I ja sam hypo (i što se štitnjače tiče i što se izgleda tiče )

Zanimljiva je ta informacija da se hypo puno više udebljaju u trudnoći..Ne znam za inače, ali ja sam prije trudnoće bila pre pre mršava. Mogla sam jesti i jesti i - ništa - sva sam bila upala, izgledala izmučeno i premoreno..
U trudnoći pak dobijam kile nenormalno. Evo me u 36-tom tjednu i na +20kg!

U prvoj trudnoći sam stigla do +18, ali sad ovo :shock:

Prije sam odlazila u privatnu polikliniku na kontrole kod endokrinologa, ali on mi uopće nije davao terapiju iako je tsh bio jako visok, uzv je bio loš (indikacije Hashimoto), štitnjača na očigled povećana...Taj me endokrinolog svaki puta ispregledao, isprepipao ruke, noge, dlanove, vrat, mjerio tlak itd, ali terapiju nije davao...

Kad sam malo više pročačkala o problemima koje hypotireoza može napraviti u trudnoći, odlučila sam potražiti i drugo mišljenje. Otišla sam na Rebro. Tamo je doktor opao na rit kad je čuo da ne primam terapiju i odmah my uveo eutyrox 50 mg. Još uvijek pijem istu dozu. Kontrole su bile 1 mjesečno, ali samo nalazi i jednom prepiravanje ručnih zglobova...

Sad na zadnjoj kontroli mi je rekao da misli da mogu prestati piti eutyrox cca 15 dana nakon poroda :? Ali prije prestanka još jednom nalazi i to je to...ako se onda pogorša-veli dat ćemo opet :?