-
bok i ja sam nedavno tocnije prije 3 mjseca saznala da imam hipotireozu i pijem eutirox 50 mg zanima me dal cu to pit dozivotno ili postoji mogucnost da se izlijecim
-
lastavice vrlo vjerovatno doživotno, mislim da je jako malo slučajeva kod kojih nije tako. Ali lijek se dobro podnosi, bitno je ne zaboravljati ga popiti i to na tašte, bar pola sata prije doručka.
Koji je razlog, odnosno dijagnoza zbog kojeg ga piješ ?
Ja ga pijem već 9 godina, od svoje 24.
-
Ajoj malo sam sad tuzna jer sam mislila da je to neki samo prijelazni period.Ja pijem zbog povisenog tsh koji je bio 6.8 i zato nisam mogla u postupak mpo dok ga ne reguliram. Sad u cetvrtak idem endokrinologu pa cu vidjet sta dalje. Ja ne pijem na taste jer mi se povraca od tekucine bilo koje na prazan zeludac moram jesti jer sam tako naucena vec 20 godina.Ima li to kakvog veceg znacaj pit na taste?
-
Na tašte se pije da bi se bolje resorbovalo, mislim da pijući ga na pun stomak, mu se smanjuje djelovanje (malo), kao što bi duže gladovanje u toku dana pojačavalo djelovanje lijeka.
Ti napomeni endokrinologu, pa se posavjetuj s njim.
-
Euthirox svakako treba biti 30 do 60 min prije prvog obroka.
I ja sam tip koji odmah mora jesti ujutro, ali sve je stvar navike pa tako i popiti tabletu prije dorucka.
Dovoljno ga je popiti s malo tekucine,a moguce ga je cak i progutati bez tekucine (probala/odnosno bila sam prisiljena tako ga popiti prema uputi lijecnika prije operacije).
-
možda ima na početku, znači ako ti je hitno da sniziš tsh, ali poslije nema, jer se stvore zalihe pa ti je svejedno hoće li se resorbirati nekoliko sati prije ili kasnije; ja ga popijem na tašte, ali već 20 min nakon pijem kavu i doručkujem jer sam tako navikla, a imam i kolegicu koja najprije doručkuje pa onda pije tablete jer ima neku osjetljivu sluznicu ( predčir); eutyrox pijem već 5-6 godina
Posljednje uređivanje od mandy : 03.05.2010. at 08:29
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma