kad sam čekala svoju prvu bebu, odlučila sam koristiti jednokratne, bez obzira što je love bilo katastrofalno malo...jer sam htjela uštedjeti vrijeme i u iznajmljenoj garsonjeri nije bilo mjesta za sušenje velike količine pelena...i izazvala sam zgražanje moje mame koja se šokirala da ću svoje dijete prematati u papir... :shock:
onda su se svi navikli na jednokratne, D. je isto bio u njima, ali sam se ja u međuvremenu zagrijala za platnene i sad se moja mama opet zgraža da nisam normalna što idem sebi zakomplicirati život...a i njoj, jer je žicam da mi sašije pelene, pa da onda i ja učim kao šegrt (jerbo mašinu nisam koristila već par godina...), ali mama je ipak pristala, pa se planiramo ona i ja baciti na šivanje...![]()
I sad sam puna pitanja, pokušavala sam se snaći po pretraživaču, ali sam se totalno izgubila u silnim slikama i kraticama...
Dakle pitanja:
-ako naručujem pelene, da li su SMIB OK?
-što se tiče šivanja, koji je kroj optimalan za malu bebicu?
-koliko materijala ide po peleni (za vanjski i unutarnji sloj i za punjenje)?
-što je najbolje za punjenje, džersej, flanel, frotir?
-ako pelena ima vanjski i unutarnji sloj i još iznutra 8 slojeva punjenja, kako se to prošije, sve se prošiva zajedno? da li vam mašine mogu šivati tako debelo?
-da li je netko šivao pocket pelenu kojoj vanjski sloj nije od nepropusnog materijala, čisto zato da smanji debljinu koju treba zajedno prošiti?
-kako odrediti koliko treba biti zategnuta guma koja ide oko nogice, bojim se da bebu previše ne steže, ali i da ne pliva pelena oko noge?
-da li se papirići (Tosamini) mogu bacati u WC?
a to su tek prva pitanja koja mi padaju na pamet...