Karli nisam još bila na kontroli. Čekam još zadnje nalaze napismeno, no trebala bi u petak ići za zagreb, pa ću najvjerojatnije otići i do doktorice kako bi mi napisala te nalaze. No, čini mi se kako vrijeme prehlada i gripe čini svoje, jer već nekoliko dana imam povišenu temperaturu, što znači da sam ove godine ipak pobrala viruse. To je i razlog više da obavezno u petak odem do doktorice. Inače sam OK. Moram ti reći da je tvoja doc u pravu (da pričekaš s trudnoćom), barem zbog povišene proteinurije, jer s time bi se složio i moj ginekolog, koji bi meni trebao voditi eventualnu trudnoću. Naime, on je meni rekao, trudnoća dolazi u obzir, ali da je proteinurija i ostalne renalne funkcije u granicama normale, te da je titar antinuklearnog faktora oko 50. No, tada nije spominjao pozitivni LAC zbog kojeg me imunologinja zadnji put na kontroli stavila na čekanje za zeleno svjetlo za trudnoću. No ja zato skupljam informacije, dobro koristim vrijeme, doktori su zadovoljni i sadašnjom kilažom (napokon sam došla do kilaže s kojom sam i krenula kada mi je dijagnosticiran lupus), no povremeno je ipak teško živjeti u toj neizvjesnosti, a kad kreneš o svemu dublje i razmišljati, počne te hvatati strah da će opet nešto krenuti loše. I tako sve ispočetka. Karli, moram te pitati je li tebi bilo teško pronaći ginekologa koji je pristao voditi tvoju eventualnu trudnoću, s obzirom da se naše trudnoće navode kao jedne od najrizičnijih. Barem meni to svi stalno naglašavaju?!