Pijem Lincocin i Bisolovon kapi
Operil kapi za nos
Evo već 7 dana, ali mene uguši kašalj![]()
Ja ne spavama već 10 dana-SMORENA SAM!!!
Imatel ikakav savjet za smirenje kašlja
pliiiiiiiz
Pijem Lincocin i Bisolovon kapi
Operil kapi za nos
Evo već 7 dana, ali mene uguši kašalj![]()
Ja ne spavama već 10 dana-SMORENA SAM!!!
Imatel ikakav savjet za smirenje kašlja
pliiiiiiiz
Puno ljudi se kune u ovo, ali ja to nisam isprobala, no, evo, možda tebi pomogne.
U crnoj rotkvi se napravi rupa u koju se ulije med. Stavi se na čašu, a pije se ono što iscuri. Po žličicu kad se sjetiš. Kažu - instant olakšanje!
Inače, osobno ja se uvijek držim onoga što mi doktor kaže, ni manje, ni više.
hvala![]()
ma i ja se držim,ali do kontrole još 5 dana,a ja lipsavam![]()
čula sam i ja za rotkvu, probaj i sretno
a da našnjufiš stan eteričnim uljima? i spavaću sobu pogotovo?
koja predlažeš?buby prvotno napisa
kući imam samo lavandu, ali nabavit ću ja nova nije problem.
eh da, jako mi godi tuširanje što toplijom vodom, pogotovo po licu(sinusi) i prsima.
kad sam pod tušem, sve se smiri i ja bi mogla zahrkat ko top, toliko me uzme neka opuštenost, umor,toplina i iscrpljenost dosegne maximum :/
probaj eukaliptus
ja volim kombinirati sa citrusima
ružmarin ti isto otvara
čajevac sređuje bakterije - dobar u ovo šućmurasto vrijeme
ja sam amater u tome, ali uživam
da si bliže....
samo par pitanja tehničke prirodeBomballurina prvotno napisa
![]()
1.Rotkvu guliti ili ne?
2.jel se izdubi da bude kao "zdjelica" ili se pravi "tunelčić"
3.Jel svejedno koji med?
izvini što sam peglativna, ali nije mi bilo baš najjasnije![]()
Pojima nemam, nisam baš pažljivo slušala, sigurna sam jedino da nije tunel, nego baš rupa, tako da curi kroz rotkvu, a koji med...mislim da nije to tako važno. Zapravo, kad već med curi kroz rotkvu, mislim da je onda treba i oguliti. Ali, pitat ću sutra na poslu, pa ako ti nitko ne javi, ja ću ti popodne.
draga WM za kasalj ti je extra sirup "alpenkraft" u apoteci, cisto biljni procitaj sastav mu je fantastican ja ga davala i mom sincicu,
zatim extra ti je da uzmes cijeli limun iscijedi i dodaj meda te to popij i limun i maslinovo ulje omjer pola pola ( govorim o cistom limunu bez dodavanje vode) to su ti super stvari za ublazavanje kaslja poslusaj me vidjeces............
![]()
ja ću ti samo poslati jednu veliku virtualnujer nemam pametan savjet
Ja kašljucam već više od mjesec dana (pogotovo ujutro) i već sam se počela zabrinjavati.
jos efikasnije od rotkve...neki dan sam dobila recept i cura mi kaze da joj je djetetu kasalj prestao autiomatski
iscjedi sok od jednog luka, pomjesaj s medim i jedi par kasikica dnevno
navodno automatski prestaje kasalj
hej hvala NJojza
ja sam dobila recept za kuhani luk sa medom i limunom i nije baš neka pomoć, ali probat ću sda ovo tvoje![]()
nisam našla sirup, ali ovo ostalo sam probala i djeluje :Dfarah24 prvotno napisa
tnx![]()
da se ne znam, pomislila bih da sam nepismenaNjojza prvotno napisa
ah, koliko tipfelera![]()
ovaj recept ni slučajno ne smiju koristiti oboljeli od čiraNjojza prvotno napisa
![]()
e sad mi reci da imas jos i cir pa ode sve u persun
i na želucu i na dvanaestopalačnom crijevu(već 6 godina!)
Recept za crnu rotkvu sam vec napisala u receptima, a inače kupim Sirup islandskog lišaja (Trešnjevački laboratorij) kada me boli grlo ili me muči kašalj, a moram brzo ozdraviti. Meni svaki puta pomaže. Uzmem žlicu sirupa, dugo držim u ustima i onda pustim da polako curi niz grlo.
Jedino ne znam da li ima toga u Sarajevu?
Od eteričnih ulja, kod problema donjih dišnih puteva preporuča se Eukaliptus globulus, a kod gornjih dišnih puteva Eukaliptus radiata (koji je blažeg djelovanja od prethodnog, pa se može koristiti i kod djece), još se koriste Čajevac (Malaleuca alternifolia), Ravensara (Cinnamomum camphora), Nijauli kemotip cineol, Eukaliptusom globulus, Ružmarin (Rosmarinus officinalis) kemotip cineol i Ružmarin kemotip verbenon.
Tessa![]()
Njojza, Isa mi je rekao da sam k'o Melman iz Madagaskara(stalno bolesna)
necu vise da komentarisem jer ce ispast da te proganjam, ja sam svoje rekla vec, a vidis da i dijete vidiwhite_musk prvotno napisa
![]()
ma bila sam vjeruj jako dobra do ove zime(prošlu nisam ni kahnula), ali ovaaa
ma sad će i to proći(a bolest je milost i čiščenje)