Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: Pomoć za frišku/najfriškiju mamu

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Pomoć za frišku/najfriškiju mamu

Frendica mi jutros u 7 sati rodila u Rijeci curicu. Kaže da je beba dobro prihvatila ciku. Onda je došla sestra i pregledala joj grudi i rekla da ima sukrvice iz obje bradavice i da ne smije dojiti bebu. I da beba dok sukrvica ne prestane mora biti na dohrani a ona neka se izdaja. Sad je frendica u frci a svakako ne bi željela da beba dobija adaptirano. Moje je pitanje - smije li dojiti bebu i od čega bi mogla biti sukrvica? Sukrvica se pojavila kad joj je sestra pritisnula dojku. Molim hitnu pomoć za mladu zabrinutu mamu!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

smije dojiti sa sukrvicom, ali najbolje da frendica nazove SOS telefon da se otkrije u čemu je riječ!!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nazvat će. Samo cure su na telefonu tek popodne, zar ne? A sestra joj je zabranila hraniti malu dok sukrvica ne prestane i rekla dati maloj (kršitelj koda). Ona je jako mlada mama i ne zna kako se suprotstaviti sestri koja navodno ima podršku i pedijatrice.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

neće bebi ništa biti od malo krvi to ti je extra ćželjezo
    neka doji, isprintaj joj s portala položaje pri dojenju, možda je nastala ragrada zbog pogrešnog položaja

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ma već sam je ja indoktrinirala - kako kaže MM - s Rodom i dojenjem. Tako da si je isprintala već pred kraj trudnoće položaje dojenja. Kaže da se ne vide ragade, nego da je sukrvica - koju ona nije primjetila - izašla kad joj je sestra pritisnula grudi.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

a da joj sestra nije pukla kapilaru u svom bisernom pregledu?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ah, te sestre

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nisam sigurna da su od jutros u 7 mogle nastati krvave ragade...
    stvarno mi nije jasna ta sukrvica

neka dobro pregleda bradavice i vidi je li uzrok krvarenju neka vanjska ozljeda.
    ako jest, neka slobodno doji.
    ako krv dolazi iznutra, neka zove nekoga od doktora i neka pita zašto joj brane dojenje i što oni misle odakle ta krv...

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

hvala svima na odgovorima. Prenijela sam joj vaše savjete. Svakako će danas nazvati SOS telefon pa joj cure mogu on-line pomoći. I ona se prestrašila te sukrvice i još više sestrine reakcije. Kaže da nema ozlijeda na bradavici. Nadam se da će biti sve OK.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zvala je i SOS. Malo sam surfala, ono što se meni čini je da bi moglo biti da se zbog promjena u trudnoći, proizvodnje mlijeka može javiti puknuće nekih žilica u dojci i otuda sukrvica u kolostrumu.
    Vidi ovo:

http://www.birth.com.au/class.asp?class=67&page=4

Ja bi na njenom mjestu dojila

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

TONI, jesi li se čula s prijateljicom? Sada sam došla doma, doma su mi bile knjige, definitivno neka traži da doji bebu. Ta sukrvica je najvjerojatnije posljedica povećanog dotoka krvi u dojke i brzih promjena na mliječnim žlijezdama i nije neuobičajeno za prvih dva tjedna dojenja. Čak ako je uzrok drugi (intraduktalni papilomi ili slično - što je manje vjerojatno obzirom da se radi o obje dojke) neka doji.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Inače, ovako nešto se obično javlja kod majki kod kojih se radi o prvom djetetu i ponekad se naziva "rusty -pipe sindrome"

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Maja prvotno napisa
    Inače, ovako nešto se obično javlja kod majki kod kojih se radi o prvom djetetu i ponekad se naziva "rusty -pipe sindrome"
    koji kul naziv :D

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    Citiraj Maja prvotno napisa
    koji kul naziv :D
    jelda

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Sinoć smo se čule ali nisam bila on-line. Pedijatrica joj rekla da pričeka da se vidi hoće li sukrvica sama prestati, a nalaz brisa stiže kroz tri dana. Kažu - neka ne doji dok se ne vidi što je. Frendicu jako uzrujalo što je sestra uzela malu i odnijela je na prematanje i kad ju je vratila rekla joj: Beba se fino najela (kršitelj koda)a. Pročitat ću joj tekst s ovog engleskog linka da je malo utješim. Inače, rekli su joj da se izdaja, a baš joj ne ide (kao što ni meni nije išto).

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma što će izdajati kolostrum, to fakat nema smisla.
    Nema uopće razloga da ne doji, probaj je ohrabriti da inzistira da joj donesu bebu.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Dobre vijesti iz riječkog rodilišta :D Sukrvica prestala. Sad još borba sa sestrama da maloj na prematanju ne daju bočicu.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Držim fige.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moram pitati - nije li vam malo frka savjetovat ženi da svakako doji, a da ne znate što je u stvari uzrok te sukrvice?
    Da su ragade, bilo bi mi jasno, ali izgleda da nisu.
    Netko je našao na internetu nešto što može biti - ok, ali tko kaže da je to baš to?
    Sve ja znam o osoblju koje ne podržava dojenje, prošla to, dojila, nikad dala bocu, ali ipak ovo mi se čini da je malo izvan domene savjetnica za dojenje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije "netko" našao na internetu "nešto", nego je educirana savjetnica za dojenje pronašla stručne informacije u stručnoj literaturi (knjigama, internetu, ... )

druga stvar, ovako na brzinu razmišljajući ne vidim baš neki razlog sukrvice, a zbog kojeg beba ne bi mogla dojiti. znaš li ti za neki?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim, i da je virus, i da je bakterija, i da je gljivica - beba može dojiti. osim ako mami ne uvale neku terapiju koja je kontraindicirana dojenju, ali oni još uvijek čekaju nalaze, znači mama ne pije lijekove.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dunja, primjetit ćeš da sam gore, nakon linka koji sam našla na netu, napisala da bih ja na njenom mjestu dojila, dakle, posve osobno.
    Tek nakon što sam doma konzultirala relevantnu literaturu napisala sam da sam sigurna da bi trebala dojiti.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja svakako ne znam, ali nisam se za to ni školovala niti mi je posao da znam.
    Uopće ne sumnjam u educiranost savjetnice niti u to da je našla korisne informacije i nadam se da se i radi takvom slučaju i da će sve bit ok.
    Međutim, u svakoj ozbiljnijoj knjizi koja govori npr, o dječjem zdravlju, pa i o zdravlju mame, stoji da se ne može koristiti kao zamjena za liječnika.
    A i na ozbiljnoj bolesti koju smo nedavno imali u obitelji sam se uvjerila da sve informacije koje troje visokoobrazovanih ljudi nađu na internetu nisu ništa prema znanju jednog dobrog liječnika.
    Zato mislim da treba bit oprezan kad se radi o mogućoj patologiji.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja malo spora, ali i dalje mislim isto.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj dunjap prvotno napisa
    Ja svakako ne znam, ali nisam se za to ni školovala niti mi je posao da znam.
    Uopće ne sumnjam u educiranost savjetnice niti u to da je našla korisne informacije i nadam se da se i radi takvom slučaju i da će sve bit ok.
    Međutim, u svakoj ozbiljnijoj knjizi koja govori npr, o dječjem zdravlju, pa i o zdravlju mame, stoji da se ne može koristiti kao zamjena za liječnika.
    A i na ozbiljnoj bolesti koju smo nedavno imali u obitelji sam se uvjerila da sve informacije koje troje visokoobrazovanih ljudi nađu na internetu nisu ništa prema znanju jednog dobrog liječnika.
    Zato mislim da treba bit oprezan kad se radi o mogućoj patologiji.
    Nije riječ o informacijama nađenim na internetu već o informacijama nađenim u literaturi za savjetnice. Ukoliko je mama inače zdrava (a u ovom slučaju je potvrđeno da je) samam sukrvica nije nikakav razlog da se ne doji.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A, ako te to smiruje, konzultirali smo i liječnika, koji, o dojenju i njegovim mehanizmima , nažalost ili na sreću zna znatno više nego ova pedijatrica.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Onda mi preostaje samo da im zaželim uspješno i dugo dojenje!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •