koja je razlika ako se djete nosi u klokanici i križno maramu
jel jedno zdravije od drugog i zašto
koja je razlika ako se djete nosi u klokanici i križno maramu
jel jedno zdravije od drugog i zašto
marama je zdravija jer potpuno pridržava bebu i težina joj je uglavnom na guzi (beba ima skvrčene noge, ko mi kad čučnemo)
u klokanici uglavnom ima lufta, bebina težina je na preponama i sva se nekako klati, noge vise ispružene (barem su tako izgledale bebe koje sam ja viđala)
glasam za maramu, bez razmišljanja![]()
marama je sama po sebi "zdravija" od klokanice, kako god je vezala (ako vežeš po pravilima)
gledala sam onu cary me i nevidim baš razliku
a gdje si gledala ,imas neki link?
Mislim da je najzdravija klasicna marama u svim polozajima ako je pravilno zavezana dok sve one izvedenice od marama da bi se olaksala upotreba su vec upitne, al opet puno su bolje nego klokanica, al isto tako neki imaju maramu pa zavezu bebaca unutra da mu se klate nogice, da u njoj dijete vjesi i sl ali to ne znaci da je marama ista kao klokanica nego samo da ju korisnik nije ispravno zavezao
kako ne vidiš razliku?? :?
pa pogledaj položaj bebinih nogu, u marami je pravilno raširen, u klokanici noge vise skoro ravno
pa beba, u marami je direktno na mami, a u klokanici postoji prazni prostor između mame i bebe, plus što je još i sama klokanica između mame i bebe
pa onda još u marami bebine rukice mogu biti unutra, beba se može sakriti kad spava...
a to su samo stvari koje se naočigled vide, a gdje li su samo ostale dobrobiti za mamu i bebu...
znaći preporućaš mi to
a sad ovak
on je 2,5mj ali sam drži glavu
moram li još pazit na to?
razlika je ocita, ovo izgleda tako slampavo.... mislim klocanica je jedna vise ili manje kruta naprava u kojoj nosis bebaca, naprava kojoj se krhko tijelo bebice prilagodjava, dok je marama ta koja se prilagodjava i ravna po dijetetovom tijelu i skupa s njim raste. Mislim da bi ti to trebalo biti najbitnije jer nije ti sigurno cilj da se kicmica tvoga bebaca prilagodjava klokanici.. Ja imam doma bb al vjeruj mi razlika u nosenju izmedju bb i marame je ooooogromna sto za dijete al i za tebe i tvoja ledja.
meni su ipak draze klasicne marame nego nesto ovako....al opet svako ima svoje kriterije... al ovo mi se cini prakticno..
bio je i jedan kratki filmic koji se mogao pogledati bas o polozaju nogica u marami i slingu, procesljaj malo teme pa ces vidjeti gdje je supez pukazano kako polozaj noguca u odnosu na guzu treba tvoriti osmijeh
:shock: ˘ajme koliko sam slova profulala!!!!!!!
marama se može vezati tako da drži bebinu glavu i vrat, pa ne trebaš brinuti oko togabodycreator prvotno napisa
A gdje ste nabavile marame?
A gdje se može kupiti sling? Ako ste ga naručile, kolko ste čekale?
I još nešto, ukoliko sling ili maramu često koristite, kako bebači prihvaćaju povremeno stavljanje u kolica?
marame i slingove može se naručiti s mnogo sajtova preko neta.
u hrvatskoj ih ima Kamaris www.kamaris.hr , zatim http://www.slingmarama.com , a ima i cura s foruma koje šiju marame i slingove. uskoro će i Roda imati svoje marame.
ja sam svoju ellaroo kupila sa www.peppermint.com. cekala sam ju nekih tjedan dana. njih ces sada imati i kod nas kupiti kod Iva.M, il tak nekako. Moj B prihvaca kolica bez problema iako smo puno cesce u marami. Sling sam kupila od Josie i super je
Meni je klokanica bila zakon :D I mojim klincima. Al svakom ono sto mu najbolje pase.
mi smo kombinirali klokanicu i maramu!
MARAMA NAM JE BILA (i jos uvijek je) puno ugodnija za nosenje!!![]()
Moj sinčić nije prihvaćao kolica sve dok nije mogao sjediti. Sada možemo šetati satima u kolicima i sve 5!! Iako smo ga nosili valjda više nego je itko nosio svoju bebu na ovom svijetu. 8) Više ne voli pretjerano niti marame, niti ruke (osim za uspavljivanje)... vani smo s kolicima, doma puzi i to je to. Čisto ako te zanimalo u vezi potencijalne navike. NEma toga.. djeca rade što žele i vole što im (i kad) odgovara.debeljucka prvotno napisa
![]()
Ovo nije istina.Lutonjica prvotno napisa
Između mene i moje bebe nema nikakvog praznog prostora, niti je klokanica između nas.
Ali kao što Ancica veli, svakom ono što mu najbolje paše.
onda ja još nisam vidjela takvu klokanicu.
imaš fotku, baš me zanima?
samo je taj dio koji se kopča recimo između nas, a to je Leonu negdje ispod nogica. Spava naslonjen na mene ili MM-a, čuje naše otkucaje srca, ja ga osjetim kada diše.
I da ne bi bilo po meni, imam ja i maramu doma, samo jednostavno se marama i ja nismo našli :/ Klokanica mi je puno spretnija i brža, posebno kada sam vani. Mogu ga sto puta stavljati i vaditi ako treba.
A i odobrenje za klokanicu (ali isključivo naš model, ne mogu garantirati za druge) smo dobili od ravno 5 liječnika različitih specijalizacija,
pa ako sam i sumnjala u ispravnost odluke o tome da dijete nosim u klokanici, prestala sam.
I što je najvažnije, obožava ju. Kada ga uhvati žuta minuta, dovoljno je da me vidi s njom i da razvuče osmijeh od uha do uha.
p.s.
eto napisah odu klokanici, za par mjeseci ću nadam se ovako o slingu![]()
pa ti poznaš branku ?!?
ok, stvarno nema praznog prostora, tu si u pravu 8)
ali, nogice ipak malo vise![]()
Branka i ja imale isti termin poroda, a sada guštamo sa bebačima doma i na našim tjednim druženjima sa ljetnim bebama.
A nogice malo vise, da![]()
Vjerovala ili ne, tri ortopeda odobrila.
Ali mi ga uvijek nosimo sa malo podignutim ili raširenim nogicama,
pa mi savjest mirna.
jos jedan link http://www.storchenwiege.com/babycarrierresearch.htm![]()