ajmo se vratit na pocetak. evita cak nije pitala za svoju bebu, nego je postavila opcenito pitanje:ali mi je cudno da nekog tko ima bebu od nekoliko mjeseci brine hoce li ta beba biti inteligentnija i naprednija od drugih i po kojim se znakovima to moze znati.
po meni je pitanje na mjestu jer postoje znanstvene studije koje to potvrdjuju. ako ima i suprotnih teorija, molim lijepo navedite.Zanima me da li će dijete biti inteligentnije ako je fizički i psihički naprednije od drugih (4 mj. trenutno, ali kao da je 6-7)?
inace mi bas nije jasno zasto se na ovakvim topicima cesto naglasavaju stvari u stilu:
to se podrazumijeva, mislim da je to svakom normalnom roditelju vaznije od inteligencije.U svakom slucaju, vaznije mi je da su oni sretni, da su zdravi, da ih nitko ne gnjavi, da su znatizeljni, zaigrani...
ali kao da jedno iskljucuje drugo.
i precesto to ispada kao neki tabu, govoriti o natprosjecnoj inteligenciji ili nadarenosti.
a na forumu ima toliko tema tipa "koje ce mu boje biti oci?", "kada ce mu izrasti bujna kosa?". zasto je to ok, a nije ok raspravljati o inteligenciji?

Odgovori s citatom