Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Kako često djeca budu nepravedno osuđena?

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Kako često djeca budu nepravedno osuđena?

Da vam ispričam kako sam se danas posramila...

Idemo mi na plac, ostavimo tatu na kavi, a Leona i ja odemo nabaviti stvari za ručak. Na kraju balade kupimou dućanu i tri životinjska carstva.
    Na putu do birca prođemo pokraj prosjakinje koja u krilu drži curicu Leoninih godina.
    Tako mi se smilila ta musava, a tako slatka curica da sam joj pružila jednu čokoladicu koju je primila sa premilim osmjehom

I sad slijedi frka...Leona je za to vrijeme zvjerala okolo i tek nakon što smo zamakle za ugao ona digne dreku, baca se po podu, histerizira i iz hrpe nerazumljive vriske ja razaznam "curica" i "čokoladica2 i pretpostavim da Leona protestira što sam njenu čokoladicu dala nekome bez da sam je uopće pitala.
    Uh, bila sam tako ljuta na sebe, jer fakat nisam bila fer, a s druge strane sad mi je fakat bilo glupo vraćat se i otimat djetetu ono što sam joj dala!
    I tako se ja mučim s Leonom, ispričavam joj se i usput pokušam objasniti da je curica siromašna i da je bilo lijepo od nas da joj damo nešto, predložim da odemo Leoni kupiti drugu čokoladu, ali ona je van sebe jer je već umorna od jurcanja, glada i pospana i ne mre se kontrolirat.

Naravno da sa svih stolova okolnih birceva bleje u nas, ja je vučem do našeg stola, brzo kupimo stvari da zbrišemo odande i onda se u toj gunguli javi neka baba i krene gnjavit Leonu kako je zločesta.

Ja mirno objasnim da nije zločesta već povrijeđena, jer sam bez pitanja njenu čokoladu dala drugom djetetu, na što me ova pogledala blijedoteleći i počela se smijati: Ahahaha, neš ti velike uvrede!
    Ja reko: čujte, da vi hodate sa prijateljicom i da ona odjednom da knjigu koju ste upravo kupili, nekom prolazniku na cesti bez da vas je išta pitala, vi ne bi bili povrijeđeni i ljuti?
    Joj, pa, to je nešto drugo!
    Ma, nemojte, po čemu je to nešto drugo? Vi imate pravo na osjećaje, a dijete nema?

Daje se nisam htjela prepucavati,a u međuvremenu se Leona smirila, prestala jecati i ja ponovo s njom pokušam popričati o događaju i majko moja, odjednom skužim kaj mi dijete cijelo vrijeme govori:
    Mama, ja sam sama htjela curici dati čokoladicu! Zašto si dala moju čokoladicu umjesto mene?

Sad je bio red na meni da zanijemim od iznenađenja i odmah poslije toga srama...pa ja sam si dijete optužila da je škrto malo PIP koje urliče kad ostane bez čokolade, a ono - sasvim obrnuto!
    Uh, kako mi je bilo neugodno, baš mi je bed...u onom plaču i vrisku nisam dobro razumjela kaj govori i pretpostavila najgore! Nemajka jedna!

Sve se onda smirilo, zagrlile smo se, izljubile, ispričala sam joj se još jednom i dogovor je pao da drugi put ne krene odmah s vriskom već da pokuša mirno reći kaj je muči da izbjegnemo ovakve nesporazume

U svemu tome je ona curica najbolje prošla, jer je dobila još jednu čokoladicu, ovaj put od Leone koja je bila jako sretna zbog toga

Ali zašto vam ovo pričam...
    Inače si utvaram da sam jako strpljiva i da rijetko optužujem Leonu na prvu loptu, pa me svaka moja kriva procjena malo štrecne da još više pazim na fer play...
    A koliko često dječica nadrapaju i budu proglašavana zločestom, ovakvom i onakvom jednostavno zato jer se starcima lakše zderati na njih nego istražiti kaj se zapravo događa u maloj glavici i uostalom poput one ženske misle da njihovi osjećaji nisu nešto čime bi se trebalo zamarati :/

Kolko često vi shvatite da ste nepravedno reagirali?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

puno puta.....

okidač je moj umor i višak stresa

vlastite bedove projiciram na dijete, potrebno je stalno to imati na umu

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nemam vremena za puno pisanja, dijete mi je bubano, ali šaljem pusu tvom malom anđelu, fakat je draga djevojčica .
    Dogodilo se i meni da u žurbi prečujem što mi je kćer, zapravo, rekla, a onda se posramim što nisam bila pažljivija.
    Ali, vi ste to ispravile...

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

kao i kod marie71 nažalost
    i stalno to nastojim imat na umu jer i moj isto bez obzira na objašnjavanja odma vrišti tako da ga pola ne razumin i neznam di je problem(iako najčešče u meni )
    znam da nekome sa strane može izgledati kao neodgojeno derište ali to me uopće nije briga i svaka ti čast na odgovoru babi
    te face koje se nalaze bogomdane za komentirati nešto šta ih se uopće ne tiče me razbjesne totalno

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

klo, stvarno ste divne. obe.
    uspela si da me rasplaces.

svima nam se desi da ih ne shvatimo u prvom trenutku, ali kao sto znate, nikad nije kasno.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ah, to se i nama desava.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja jako pazim, tako da mi se to rijetko dogodi - ovako kao što kaže Adio Mare - ponekad krivo čujem ili prečujem, vrlo rijetko. Ali njemu se dosta često događa da ga drugi ljudi nepravedno optuže, posebno u vrtiću.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    Ah, to se i nama desava.
    To se svima dešava. Potpisujem...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    Ja jako pazim, tako da mi se to rijetko dogodi - ovako kao što kaže Adio Mare - ponekad krivo čujem ili prečujem, vrlo rijetko. Ali njemu se dosta često događa da ga drugi ljudi nepravedno optuže, posebno u vrtiću.
    Uh, to se nama desilo. U vrtiću imamo "veseli petak" kad klinci nose svoje igračke od doma. I tako moj donese jednu igračku (od gomile dijelova, umetalica) novi vrtić, tek par tjedana ide... Treba doma, teta čuvalica dođe po njega i on hoće uzeti igračku, a teta iz vrtića tvrdi da je to vrtićko! T. čuvalica nije baš svadljiva, odu oni doma, mali me dočeka tuleći, ja bijesna cijeli vikend, da bi doznala u ponedjeljak (naravno da sam ja došla, nabrušena ko sjekira) da imaju istu takvu igračku :shock: u vrtiću.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo još jedne nesporazum priče: MM i mali gledaju boks na eurosportu i MM mu objašnjava kako boksači moraju imati kacige, rukavice, gumu na zubima da zaštite sebe i drugog boksača... Za par dana dođe Tomica MM-u, zove tata, tata, a u ustima ima nešto crno.. Pogledamo malo bolje, a on skinuo gumu s kotača autića i stavio u usta :shock: . i dreknuli na dijete da kako je mogao staviti tako nešto u usta, pa zna da se to ne smije, a on udri u plač i tek nakon petnaestak minuta uspije jadničak nekako objasniti kako se htio malo boksati s tatom i kako si je (kao pravi boksač) stavio gumu u usta da mu ne stradaju zubi !
    Naravno, slijedila je isprika, objašnjenje kako to za zube nije bilo kakva guma nego posebni gumeni štitnici, i razumije se, obećanje da će mu nabaviti takve.

Mimek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi nemremo proći kraj nekog bokca, a da Miha ne kaže mama njemu trebaju kune. I tako svaki put moram pružiti djetetu zadovoljstvo da daruje !
    U vrtiću često puta zna biti krivo optužen jer dok objasni što je želio postići i da je imao najbolju namjeru nitko nema strpljena saslušati ga i on bude nepravedno kažnjen. Ne doslovno kažnjen. Za njega je kazna kad ne može do kraja objasniti svoju namjeru i da vidi da ga je deruga osoba razumjela šta je htio postići i da nije bio zločest.
    Obično mi se za to požali i onda nas dvoje to raspravimo i utješim ga.
    Kužim da ih teta ima dvadesetak i dok su to samo razmirice među djecom sve OK.
    Na taj način jadničak uči da postoji i nepravda,

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •