200 g proso( ne znam kako se deklinira)
750 ml vode
200 g meda
2 žumanca
100 g maslaca
200 g mljevenih badema
150 ggrožđica
200 g pšeničnog, cjelovitog, brašna
200 g proso( ne znam kako se deklinira)
750 ml vode
200 g meda
2 žumanca
100 g maslaca
200 g mljevenih badema
150 ggrožđica
200 g pšeničnog, cjelovitog, brašna
Joj, WM, ja stalno balansiram između topica o dijetama i tvojih sa receptima! Taman pogledam kako se cure super drže, i onda mi pogled čežnutljivo krene ka tebi.....Sve sastojke imam doma, danas ću isprobat!!!
A od sutra....![]()
Nemam bademe, probat ću sa lješnjacima.
pa ima mene i na tom topicuBomballurina prvotno napisa
![]()
ovaj kolač ja najčešće pravim za ugljikohidratni dan![]()
ja sam isto danas radila sa lješnjacima bilo je super !
Drago mi je da ti se sviđaju moji recepti![]()
Super je ispao!!!!! Sad se davimo, ALI od sutra.....
Idem!!! Voljela bih nabaviti knjigu.
Nemoj!
Previše ćeš se opteretit(barem ja tako mislim) uzmi onu malu dijetu(sa foruma) i drž' se nje,a imaš i nas sa velikim iskustvom.
(Što se ja i ti ganjamo po topicima)
Baš! Šta smo same?
Eto, od sutra se postamo na UNu.![]()
sram vas bilo, ovdje pričati o dijeti!![]()
w_m, ja sam pasionirana prosoljupka i svakako ću ovo isprobati. daj mi samo objasni ono s voćem - može se unutra npr. naribati jabuka?
moram vam malo cickat![]()
kupila sam super knjigu tj, Kuhar za sva jela od zitarica... Knjigu sam platila nevjerovatnih 2 99 centi :shock:
eto, kad skupim malo vise vremena prevescu vam barem jedan recept :shock:
može, a možeš onda dodati i malo cimetams. ivy prvotno napisa
![]()
umjesto grožđica stavila sam papaju i dodala još krušku. ispao je jako fino, pogotovo kad je malo odstajao. andrej je umlatio barem pola.![]()
e baš mi je drago čuti to!
Ljubi mi malog prosoljpca
joj divota...jedva cekam da isprobam kolac, super zvuci!
inace, upravo radim ono zito (iliti koljivo) sto sam davno pronasla recept ovdje i uvrstila u nasu kuhinju. recept je stavila aleksandra70vanja i odlican je pa za sve zitaricoljupce koji jos nisu isprobali:
j2 velike šalice (2,5dcl) prebrane pšenice
4 i 1/2 šalice vode
Prokuhati 1 minutu.
Rernu ugrijati na 200 C, staviti poklopljenu pšenicu, nakon 5-10 min ugasiti rernu i ostaviti pšenicu bar 5h, a može i preko noći.
Do jutra pšenica popije svu vodu i omekša.
Samljeti u mašini za meso.
Dodati:
2 vanilij šećera,
300 gr mljevenih oraha
200 gr šećera (ili meda, slada , kako tko voli)
malo cimeta, može i muškatnog orašćića, klinčića, po ukusu.
Dobro promješati i ta smjesa se oblikuje na tanjur kao torta i pospe mljevenim orasima.
a inace ni ne napravim tortu nego samo smjesu stavim u staklenke i jedemo to tako sa zlicom, za dorucak, za desert...kako god
ne pahuljice nego male kuglice slične kus-kusu(negdje piše i prosena kaša)
Aha, znam, znam![]()
A jel se mogu prosvercat i prosene pahuljice u ovo, kad ih dosta imam. Kako onda? Ili to vise ne bi bilo to :?
prosene pahuljice stavi u muffine, umjesto zobenih.![]()
proso ti ovdje dođe kao npr. griz, od njega je kolač lagan i sočan. mislim da bi s pahuljicama bilo suho i previše kompaktno.