evita je definitvno pitala za svoju bebu, sudeci po njenom potpisu.tridesetri prvotno napisa
teme tog tipa su mi isto bedaste, na njih se niti ne javljam.a na forumu ima toliko tema tipa "koje ce mu boje biti oci?", "kada ce mu izrasti bujna kosa?". zasto je to ok, a nije ok raspravljati o inteligenciji?
ja nisam previse znanstvenih studija o navedenoj tematici citala, ali u inicijalnom pitanju definitivno pronalazim nekoliko problematicnih tocaka.
prvo, sto tocno znaci da je dijete od 4 mjeseca psihicki napredno, sto tocno obuhvaca psihicka naprednost? Kako se manifestira?
i u kakvoj su tocno vezi inteligencija i fizicki napredak?
ja cak dozvoljavam da su naprednost u ranim mjesecima i kasnija inteligencija u nekoj vezi, i da je to mozda potkrijepljeno znanstvenim studijama, ali ta veza sigurno nije tako jednoznacna i stroga da bismo na temelju nje mogli raditi predvidjanja u pojedinacnim slucajevima.
i ja ne mislim da je inteligencija tabu. meni su primjerice, izmjerili (vise puta pa je valjda pouzdano) natprosjecni IQ. pa zato znam koliko to malo u zivotu znaci.

Odgovori s citatom