Citiraj maria71 prvotno napisa
progovorila sam i prohodala sa 10 mjeseci
sa 3 godine sam samostalno čitala....
jesam li bila inteligentija od većine djece u školi,jesam li sad uspješnija od te iste "prosječne" mase nisam
prema tome oko čega se vi raspravljate :?
pa govorimo upravo o tome. mozda nisi uspjesnija od prosjeka upravo zato sto ti tvrdi sustav skolstva nije dopustio da razvijes svoje talente do maksimuma. no necu sad o tome, jer je to na razini sto bi bilo kad bi bilo...

Mene i dalje kopka onaj emocionalni razvoj.
Kao što postoje tablice za motorički ili kognitivni napredak, postoji li negdje nekakav ozbiljan tekst o emocionalnom razvoju djeteta, što očekivati, koje faze u kojoj dobi, i sl.? I kako to uskladiti s intelektualnim razvojem?
tanja, tablice uglavnom ukljucuju i emocionalni razvoj. pronadji bilo koju detaljniju tablicu i pronaci ces sto te zanima. evo neki link premda ne znam dal vrijedi, ali sve su te tablice slicne...
http://www.pbs.org/wholechild/abc/social.html
a kako uskladiti emocionalni s intelektualnim ravojem? mozda prvo tako da se upoznas sto je normalno za koju dob, pa ako vidis da dijete u necemu zaostaje onda to poticati? ili ako je u necemu super napredno onda ne poticati to nego ono u cemu je manje napredno.

Znači, ti si se uvrijedila. A što bih ja trebala početi sa izjavom kak je tvoje dijete sa neznamkoliko mjeseci pričalo 200 riječi?
Moje nije, ajme neće biti (natprosječno) inteligentno, bit će onih koji će ga šišati u inteligenciji, neće biti najbolje, neće biti sretno (jer nije natprosječno inteligentno).
ja sam to rekla zato jer me isprovocirao post od tate mate , odnosno da dam podrsku animi sto su je napali, a ne zato da bih nekoga uvrijedila. a ti si namjerno i direktno mene uvrijedila. to nije isto.