Ovo pišem samo da si malo olakšam dušu...
Već sam se predstavila, ali idem još jednom radi lakšeg razumijevanja mog trenutnog duševnog stanja.
Imam sina ( ne samo ja, ima ga i MM) od 8,5 i kći od 4,5.
Viktora sam rodila s 27 godina i iako sam mislila da znam sve o bebama (nećaci su se rađali i rasli pored mene ), mališa me potpuno iznenadio. Dosta sam se teško snašla, ali brzo smo se ushemili. On je super dečko. Dobra duša,nježan, nenasilan (koliko se to može biti), pažljiv, užasno osjećajan, koliko mogu skužiti dobar frend i omiljen u društvu. Neki puta tvrdoglav ( po horoskopu je lav ), ali tko nije...
Onda smo dobili Katju. Činilo se kao da od odmah zna što treba raditi. Kad joj se spavalo ona je spavala, kad je bila gladna ona je cicala...bla bla. Nekao sam kužila kao da je što se kaže neka stara duša koja ima sjećanja od prije. Inače je rak po horoskopu ( i znak i podznak i mjesec ima u raku). Još je mala pa ju upoznajem, ali sam skužila da stvarno vuče nešto od prije i povremeno nam izbacuje takve filozofske teze da padamo u nesvijest. Inače je osjećajna, vedra, ali ponekad i ćudljiva i totalno ima svoje mišljenje o svemu. Što je O.K. i tako treba biti. Ali prošle i ove godine izgleda da ima problema s vrtićem, odnosno s tim svakodnevnim tempom koji je prilično nemilosrdan. Djeca joj idu na živce, tete joj idu na živce i iako ode u vrtić bez puno prigovora, ono što me ubija, je da ispred njene sobe kao da ju vidim da uvene. I to je ono što me ubija. Ne mogu joj pomoći, moram raditi i nemam drugog izbora. Kužim da je dijete kojem bi bilo idealno da ide u vrtić na par sati, a ne ovako, po cijele dane. I pravila joj baš nisu draga, odnosno kužim kako poštivanje zadanih pravila u njoj izaziva upravo suprotno .
Danas me je pitala: ( u autu dok smo se vozile do vrtića, prvo je malo šutjela..) mama,zašto to tako mora biti? Ja pitam:Što to? Ona kaže:pa da ti moraš raditi, a ja moram ići u taj glupi vrtić?
I tu se ponovno slomim. Fakat, zašto tako mora biti?
Pliz, recite mi da i vas lupaju gilt tripovi i da ne vidite smisao u tome što radite dok s vašom djecom najveći dio dana provode neki drugi ljudi???!!!!