-
Osoblje foruma
-
-
dojenje prerano rodene bebe
dojenje samo jednom dojkom ( jer ima puno djece koja ne prihvacaju obe.i ja vec par miseci dojim samo na desnu)
dojenje malih beba kad su prehladene i kad im je zacepljen nosic
dojenje kod uvucenih bradavica
raynauds syndrom kod dojenja
......
-
Fortuna, ovo zadnje, jel misliš na onu žuticu zbog dojenja?
Baš sam jučer čitala u jednoj svojoj knjizi o tome, radi se o jednom enzimu koji se izlučuje u mlijeko i cijepa već metabolizirani (konjugirani) bilirubin u crijevu koji se onda opet apsorbira i dijete dobije žuticu.
Što se kod toga preporuča? Ja sam svojevremeno čitala da se mama onda treba tjedan dana izdajati i prokuhavati mlijeko (enzimi se uništavaju kuhanjem) i takvo davati bebi, a nakon tjedan dana može opet dojiti.
Našla sam podatak da se to dešava u 30% dojene djece!!!
Zna li tko kakve su sad preporuke?
-
zika, mislim da vecina lijecnika jos uvijek u tom slucaju savjetuje prekinuti dojenje na neko vrijeme.
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=111&Show=303
o raynaudovom fenomenu - sindrom bijelih bradavica - imali smo gotov tekst, treba provjeriti je li na portalu
-
kak sam pomiješala stvari, pa naravno da je r. s. ono s perifernom cirkulacijom - istina nisam ni slutila da se može desiti i na bradavicama, ali meni su bile bijele i nekako tvrde neko vrijeme poslije dojenja (cca 5-10 minuta) a nemam r.s.
Ono što sam ja pitala bila bi žutica nakon 5. dana u onom tekstu na portalu - tu se radi o, čini mi se, enzimu beta-glukuronidazi koji mama izlučuje u mlijeku.
Kod galaktozemije je greška u djetetu, genetski nedostatak enzima za metabolizam galaktoze (laktoza = galaktoza + glukoza) pa se ona taloži u očima, mozgu i dr.
-
Dojenje nedonoščadi, svakako
-
Osoblje foruma
-
ideje...
Mislim da bi bilo dobro napraviti recimo anketu na forumu o tome kako tko osjeća let-down pa onda od toga složiti članak (jer svi pričaju o tom let-downu, ali meni je dosta dugo trebalo da ga prepoznam). I mislim da bi bilo zgodno napraviti nešto tipa priča o porodu.. priče "Moje dojenje" tako da buduće majke iz tih priča dođu do zaključka da je dojenje često povezano s dosta problema, ali da nema ljepše stvari na svijetu ako se suočiš i prebrodiš te početne probleme...
-
evo jedne price jedne mame o dojenju:
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...2ID=&Show=1155
lijepa i poucna prica
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma