Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Pomoć! Iznenadno povraćanje

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Pomoć! Iznenadno povraćanje

Dijete mi je odjednom počelo povraćati negdje oko 19:30 i povraćanje traje i dalje, u razmacima od oko 10 minuta. Ustvari, sad je već samo nagon za povraćanjem, jer više nema što izbaciti. Osjete se kontrakcije želuca. Nema temperaturu, hladan je. Popodne je proteklo normalno, sve uobičajeno; jeo je pripremljeni obrok meso (piletina)+ mix povrća, kasnije popio malo vode, nakon više od 1,5 h je cikio. I nedugo nakon toga je krenulo; prvo je povraćao ono što je jeo a sada ide samo voda. Nakon prve ''ture'' povraćanja je opet cikio, ali je to odmah izbacio. Kasnije smo počeli davati malo kamilice na žličicu ali i to izbacuje. Odspavao je pola sata, probudilo ga povraćanje. Što raditi? Da li smijem dojiti normalno? Na tekstu s portala sam pročitala da se ne daje ništa unutar dva sata od početka povraćanja. Je li potrebno dati Rehidromix ili nešto slično, i kada? Dijete ima 10 mjeseci.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Freya puse malom misu i puno vibrica!!!
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Freya ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Navodno vlada neka crijevna viroza (jednodnevna). Moje obadvije cure i ja smo to preboljele prije 10ak dana. Ako je to slucaj, pripremi se da ce pokositi sve ukucane.
    Samo mu nudi tekucine (i cicu naravno), vjerujem da ce sutra sve biti ok.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nedavno je bio clanak o tome na Rodi. Malo potrazi, tamo ti sve pise. Ak te to malo tjesi, pola zagreba je to imao ili ima.Nama su oboje to prosli prije dva tjedna (Nika 2 godine, Luka 7 mjeseci). Nista strasno. Povracali su cijelu noc i pred jutro su prvi puta prihvatili malo tekucine. Razmak izmedju povracanja se smanjuje i sve je gotovo za 2 dana.

Drz te se i ne brinite.

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

joj, ne znam ništa u svezi toga
    šaljem ~~~~ ~~~~ ~~~~ od

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Mamaitata prvotno napisa
    Nedavno je bio clanak o tome na Rodi. Malo potrazi, tamo ti sve pise. Ak te to malo tjesi, pola zagreba je to imao ili ima.Nama su oboje to prosli prije dva tjedna (Nika 2 godine, Luka 7 mjeseci). Nista strasno. Povracali su cijelu noc i pred jutro su prvi puta prihvatili malo tekucine. Razmak izmedju povracanja se smanjuje i sve je gotovo za 2 dana.

Drz te se i ne brinite.
    Eh da, i kupite vrecu deterdjenta. Mi smo nakon toga izvrtili jedno 10 masina.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=34720

tu je bilo slična situacija sa starijim djeteom

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    da što prije prođe

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Freya ~~~~~~~~~~~~~~
    da što prije prođe

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i mi smo to prošli prije 10-ak dana. prvo ja, a onda i zara. osim doslovce par gutljaja vode, odbijala je sve osim cice. povraćanje je trajalo cca 1 dan. onda je krenuo proljev. iako je puno dojila, bila je već dosta dehidrirana, gotovo da nije piškila, jer je sve izlazilo na guzu, tako da smo ipak završili u zaraznoj (u dnevnoj bolnici) na infuziji.
    slobodno možeš dojiti. pripazi na ev. znakove dehidracije.

ako se radi o virusu, računaj da je dosta zarazan. evo još malo info
    http://www.cdc.gov/ncidod/dvrd/revb/...rovirus-qa.htm

Eh da, i kupite vrecu deterdjenta. Mi smo nakon toga izvrtili jedno 10 masina.
    potpisujem.
    najgore je bilo kad smo se probudili usred noći u lokvi dreka. sve je promočilo, pelena, ona jadna sva mokra, do pol leđa, poplun, krevet..
    a taman sam dan prije oprala poplun..

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i još nešto sam zaboravila..
    bilo je super kad bi zaspala na cici. onda se ne bi ispovraćala. a spavala je često jer je bila iscrpljena. eventualno bi povraćala malo kad bi se ustala nakon buđenja, ali većina se valjda ipak stigla probaviti prije nego što bi se probudila. kad je bila budna, često je povraćala, uglavnom slinu i ako bi bilo malo mlijeka.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Evo da se javim - nadam se da je prošlo i da će dalje sve biti uredu. Nakon što je sinoć oko 21:45 zadnji put povraćao, uhvatio ga je sanak pa je zaspao. Noć je prošla dobro, nekoliko puta je cikio, ali je cijelu noć bio jako nemiran. Jutros se probudio vidno bolje raspoložen, ali do sada nije prihvaćao nikakvo jelo, samo ga dojim. Nije imao proljev, ali je u dva navrata imao vrlo obimnu mekanu stolicu izuzetno neugodnog mirisa.
    Bili smo u šetnji, godilo mu je lijepo vrijeme i evo ga sad u popodnevnom spavanju.
    Hvala na savjetima i vibricama!

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ljubi miša malog, drago mi je da mu je bolje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •