Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: Do kad i od kad

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Do kad i od kad

Nismo još kod vas, mali malo ćemo se prošvercati, jer su odgovori vjerojatno na 3-6, a ne na 1-3.

Zanima me do kad su vaša dječica spavala na krevetima malog formata (70x140), tj. kad ste im kupili krevete normalne veličine.

A kad smo već kod kreveta i spavanja, zanima me kad ste ih prestali noću buditi za piš-pauzu, tj. kad su počeli ili cijelu noć spavati bez da se popiške u gaće ili da se sami probude ako osjete potrebu.

Hvala vam, tete mame.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Do kad i od kad

Blah, nema posta bez tipfelera.

Ovo

Citiraj Sanja prvotno napisa
    mali malo
    je, naravno, trebalo biti "ali malo".

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Na normalnom krevetu su počele spavati kad su imale nešto manje od 3 godine.
    A što se tiče noćnog buđenja za piškenje, nisam ih nikada dizala po noći.
    Desilo se par puta da se popiške, ali to je bilo rijetko, a i psihologica u vrtiću nam je rekla da nije dobro da se djeca bude po noći za piškenje, jedino naravno ako sama traže.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Do kad i od kad

Zanima me do kad su vaša dječica spavala na krevetima malog formata (70x140), tj. kad ste im kupili krevete normalne veličine.
    zara spava s nama u krevetu
    ali u jednom momentu je nedavno izjavila da će ona spavati u svom krevetu kad se beba rodi :shock: pa ćemo je sada probati po prvi puta premjestiti u mali krevet. veliki krevet i ne možemo kupiti jer nam ne stane u spavaću.

A kad smo već kod kreveta i spavanja, zanima me kad ste ih prestali noću buditi za piš-pauzu, tj. kad su počeli ili cijelu noć spavati bez da se popiške u gaće ili da se sami probude ako osjete potrebu.
    nikad ju nisam budila za piškanje. od onog dana kad smo skinuli pelenu (2 godine i 9 mjeseci), ili prespava noć bez piškenja, ili se sama probudi i ode na tutu.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Blago vama dvjema za noćni pi-pi. Ako mi ne probudimo Fionu oko jedan, pola dva, ona će se obavezno popiškiti. :/

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

F. je počeo spavatio u svom kreveu s cca 2 godine. Kupili smo onaj IKEIn dječji krevet, s time da smo ga odmah stavili na dužinu cca 165 cm. I on, otkada je sam u krevetu, bolje spava.
    K. je isti krevet dobila s dvije godine, spavala u njemu tjedan dana, opet se vratila meni, da bi ovo ljeto tražila opet svoj krevet. I sada spava u njemu, ali često dođe k nama. Pustili smo joj na volju.

Ubrzo selimo, i tada će djeca imati svojuu sobu. Pojma nemam kako će to izgledati.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

L. je dobila svoj pravi krevet sa tri godine i onda je i pocela spavati na njemu.
    budili za piskenje ju nismo nikad.

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Blago vama dvjema za noćni pi-pi. Ako mi ne probudimo Fionu oko jedan, pola dva, ona će se obavezno popiškiti. :/
    Probaj ju ne buditi po noći.Znam da je sad zima i to je posao kad moraš po noći mijenjati posteljinu i pidžamu. Vjerojatno će se piškiti par puta po noći, što je i normalno, ali s vremenom i to će prestati.
    Nama je psihologica objasnila da jednostavno mora doći do sazrijevanja sfinktera i centra u mozgu, koji time upravlja (nije baš najjasnije, ali nadam se da kužiš) i da kao i nama odraslima tako i njima to može "stajati" do jutra.Ili ako ne do jutra, onda da se dijete samo probudi kad osjeti da mora ići piškiti.

Kad se sjetim moje starije curice koja je pila "litre"čaja po noći (naravno samo iz navike) pa se samo par puta popiškila po noći.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Još jedna koja dijete nikad nije budila za piškenje po noći. Skinula pelenu s dvije i pol. Popiškila se po noći svega otprilike pet puta. Ako joj je baš sila, probudi se po noći i traži piškiti.
    Ali ona je skroz drugi par rukava, ta ne ide piškiti sve dok joj fakat nije sila. Da je ujutro odmah ne stavim na tutu ne bi se popiškila do podne. Ne znam, to joj je nekako kao "gubljenje vremena". :?
    A za krevet isto ne znam, spava s nama, tj. sa mnom.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Čuješ li ju, možda, kada u polusnu počnje tiho mrmljati, mrštiti se, zaplakivati?
    Mojih prvih deset upita u toj situaciji bilo je vezano uz vodu, bolest, san, njenu želju da je privinem k sebi, ovo, ono... tek bih, nakon nekoliko minuta kad je dijete već postajalo prilično nervozno, pitala treba li pi. I uvijek bi trebala. Već kasnije je znala imenovati zbog čega dolazi nelagoda. Valjda tvrd san?
    Moja mala nije nikada pila drugu tekućinu (sokovi, voda, čaj u bočici) osim cice, pa je, vjerojatno, utoliko bilo lakše prenoćiti bez piškenja. Ni inače ne pije puno, za razliku od sina, koji prek dana popije, ma ruku na srce, 3 litre najmanje!
    Inače, on je dosta dugo bio u malom krevetiću, mislim čak do ... pete godine?
    A mala ima prostrani kimbić pored našeg kreveta kojeg - ne doživljava.
    Pošto za nju nemam niti sobu (morat ćemo MM i ja van, u dnevni boravak) vjerojatno će veći krevet čekati sve u paketu, a to je, mislim, bar još jedna godina...

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pelena je još na mjestu... Makar je cijelu noć suha.

A što se tiče solo spavanja...
    Uglavnom, jučer smo na Lovrino inzistiranje izbacili kindač priključen na moju stranu kreveta....i dok smo mi nekaj sređivali, uhvatili smo Lovru kako se muči SAM ODGURATI SVOJ NOVI KREVET na mjesto gdje je bio kindač....
    tako da moje dijete spava u svojem novom krevetu...ali odmah uz naš! Soba nam je gora od hotelske sobe...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    ...i dok smo mi nekaj sređivali, uhvatili smo Lovru kako se muči SAM ODGURATI SVOJ NOVI KREVET na mjesto gdje je bio kindač....
    tako da moje dijete spava u svojem novom krevetu...ali odmah uz naš!

I moja bi kćer to tako shvatila, bez brige!!!

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Baš ću ju probati pustiti da spava cijelu noć. Imamo dovoljno nepropusnih plahti, uostalom, sve to se lako opere.

Poanta je u tome da ona jako duboko spava i probudi se kad se već popiški, jer ju smeta mokra piđama.

A za krevet, znači, mogli bismo kupiti onaj veliki. A je l' padaju s njega?

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa postoje ogradice.
    Mi imamo krevet na kat i za gornji smo kupili veću ogradu, a kad je mlađa počela spavati u svom donjem krevetu, kupili smo samo ogradu, mislim u Adax-u za 100 kn.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Baš ću ju probati pustiti da spava cijelu noć. Imamo dovoljno nepropusnih plahti, uostalom, sve to se lako opere.

Poanta je u tome da ona jako duboko spava i probudi se kad se već popiški, jer ju smeta mokra piđama.

Mi smo F. stavili spužvu na pod i pao je možda dva puta. K. je imala ogradicu od početka, pa kada ju nema padne.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Rea je sa 4 godine dobila svoju sobu, koja je ispočetka služila kao igraonica, a tek sa 4,5 je počela spavati u svom krevetu. Do tada je uglavnom spavala s nama.
    Sa 2,5 godine je prestala nositi pelene i odmah je rekla da neće pelenu po noći. Ja sam stavila gumenu plahtu na madrac očekujući da će koji put "propustiti", ali ona je sama tražila (tada nonu) i dandanas sa 5,5 poslije pranja zuba idemo na piš-piš "Za svaki slučaj". U ovih 3 godine mogu na prste nabrojati koliko puta se popiškila u krevet, i to je bilo uglavnom ako je prečvrsto spavala, pa se nije uspjela probuditi, inače me uvijek probudi ako noću treba piškiti i ja sam je odvodila, a sad spava sam u svojoj sobi i sama ide na wc i vrati se u svoj krevet, (prije je iz kupaonice, kao zalutala u naš krevet)

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moji su iz kinderbeta odmah isli u pravi krevet, Petra s cca 18 mj., Robi s 16.

Ne sjecam se kad su poceli sami ici piskiti po noci.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

naša je još uvijek u 140X70 (barem onaj dio noći koji nije s nama) i ne znam kada će dobiti veći krevet: još uvijek ga ne želi.

nikada se nije dizala piškiti noću, ali ona je i inače tip koji baš ne ide često piškiti.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala vam na odgovorima.

Pustili smo ju sinoć bez buđenja. Rezultat: popiškila se dvaput, usred noći i pred jutro. Očigledno pretvrdo spava, a i dosta pije.

Kad je skužila da se popiškila, bila je silno nesretna, pa sam ju morala uvjeravati da to nije ništa strašno. Pitala sam ju što ju je probudilo, to što se morala popiškiti ili već mokra piđamica. Veli ona, mokra piđama. Kaže da uopće nije skužila da mora piškiti dok nije osjetila da se već popiškila.

Za krevet se raspitujem, jer joj uređujemo sobu, pa ne znam bismo li još uvijek ostavili njezin sadašnji (140x70, bivši kindač), ali koji ni po stilu ni po boji nimalo ne bi pasao ili da odmah kupimo novi. Super su mi i one varijante sa spavanjem na katu, a kutkom za igranje ispod kreveta, no bojim se da je za to ipak još mala.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

L. je iz kindaca odmah isla u taj 'poviseni' krevet- ispod kreveta je ormar i prostor za igranje, a krevet je visi od mene (ja sam 170 cm).
    ima ogradu cijelom duzinom i stepenice (umjesto klasicnih lojtri) sa ogradicom (i ladicama za svasta u sebi) da lakse i sigurnije ide sim tam.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ines prvotno napisa
    L. je iz kindaca odmah isla u taj 'poviseni' krevet- ispod kreveta je ormar i prostor za igranje, a krevet je visi od mene (ja sam 170 cm).
    ima ogradu cijelom duzinom i stepenice (umjesto klasicnih lojtri) sa ogradicom (i ladicama za svasta u sebi) da lakse i sigurnije ide sim tam.
    E, na tako nešto mislim! S koliko godina je dobila takav krevet?

Možda je bolje da joj još neko vrijeme ostavimo njezin mali, koliko god ne pasao u sobu, pa da za godinu-dvije napravimo to veliko čudo? Razmišljam naglas.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ines prvotno napisa
    L. je dobila svoj pravi krevet sa tri godine i onda je i pocela spavati na njemu.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tan je dobio svoj krevet nešto malo nakon trećeg rođendana i odmah počeo spavati u njemu.. .pred jutro se neki put uvuče k nama, neki put ne. Do sad (4 mjeseca) je dvije noći prespavao s nama, a inače baš ne želi (nije lud, njegov krevet je sto puta udobniji od našeg )

Što se tiče noćnog piškenja - s 2 i pol godine sam mu skinula pelene, a tjedan dana nakon toga sam skinula i noćnu i par dana poslije prestala ga buditi za piškenje. Rezultat - prvo je piškio noću svaki dan jedno par dana, onda svakih par dana, onda se povećao razmak između noćnih piškenja i sad smo već mjesec i pol u komadu da se nije popiškio.

On uopće ne bi osjetio da je noću mokar jer spava ko top, ja sam se budila i pipkala, a onda ga presvukla, on bi eventualno tražio tutu i piškio i vratio se natrag spavati. Nisam mu ništ posebno ograničavala tekućinu navečer - bilo je dana da skoro ništ nije pio pa se popiškio, a bilo je dana kad se natakao pa ništ.

Samo da napomenem da on uopće ne traži noću piškiti i u stanju je odspavati 10-12 sati u komadu bez odlaska na tutu, s tim da niti ujutro odmah ne ide na wc.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Krevet na kat se ne preporucuje za klince mlade od cetiri godine.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

s 4 godine, krevet veliki tj razvuceni kauc, s 5 godina je dobio ikein krevet kura, na visini od 130 cm, cini mi se

ako ranije zaspi, prije 21 h, vodimo ga piskiti oko 23 h, kad mi idemo leci, ako zaspi kasnije, ne vodimo ga posebno piskiti, izdrzi do jutra...

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Za drugi rođendan 60x140. Spava u fazama malo kod nas malo u krevetiću.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

m. smo kupili veliki krevet nakon drugog rodjendana. ne zato sto vise nije stala u kinderbet nego zato jer smo cekali jos jednu bebu, pa mi se cinilo apsurdno kupovati jos jedan kinderbet kad ce ga ionako prerasti.

od drugog rodjendana je bez pelene. za piskenje je nisam skoro nikad budila. bila je neka kratka faza kad jesmo, ali uglavnom ne.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tridesetri prvotno napisa
    pa mi se cinilo apsurdno kupovati jos jedan kinderbet kad ce ga ionako prerasti
    Upoznaj se s kraljicom apsurda 8) , mi imamo tri (!) kinderbeta. Jedan u Zg i dva koji će za tjedan-dva, zajedno s ostalim namještajem, stići iz Beča. Na sreću, ta dva se daju preraditi u običan krevet, ali manjeg formata. (No da, uopće nam ne pašu uz ostatak ovdašnjeg namještaja.)

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mejra je iz krevetica presla u veliki krevet sa 24 mj. (trebali smo krevetic za bracu).

Nocnu pelenu je prestala nositi sa 2,5 god. Piski prije spavanja i ako se probudi po noci (a to je skoro svaku noc, jer dodje kod MM i mene u krevet) ne trazi piskiti. Bez ijedne nezgode...

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Starija spava u svom krevetu (s malom ogradom) od 3. rođendana kada je i skinula pelenu (tek!), ali ju je onda skinula skroz i nikad niš nije u krevet napravila. To se naime poklopilo sa selidbom i dobivanjem vlastite sobe, pa joj je bilo i motivirajuće (i za spavanje i za pelene). A mlađa spava u velikom krevetu od 10 mjeseci jer se tada počela bacati na glavu iz kimbača i onda smo ga eliminirali, sada i ona ima isti krevet kao seka (2g.) samo sa većom ogradicom, pa se svake noći probudi i dođe k nama (to mi je lakše nego da ja idem po nju), uvali se i pije, pije, pije... bar 2 dcl koječega na noć, pa se onda popiški toliko da nekad i iz pelene iscuri, tako da smo s njom još u toj fazi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •