Opet ja![]()
Zanima me zna li netko od vas kako se rade one kupovne voćne kašice?
Kuhano voce,svježe...
![]()
![]()
Opet ja![]()
Zanima me zna li netko od vas kako se rade one kupovne voćne kašice?
Kuhano voce,svježe...
![]()
![]()
ne kužim... kaj bi ti radila kupovnu? kupovna se kupuje...![]()
ja miksam s sjeckalicom:
jabuka+svježa mrkva
jabuka+kuhana riža
banana+jabuka
u početku su bile same: jabuka, mrkva.....
svježe voće
dodam malo prokuhane vode da se lakše samelje
a u zadnje vrijeme dodam i malo rižinih pahuljica jer joj je dosadno jesti ako ne žvače
i kaj radis osim jabuka i banana u ovo doba godine?
Nama je dohrana još na nultom stupnju, ali mama uredno kuha.
Leonisa, ovih dana, špinat, bundeva, mrkva, puretina, uskoro brokula i sve to u kombinaciji ili s prosom ili basmati rižom.
E jesam blesava, pa tema je voćne kašice,i kaj radis osim jabuka i banana u ovo doba godine. Sorry.
ma i ja mixam proso/rizine pahuljice/palenta sa mrkvom, pastrnjakom, ciklom, prokulicama, krumpirom, blitvom...nasla tikvice na placu, razmisljam se od kud su da su u ovo doba godine pa se neckam....i jabuka i banana. a posto kruske, marelice i breskve nema, onda to dajem kupovno jer mi je banana i jabuka premalo.
petarpan
Ma da,mislila sam biti glavna konkurencija Frutecu i (kršitelj koda)u![]()
Salim se...zanima me zato jer su joj kasice dosta finije i manje kisele od svjezeg voca,a ne znam u kojio mjeri su zapravo najzdravija opcija.
Iako sam osobno jako zadovoljna kupovnim.
![]()
![]()
najzdravije je 100% prirodno. sad kako dobiti to, to je vec teze![]()
kako nema krušaka; pa sezona im je isto koliko i jabukama.
ja mislim da je nekoliko vrsta jabuka i nekoliko vrsta krušaka... uz bananu i povrće sasvim dovoljno.
ne spominjete korabu, a klinci je obožavaju (moja je i dan danas jede kao voće: samo je ogulimo i ona grize).
ema, to što su prirodne kašice kiselije, samo znači da u njima nema dodatnoga šećera kojim, nažalost, kupovne obiluju.
crveni i zlatni delišes su skroz slatke jabuke, probaj s njima.
ja sam na početku narezala jabuku i malo je prokuhala u minimalnoj količini vode i to sam onda smiksala i davala solo...poslije smo u to dodali kuhanu palentu (mogu se staviti rižine pahuljice i sirova jabuka ali mi smo to izbjegavali zbog nekakanja)
krušku nisam kuhala, samo smiksala
većina kupovnih kašica je voće + voćni sok + rižine pahuljice (kašica od kruške ima dodanog soka od jabuke)...mislim da je to voće termički obrađeno
da zaboravila sam na korabu (ja je jedem inace ko jabuku ali mi se okrece zeludac od mirisa/smrada kad se kuha, kao i karfiol pa diete pati zbog mene)
pa na placu nalazim kruske samo na onom "umijetnom dijelu" di sve izgleda ko sa slike, pa sam malo skepticna. vidis nisam razmisljala na taj nacin, par vrsta jabuka kao razlicito voce. jos sam nova...di bi ja bez apri![]()
mi smo probali par puta proso+skuhane susene marelice (kuhala dugo koliko i proso). opce odusevljenje. susene marelice kupili u bio&bio.
i ja vidjam kruske samo u "umijetnom" dijelu placa.
Samo da pitam, pa nisu samo kruške onda na ujmjetnom dijelu placa već i banane ili? Jer ja još bananu nisam niti dala zbog toga.![]()
Banane su tropsko voće, a valjda je u tropima sezona![]()
Off topic: jeste li u početku davali brokulu? Jabuka imam svojih ali malo me jednoličnost povrća (čitaj mrkve samo) muči.
pitala sam frenda koji je agronom- banane ne mogu naci, kao ni krumpir, eko, ali ako se sprica onda se "otrov" nalazi u vrhu banane, tako da joj taj dio ne dajem. i mislim da su banane gmo frei.
ja sam kupila ovaj vikend brokulu, ali joj nisam jos dala. jesam prokulicu i od nje mislim da prdi. a i ne svidja joj s. cikla joj se svidja, ali obozava krumpir i tikvicu ali no 1 je mrkva koju koristimo mozda malo i too much.
a kad smijem dati krumpir i banane? :?
imam 3 tablice, u svakoj piše drugo, pomoć molim![]()
Krumpir od 9 mjeseca, bananu od 7 mjthalia prvotno napisa
a zašto? u dvije tablice piše da može odmah, u jednoj da banana tek s 12 mjeseci, u jednoj s osam.bubica27 prvotno napisa
ne razumijem, dajte me prosvijetlite. nije neki izbor voća, a ovo bio uzgojeno nikako da stigne. dijete mi ludo više od palente![]()
mene interesuju susene marelice???
Zar se sme suseno voce davati bebama, mislim da li one imaju nekakvih dodatih stvarcica prilikom susenja, da bi se odrzala boja i da bi bile duuugo sveze???
ne znam ovo je samo pretpostavka, da li neko zna nesto o tome???
Sušeno voće može se tretirati sumporom protiv plijesni, ali ja se iskreno nadam da bi to onda i pisalo na deklaraciji.
u dm-u imate za kupiti susene organski uzgojene marelice bez konzervansa i nisu tretirane sumporom. ja danas kupila.