju i druge osobe na razlicite nacine uklapaju u tih 800 eura.

obadvoje tako da, u odnosu koji odgovara njihovoj situaciji i zeljama, kombiniraju svoje bivanje kuci sa zaposlenjem bez pomoci drugih osoba, tako da im 800 eura nadoknaduje ono sto na poslu manje primaju, jer manje rade.

jedno ostaje kod kuce i prima 800 eura.

obadvoje rade (koliko ne bih definirala, jer je to danas tako ovisno sta i gdje radis, pa ima ljudi koji i sa 4 sata rada imaju ogromne prihode, a i onih koji i sa 12 sati rad jedva prezivljavaju) i 800 eura placaju brigu drugih osoba.

i naravno sve meduvarijane i one koji mi ne padaju napamet.

pa bi recimo se mogle stvarati i grupice ili grupe ljudi u kojima bi neki od njih, jer ih ne zanima posao izvan kuce, preuzeli cuvanje 3,4,5 djece, na tragu onoga o cemu je zrinka pricala.

ako bi 800 eura islo u vrtice, za one koji se odluce za takvu brigu o djetetu, imali bi grupe djece od 6-10, a ne 25, bolje placeno osoblje, bolju hranu.... pa bi vrtici bili bolji i prilagodeniji djeci.

ova prica, naravno podrazumjeva da mi u osobnom smislu imamo misljenje o modelu koji mi smatramo boljim, pa takav mozemo i birati, ali da bi u drustvenom smislu trebali znati i postovati da druge grupe ljudi imaju slicno, razlicito, oprecno i sve ono izmedu misljenje, o istom tom modelu, odnosno da druge modele za sebe i svoju djecu smatraju boljima i da bi ih takode htjeli moci birati.

ako se krene od pretpostavke od koje ti kreces, da je jedan model [b]
    vrijedniji i kvalitetniji i bolji za dijete [b]
    (jedna istina), onda su naravno brojcani iskazi modela i ostalo irelevanti.

za sada demokratsko drustvo europe uz sve svoje brojne i teske mane i probleme, pokusava razlicitim grupama ljudi dati podrsku u njihovih razlicitim modelima zivljenja, pa i po tom pitanju (vidi u mom postu prije)
    pokusava zadovoljiti "vise istina" a ne jednu.

druga je stvar da taj model koji ti smatras boljim ( to postujem, pozdravljam, volim, smatram sjajnim da su ljudi drugaciji i mi svi preko svih drugih mozemo zaviriti u druge konzepte, i provjeriti, promjeniti, modificirati ili ucvrstiti vec postojece svoje konzepte. ovo moram naglasiti, jer sam se jucer sokirala videci, da se moje rijeci interpretiraju tako da bih ja nekoga proglasavala drustvenim parazitom)
    nije nigdje u smislu 2+2=4 proglasen boljim.

cime dolazimo do toga da je zbunjujuce u ovoj diskusiji brkanje krusaka jabuka i tresanja.

jedno je razgovarati o tome sto mi o s o b n o smatramo boljim modelom. (8 godina sa djecom, 3 godine sa djecom, sve ispod iznad i sa strane) kao sto vidimo razlikujemo se i to je normalno i dobro.

drugo je razgovarati sto je o p c e i d r u s t v e n o bolji model. i tu se ko sto vidimo mi na forumu u misljenjima razlikujemo. ali ne samo da se nasa misljenja razlikuju. razlikuju se i to ozbiljno i misljenja drustva u cjelini. i razlikuju se misljenja strucnih ljudi koji se time bave.
    dakle n e m a j e d n e i s t i n e po tom pitanju.
    kao sto vec rekoh u austriji je napravljeno jako puno istazivanja razlika djece zaposlenih roditelja i onih koji su kod kuce i nikada nije dokazano da bi jedan model bio bolji ili gori. na stranu to, sto ja ta istrazivanja ne uzimam previse ozbiljno iz drugih razloga, ona su mi jos jedan sitan kamencic u mojim razmisljanjima da kvaliteta i bit roditeljstvo nije uzrocno posljedicno povezana sa radom izvan ili u kuci.

dakle u o s o b n o m smislu mi imamo svoj zivot da u njemu 100% ili koliko vec mozemo zivimo svoj model.

u d r u s t v e n o m smislu polaziste promjena mora bit zelja da se sto vecem broju ljudi omoguci ravnopravno zivljenje.
    u tom smislu su isla moja razmisljanja, da razliciti modelo ravnopravno postoje.
    i nije uopce vazno koji bih ja birala. bitno je da bih ga kao i svi ostali
    m o g l a birati.

dakle mislim da je vazno razlikovati razgovor o onom sto svatko ponaosob samatra boljim i necemu sto bi bilo mijenjanje drustva u kojem moramo dozvoliti da ce razni ljudi razno smatrati boljim.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

zrinka super ti je ovaj citat od noth.
    bjezim u krevet. do daljnjega....

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    kaze penelope:

vako dijete donosi pravo na 18 mkjesecni roditeljski dopust kojeg moze iskoristiti bilo koji roditelj nakon dvotjedbog ocinskog dopusta koji oboma dopusta da se upoznaju s bebom.

moguce je dopust iskoristiti odmah u jednom dijelu ili ga razvuc da dulje vrijme uzs skraceni posao ili ga iskoristiti u kracim odsjeccima...

svako dijete daje pravo roditelju da izostane do 90 dana godisnje zbog 'oboteljskih razloga' sve dok dijete ne navrsi 8 god.

kad roditelji potrose rod dopust, roditelj ima pravo raditi 6 sati sve dok najmladje dijete ne navrsi 8 god
    svo si dopisti placeni u visini 90% place oditelja

skandinavske zemlje su vodile rasprave o pravima djece a ne o cuvanjju djecw, raspravljale su o roditeljima umjesto o zenama kao majkama, o trajnom ljudskom pravu da zaradjuju i brinu o nekome umjesto o njihovom pravu odabira izmedju tih dviju kategorija

djeca su ljudi s potrebama koje su, iako razlicite, jednako stvarne kao i nase, i kao gradjani imaju jednako pravo ispunjavati ih...
    Apropos skandinavskih zemalja , u stvari Svedske, sjecam se kako sam procitala jedan clanak autora jedne kolumne u kanadskom casopisu za roditelje kojeg pratim u kojem je opisao posjetu Svedskoj u koju je isao u sklopu poziva Svedskog ambasadora mislim kanadskim novinarima i koji je za njih bio organiziran bas na temu drustvenosocijalne politike prema djeci i roditeljstvu u toj zemlji. Sjecam se da je novinar imao jako puno toga pozitivnog za reci o Svedskom sistemu al na kraju je ipak ostao s pitanjem jel bi on htio zivjeti u takvom sistemu posto ne bi tamo mogao ispuniti ono sto sada zivi - da ne radi vec da ostane s djecom kod kuce. Ono sto je on vidio (i saznao od ljudi koji tamo zive) je da, kako bi se pokrili troskovi "velikodusnih" roditeljskih dopusta i beneficija, troskovi zivota (putem cijena, poreza i sl.) ne omogucavaju roditeljima da, nakon sto iskoriste beneficije koje su im pruzene tijekom prvih par godina zivota, zive od jedne place kako bi jedan od roditelja (u njegovom slucaju, on) ostao kod kuce s djecom i nakon tog prvog zivotnog perioda.

Sve ima svoju cijenu.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    Sve ima svoju cijenu.
    pogotovo oruzje , znam da sam zapela ali kad govorimo o boljem drustvu to mi je trn u oku...

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a da li bi tako placene fuultime mame imale neku kontrolu? jer ako se trazi da se njima prizna rad, onda se taj rad i procjenjuje ili ne? islo bi se na povjerenje?

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj flower prvotno napisa
    a da li bi tako placene fuultime mame imale neku kontrolu? jer ako se trazi da se njima prizna rad, onda se taj rad i procjenjuje ili ne? islo bi se na povjerenje?
    da i mene ovo zanima
    najvjerovatnije sve koje su tu na forumu bi stvarno i bile full time mame
    ali one mame u RL koje ja znam a ne rade nego su doma s djecom su
    daleko od toga,više vremena i više se bavim s djetetom ja koja radim
    dvokratno nego one :/ žalosno ali istinito

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mislite, da se njih kontrolira?
    Socijalne sluzbe su uvijek aktivne pa neka imaju oci sirom otvorene je li tko vara, radi, a prima placu za FTM i slicno.

Zene, koliko ljudi zloupotrebljava bolovanja? Recimo, bolovanja u trudnoci. Ili , na primjer ovdje, razne doplatke za single roditelje, za disabilities, za radnu nesposobnost, za nezaposlenost, za stambene beneficije. To je cijena drzave blagostanja.
    Ali se zato cini bolje imati generalno besplatno zdravstveno osiguranje ili placeno bolovanje (ukljucujuci bolovanje zbog bolesti djeteta) ili doplatke za one koji su u neprilici i slicno nego ih ne imati, samo zato jer bi se mogli zloupotrijebiti.

Americki liberalni filozof John Rawls (koji je bio lijevi liberal, socijalno-demokratskog tipa) predlozio je jedan model po kojemu se biraju nacela, prava itd... pravedne drzave, nazvao ga je The Original POsition.
    Stvar je potpuno hipoteticka, zamislite da sve mi ovdje okupljene priliku odluciti o ovim stvarima i jos mnogim drugima koje se ticu upravaljanja drzavom , ali da nemamo pojma tko smo (dakle, nalazimo se pod, kako on rece, veom neznanja), nemamo pojma je li smo zene ili muskarci, sposobne, pametne, umjesne ili ne, ove ili one rase, nacionalnosti, kvalificirane ili ne, roditeljice ili ne....i da pod takvim velom neznanja odlucimo o nacelima po kojima ce se urediti to nase buduce drustvo/drzava.

Njegova je pretpostavka da bismo se slozile da bude po nacelima drustvene pravde koja ce uzimate sve i svakoga u obzir (iz cisto sebicnog razloga, jer ne znamo u kojoj cemo kombinaciji zavrsiti...)
    I to je nacelo drzave blagostanja. Je skupo, jesu visoki porezi, ali nema ogromne drustvene nejednakosti i svatko dobije neki dio kolaca te u nacelu vecina zivi puno bolje nego da vlada puka meritokracija.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    a ja sam po fazama
    trenutno u fazi tradicionalne majke, ali ne drzi me dugo to (tako je bilo i s mislavom, do njegove negdje trece godine), nakon nekog vremena osjetim poriv i za necim drugim, ispunjenjima neke druge vrste...nekom dobrom knjigu na miru i kontinuirano procitanom, nekom novom profesionalnom temom, koja me zaokupi, ....
    Je li znas zasto te drzalo do trece godine?
    Odent bi nagadjao , mozda zbog visoke razine prolaktina i oksitocina...

Ima jedno poglavlje u Birth and Breastfeeding, koje jako volim, ne zato jer mislim da je tocno, nego je bas onako za stat i razmisljat, zove se The Hormone of Love.
    Sazeto, (nemojte me sada razapeti... ) zena koja luci redovito oksitocin i prolaktin (radjanje i dojenje), misli, osjeca i ponasa se drugacije od one koja to nikada, rijetko ili samo ponekada u zivotu luci

Pa kaze "Given that the characteristics of a culture are shaped by the population;s average hormonal balance, we should ask ourselves what is unique to our Western culture....One notable characteristic is that we have few children. Another....the period of breastfeeding is brief....In other words, high levels of prolactin are released for a very short period in the lives of Western women.
    ....the scarcity of prolactin is unique to our society. And it is difficult to imagine that this factor would not be expressed in our collective behaviour.

Molim, nigdje on ne kaze da bi zene trebale vise radjati, dulje dojiti itd... samo: Thus, we might have here a key to understanding ourselves better.

Početno

Citiraj Saradadevii prvotno napisa
    Sazeto, (nemojte me sada razapeti... ) zena koja luci redovito oksitocin i prolaktin (radjanje i dojenje), misli, osjeca i ponasa se drugacije od one koja to nikada, rijetko ili samo ponekada u zivotu luci.
    Ja to isto mislim. Mada se oksitocin luči i u mnogim drugim emoconalnim situacijama, najintenzivnije je upravo vezano uz dijete.

Mada sam ja uz svo lučenje oksitocina i prolaktina..opet osjetila zov izvan kuće i želju za mirnim, kontinuiranim čitanjem knjige. Da li je moj oksitocin neke druge kvalitete?
    Šala mala. Dobar je. Hrvatske proizvodnje.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Virgo, prekondicionirale su te godine i godine obrazovanja (i to jos, ak se dobro sjecam, u vrlo "muskoj" struci)

S druge strane, covjek kaze da smo i kulturoloski uvjetovani, pa izrazavamo ponasanja koja nisu u skladu samo s nasim fizioloskim stanjem.

Pitam ja prosli tjedan svoju drugu godinu filozofije (a radimo Millov esej O slobodi i politicku filozofiju pa je pomalo relevantno...) sto oni misle o mojoj utopiji.

I zanimljivo, pljuste argumenti protiv, ali medju njima jedini koji je ovjde bio spomenut je taj o zloupotrebi (zene bi samo ostajale doma i radjale i radjale da bi mogle zbrinuto zivjeti..... vidi se da su 18godisnjaci bez iskustva bavljenja djecom). Svi ostali argumenti su valjda specificni njihovom drustvenom podneblju ili godinama (zene bi muzevi prisiljavali ostati doma ili zene ne bi onda vise uopce se skolovale ili to bi bilo nepravedno prema onima koji nemaju djecu).
    Jedini koji je dao zeleno svjetlo je moj Home educated Chris rekavsi da bi se tako moglo potaknuti rjesavanje problema prevelikog broja raspadnutih obitelji i rastrgnutog obiteljskog zivota te sacuvati jednistvo obitelji.
    Jedna studentica je bila zucljiva u tezi da majke uopce ne trebaju biti doma s djecom, niti s malim bebama, jer ima dobrih dadilja, na sto je netko od mojih s prosle godine (kada smo imali diskusije o dojenju), dobacio da je majka potrebna djetetu zbog dojenja, na sto je ona energicno odgovorila: Zasto, pa ne treba se dojiti...
    I da nije bio kraj sata, diskusija bi otisla u No go zone...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •