Citiraj Njojza prvotno napisa
Obzirom da sam prvi put morala roditi na carski, a moram i svaki slijedeci, zanima me kada je najbolje?
Naime, Faris je rodjen cijele 2 sedmice prije termina, a po mojoj evidenciji koja je tacnija od doktorske i 3 sedmice!
Imala sam planirani carski, zbog komplikacija s mojim zdravljem još prije trudnoće znala sam da ću roditi u 39. tjednu. Kad sam bila 38+0, dakle ma samom ulasku u 39. tjedan, napravljena je amniocenteza radi provjere zrelosti bebe. Ne amnioskopija, nego baš amniocenteza, pretpostavljam zato da se izbjegne eventalno puknuće vodenjaka. Beba je bila zrela i porod je zakazan za 38+3, kad sam i rodila.

Koliko znam, kad se kaže "u terminu", misli se na period od ukupno četiri tjedna: od punih 38 do punih 42 (dakle od 39. do 43. tjedna) računano od prvog dana zadnjeg menstrualnog krvarenja ako su menstruacije redovite.

Pretpostavljam da odluka o datumu ovisi o indikaciji za carski, kod mene nisu smjeli čekati trudove pa je zato odlučeno da se ide najranije moguće a da bude u terminu, ali uz prethodnu provjeru plodne vode.