meni je u posljednjoj trudnoci na 13+6 ocitan kod bebe nuhalni nabor od 4mm.
kako meni pobacaj nije bio nikakva opcija, jako sam se dvoumila hocu li ici na amniocentezu. razlog
za bio je da zasigurno znam sto se s bebom dogadja i da se pripremim sto bolje mogu. razlog
protiv bio je da nisam nicime htjela ugroziti trudnocu i uslijed amnio izgubiti dijete. odlucila sam da na amnio ne idem.
drugi dan otisla sam na ponovni uzv pregled, kod jednog strucnog uzv dijagnosticara i on je rekao da je beba ok, nista s njom nije lose, a jedino gdje je uspio "ocitati" 4mm bilo je izmedju bebine glave i stijenke maternice - dakle, uopce ne na bebi

sto to znaci? da je gdja doktor koja je ocitala onih prvih 4mm debelo pogrjesila. ovaj drugi mi je savjetovao i put u zagreb i ponovne kontrole u slucaju da osjecam potrebu. nisam osjetila potrebu i nisam nista ekstra kontrolirala. rodila sam u terminu, savrseno zdravog djecaka.
zelim vam da dobro, kvalitetno i informirano razmislite o opcijama koje su pred vama. zelim vam da suradjujete sa zbilja strucnim osobama koje ce vam uvijek znati kvalitetno pomoci. zelim vam da budete ok sa svojim odlukama i da osjetite u srcu da vam nekad kasnije nece biti zao zbog njih.