Draga Karli.
Zbilja nisam se dugo javljala. Evo noviteta. Početkom mjeseca bila sam kod ginekologa u Zagrebu, koji će mi voditi trudnoću. Pregledao je nalaze, i zaključio kako su nalazi trenutno OK, no da bi bilo idealno kada bi mi moj famozni LAC ipak bio negativan, jer su ovako manje šanse za uspješnu trudnoću. Pored toga dodao mi je kako bi mogla još godinama čekati da taj LAC postane negativan, što naravno nije dobro, jer ipak ja sada ulazim u tridesete godine, pa je opet sve rizičnije. Konačnu odluku ostavio je imunologinji i meni. I to je ono grozno. Kod imunologinje idem 21.3. kada su mi u bolnici i gotovi nalazi antinuklearnog faktora, aCl-a i LAC-a. Radila sam i proteinuriju, no još nisam stigla dignuti nalaz, do i po njega bi trebala otići ovaj petak, pa ćemo vijdeti kakav će biti i taj nalaz, jer je naravno kao što i ti znaš i on bitan za dozvolu trudnoće. Ja sam inače Ok. Puni radim, što mi trenutno i odgovara, jedino u posljednje vrijeme imam visok tlak. No, to je kod mene ustvari i normalno.
Znam da imamo novu forumašicu, Dusku, koja također boluje od Lupusa, te se i ja nadam da će i ona s nama dijeliti svoja iskustva.
Svi mi već znamo da s ovim jednostavno treba naučiti živjeti.
Pozdrav