Results 1 to 13 of 13

Thread: Sauna

white_musk's Avatar

Default Sauna

ako sma pogriješila odf, molim moderatorice da me premjeste

zanima me, da li su vaša djeca išla u saunu i od kojeg uzrasta je sauna preporučljiva?

kad sam bila u Finskoj, iznenadila sam se da tamo i mala djeca idu u saunu(većina njih je imaju kući) :shock:

znam da nema ništa bolje za imunitet(uz zdravu ishranu i fiz.aktivnost) od saune, pa me zanima, ako neko zna, kad djeca mogu krenut u saunu?

Da me ubiješ, ne sjećam se kad je AA prvi put bio u sauni, ali sad je već stara iskusnjara . Naravno, ne ostaje unutra dugo, ali voli i finsku i tursku.

white_musk's Avatar

eh super :D

onda idemo i mi,čim prestanu kozice!

white_musk's Avatar

Quote Originally Posted by mommy_plesačica
    Da me ubiješ, ne sjećam se kad je AA prvi put bio u sauni, ali sad je već stara iskusnjara . Naravno, ne ostaje unutra dugo, ali voli i finsku i tursku.
    možeš li mi molim te reži, odokativno, koliko je on ostajao unutra i kako se to sve odvijalo u početku?
    Imaš li kakvih savjeta za početak saunarenja?

Njega je u početku poskrivečki vodio MM jer sam ja majka kvočka koja ga ne bi pustila u saunu do 30-te.

Prije mjesec dana smo bili u Švicarskoj i često smo išli u saunu - ostajao bi maksimalno 7-8 minuta u komadu, naravno, na najnižoj razini (tj. ne bi mu dali gore na klupice). Nakon saune bi sam vani sjeo u one minijaturne kadice za pranje nogu i brčkao se u mlakoj vodi.

white_musk's Avatar

miš slatki, već sam ga zamislila kako se brčka

baš ti hvala,tako sam otprilike i ja to planirala uradit, ali opet je drugačije kad ti to ispriča neko iz prve ruke.

MM (od kad je vidio AA slike) ulazi u kuću sa:Di si lipa( i nasloni se na štok od vrata isto kao AA)

Curke,

bas ste me zainteresirale s ovim topikom jer ja sam veliki ljubitelj saune i prije nego sam zatrudnila sam gotovo svaki dan nakon posla odlazila u saunu i super sam se osjecala. Sad sam malo prosurfala o djeci i sauni i ipak treba biti oprezan jer postoji mogucnost naglog pada tlaka kod mladje djece sto rezultira padanjem u nesvjest. Ima i drugih mogucih nezeljenih (ali blagih) posljedica ako se ne pazi tako da malo prosurfate i vidite sto napraviti prije i za vrijeme koje dijete provodi u sauni. Ukucajte children and sauna i naci cete jako puno linkova. Inace, dale ste mi super ideju, i ja cu svoju L voditi kad budem imala prilike.

white_musk's Avatar

ja sam prosurfala i našla sljedeće:

Dijete bi trebalo:
    -popiti najmanje 2 čaše vode prije odlaska u saunu
    -najbolje je u prijepodnevnim satima
    -prije saune isključivo lagani obroci
    -dućina trajanja prve saune je 3 puta po 4 minute
    -nakon saune tuširanje mlakom vodom(prvo desna nogica, pa lijeva, zatim desna rukica, lijva pa trup)
    -nakon saune dosta čaja ili priprdnog , voćnog soka(bez šećera)
    -omogućiti djetetu da poslije saune malo legne i odmori se(ako sauna nije kući), onda spavanje nakon dolaska kući

Hvala WM, ovo cu si prepisati.

white_musk's Avatar

Sad sam našla( ne jednoj njemačkoj stranici:
    (http://www.st.peter-ording-nordsee.d...ttspreise.html)
    da djeca ispod 3 godine ne smiju u saunu :/

Ali AA je išao i sve je bilo OK(vjerovatno zato što je mp pazila da ne bu de predugo i da se dobro rashaladi)

drndalica's Avatar

Ja sam od malih nogu saunaš. Ne sjećam se kad sam počela (morala bi pitati mamu) ali znam da je to od kad znam za sebe. Planiram sa mojim malim početi kad bude stabilan na nogama i da može pod tuš itd. Mi smo uvijek imale svoju kadicu sa vodom u sauni u kojoj smo se brčkali (seka, ja i ponekad naša frendica). Nismo sjedile na povišenom (gdje je najtoplije). Imam taj komoditet da imamo saunu u kući pa smo mogli raditi što nam je volja, špricati .... :D

drndalica's Avatar

Ja sam od malih nogu saunaš. Ne sjećam se kad sam počela (morala bi pitati mamu) ali znam da je to od kad znam za sebe. Planiram sa mojim malim početi kad bude stabilan na nogama i da može pod tuš itd. Mi smo uvijek imale svoju kadicu sa vodom u sauni u kojoj smo se brčkali (seka, ja i ponekad naša frendica). Nismo sjedile na povišenom (gdje je najtoplije). Imam taj komoditet da imamo saunu u kući pa smo mogli raditi što nam je volja, špricati .... :D