-
meniji u skladu s Montignacovim preporukama
.. onako kako smo to mi shvatili
---
ručak: juha s brokulom,
pirjani kotleti + umak od gljiva (za MM + gaba riža) ,
zelena salata,
sir
večera: gljive+riža, zelena salata
--
ručak: juha od rajčice
pečena kokoš + kuhani grašak (MM+kumpiri)
kupus salata
sir
večera: kuhani grašak+bioaktiv
anchie76 editirala naslov topica
-
PredDoručak: kompot od jabuka s malo soka od limuna, zaslađen s mrvicu fruktoze
Doručak: dom.kobase, malo sira, turšija
Ručak: kokošja juha bez ičega
pileći file na naglo
kuhana brokula s maslinovim uljem,
dinstani grašak
turšija
Večera:naranče i kivi
U pauzama grickam kikiriki ili suho voće(ali u minimalnim količinama).
-
jja kao i uvijek imam neku svoju verziju. Ne mješam škrob i bjelančevine. Jedem integralni kruh, rižu i žitarice, puno voća i salata. Šećer - nula , u čaj iscjedim narandžu ili dodam limuna.
-
Meni je veliki pomak bilo izbacivanje kruha u popodnevnim i vecernjim satima- obicno bih tada jako puno jela i to same gluposti sa kruhom!
Inace, super mi je što jedem više voća i to svakodnevno (prije sam zaboravljala danima), još više pazim na izbor namirnica u trgovinama i tržnici, i u konačnici, mislim da zaista manje trošimo na hranu! :D Upravo zato što planiram obroke!
Drago mi je da sam otkrila zablude o nekim namirnicama, koje su mi uvijek sjedale krivo, a nisam znala zašto, niti mi je itko mogao dati logičko objašnjenje (krumpir, kuhana mrkva, bijelo brašno...)!
Ja sam jako zadovoljna, a i promjena se vidi i na kazaljci vage: u 14 dana od promjene prehrane izgubila sam 2 kg! A osjećam se jako dobro!!! :D
-
Ja samo moram upozoriti da su na Forumu Mama mami morali maknuti sve recepte i menije po Montignacu prije godinu dana, jer je tako tražio izdavač Motignacove knjige u HR.
U protivnom bi tužili Forum za povredu autorskih prava.
-
Pa nećemo koristiti njegovo ime i njegove recepte. Mi dilamo svoje recepte.
Chili con carne. Mljeveno meso dinstano na luku i slanini, doda se crveni grah (može i leća ili slanutak, niski GI), začin gotovi Kotany.
Kiseli kupus s kobasicama domaćim (također možete dodati grah, leću ili slanutak umjesto krumpira).
Musaka od karfijola i mljevenog mesa i tikvica.
Na dno protvana naslagati tikvice, pa blanširane komadiće karfijola, pa dinstano mljeveno meso, pa karfijol pa tikvice. Izmutit dva jaja s nekoliko žlica vrhnja i preliti preko svega i peći oko pola sata u pećnici na 200°C. Pred kraj se može gratinirati sirom (gauda, edam...) Umjesto karfijola može i brokula.
Bon apetit!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma