Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Marama i sling - kasniji početak?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Marama i sling - kasniji početak?

Molim iskusno društvo da pomogne savjetom:
    Kakva su iskustva s počecima nošenja beba u dobi od 4-6 i više mjeseci?
    Nagovaram razne mame da to isprobaju, one su zainteresirane i neke pomalo skeptične. Prijateljici bih htjela kupiti sling za poklon, no već sam imala iskustvo da ga jedna mama nije prihvatila.
    Koliko dobro starije bebe prihvaćaju takvo iskustvo i kolika je šansa da nošenje ne profunkcionira ako nije počelo u prvih mjesec-dva? Negdje sam pročitala da bebe od 2 mjeseca to teško prihvaćaju.
    Bilo bi mi krivo kupiti poklon koji će stajati u ladici (ili prekrivati košaru s prljavim vešom )

Također, za početnike(ce) u nošenju, koji nisu toliko ideološki napaljeni, sling mi se čini sigurnijom varijantom. Što kažete?

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mi smo ti krenule s maramom negdje nakon tri mjeseca bez ikakvih problema (samo sam se ja morala izvježbati u vezanju i stavljanju Ide u maramu). Kolica nam sad skupljaju prašinu. I. je oduševljena maramom jer sve vidi, za razliku od kolica. Za vrijeme prve šitnje nije uopće htjela zatvoriti oči, nego tek dok joj je zasmetalo sunce i onda je odmah i zaspala Sad svaki dan idemo u šetnju u marami i dio puta prespava. Što se tiče slinga, nemam nikakvih iskustava. Znam da je kod njega opterećenje na jednom ramenu, a maramu možeš vezati tako da je opterećenje na oba ramena i donjem dijelu leđa.

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

znam, znam, bas i ne ide uz temu, ali eto
    kako da vezem maramu kad se beba tek rodila? mozda netko ima link ili slicicu ili dobro opisuje? hvala

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo maramu kupili tek s 3 mjeseca i vrlo lako se na nju privikli, cijelu prvu zimu proveli smo isključivo u marami.

kako da vezem maramu kad se beba tek rodila? mozda netko ima link ili slicicu ili dobro opisuje?
    http://www.bebina.com/bindeanleitung...anleitung.html
    (klikni na method of the month)
    ili
    http://public.fotki.com/Lutonjica/st...bu/majama.html
    (od ove slike nadalje, nisu upute, ali da vidiš kako možeš)

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

poceli sa slingom sa 7 mjeseci (do tada se nekoliko puta nosili u klokanici). super prihvacen

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i još da nadodam, za sling i maramu stvarno moraš biti u određenom filmu - zato je to poklon samo za one mame za koje ZNAŠ da to žele (a znaš jedino ako ih pitaš ).
    nikad to ne bih kupila nekome bez da sam sigurna da to i želi, jer onaj tko to želi i zna prednosti, neće odustati od marame samo zato jer je beba 3 puta negodovala prilikom vezanja

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi imamo sling i zadovoljni smo - furamo se od početka
    da sam bila pametnija, nabavila bih ga još prije skoro 5 godina kada sam ga vidjela na jednoj australki
    zato mi je to bila želja za drugo dijete
    mislim da nemaš pravila o vremenu početka nošenja
    teško je i reći marama ili sling - pitanje je osobe za što će se odlučiti
    dobro je lut rekla, ipipaj teren

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj buby prvotno napisa
    ipipaj
    ispipaj

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

marama- aktivno od 3. mjeseca, sling od 6. nije bio bed ni njoj ni nama (ufurao se i tata u nosenje)
    bez obzira sto cesce koristimo maramu, van uvijek idemo kolica+sling+marama i ne mogu ni bez marame ni bez slinga.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Kate se nosi u slingu od nekog 7 mjeseca i odlicno ga je prihvatila , uvijek zaspe u njemu. Moji u kuci su bili jako protiv te Krpe , ali sad tata nosi Katu u grad u krpi , a nona po kuci! Sling je osvojio svih! :D

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u marami od rođenja do godinu dana
    u slingu od godinu dana i dan danas se nosi i uživa

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mi: marama od 5-6 mj, sling od 10 mj, prihvatio oboje s oduševljenjem
    ali mislim da to ovisi o bebi, nekima treba duže da zavole taj načim nosanja pa se krene s turama od po par minuta i lagano se produžuje kako dijete počinje prihvaćati, znam za neke takve slučajeve odbijanja, a sad ne bi ni izlazili iz marame

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja sam krenuo sa slingom negdje od 6 mjeseci i preporodio se. Samo, kako Lutonjica kaže, nije za svakoga.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

imali smo već topic Je li kasno za sling?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hvala vam!
    ipipaj
    ispipaj
    Ma pipam, pipam!
    I u tom "ispipavanju tržišta" ujedno bacam i malo marketinga.
    Pa bih htjela uvjeriti friške roditelje da je to super, a oni, naravno, potpuno ste tu u pravu, nisu svi to spremni prihvatiti.
    Valjda mi je krivo što oni to ne kuže. Ja itekako znam sve prednosti nošenja, ali - postoji mali problem - nemam koga nositi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •