Ja imam posebni sustav za pripremu i čuvanje namirnica u kojemu se namirnice kuhaju na 90 stupnjeva (ne vriju na 100 stupnjeva!!!) i kuhaju se bez dodatka vode: ja stavim u posudu razno narezano povrće i meso, poklopim, zagrijem i zatim ostavim na najslabijoj vatri oko 15 minuta (ima pokazivač topline na poklopcu). Povrće i meso se skuhaju od svoje vlastite vode i ništa od hranjivih sastojaka se ne baci! Puno više nutrienata, posebno termolabilnih i topivih u vodi, ostane u hrani.
Također se ne mora dodavati sol jer je puni okus ostao u hrani.
Za nas velike se može i peći bez ulja! Zagrijem posudu - stavim meso, poslije okrenem i "dinstam" zaklopljeno. Kad je gotovo bude tako sočno i puno - umaka! Niotkuda - tj. iz samoga mesa. Isto se ne dodaje sol.
Zdravo a u isto vrijeme i ukusno!
Mislim da je zdravo jesti raznoliko, ali da je najvažniji zdrav način pripreme hrane!
Usput - nema miješanja, raskuhavanja, meso ostane iste veličine kao kad ste ga stavili unutra , poklopac pišti kad je gotovo, sve se kuha zajedno i ne poprimi miris... prava revolucija! :D