Prije dva i pol mjeseca sam rodila u Sisku malenu curicu koja je začeta pomoću AIH metode i koja je uspjela iz drugog pokušaja.Sve što me zanimalo o mogućnostima začeća, trudnoći sve sam naučila zahvaljujući Vama drage Rode .Kada mi je trebalo ohrabrenje u iščekivanju rezultata upijala sam sve moguće tekstove ovdje na forumu.Mislila sam da sve znam i da me ništa ne može iznenaditi.Poznato je da naše drago sisačko rodilište nosi status prijatelj djece.U tom slučaju tu je najveći prijatelj djece tj. tek rođenih beba mliječna formula.Jer kako objasniti da tu moraš biti privilegiran da bi odmah po porodu dobila svoju bebu a da ga podojiš nema šanse. Bebu sam dobila tek četri sata po porodu i to na moje inzistiranje.Naravno beba je bila sita zna se od čega.Bila je kod mene čak dva sata i tada sam zamolila sestru da mi pokaže kako ću podojiti svoju bebu.Pogodite,nije se nitko pojavio.Vjerojatno misle snađite se same.Ja sam još davno odlučila da ću dojiti svoju bebu i to mi je upjelo .Nisam dobila ragade, jako brzo smo se uskladile na svu sreću.Ali puno toga sam vidjela u rodilištu od majki koje već na početku odustaju najčešće iz pukog neznanja.A naše drago rodilište je oblijepljeno plakatima o dojenju, o tome kako osoblje treba biti educirano o dojenju i što mora učiniti kako bi pomogli majci u podoju.Pusta naklapanja.Ono što me u svemu najviše ljuti je to da ni izvan rodilišta nije nimalo bolja situacija.Prije dva dana je moja curica imala virozu popraćenu blagim proljevom i naravno kako je bio vikend morala sam je odvesti na pedijatriju u bolnicu.I zamislite, pedijatrica savjetuje neka bebi dam RIŽOLINO
pa će joj stolica biti tvrđa i još to naglasi dva puta i neka ne zaboravim kupiti ga i još me pita čime ju hranim.Po meni je najnormalnije da me pita da li je dojim pa tek ako bih odgovorila da ne tek tada da pita čime je hranim.Stvar u cijeloj ovoj priči je da sada kaka pogledam unatrag ne mogu se sjetiti da sam u Sisku ikada vidjela majku koja doji svoje dijete, jer kamo god se okrenem svugdje vidim mame kako vuku flašice i dudice sa sobom i ispada da ako dojiš da si izvanzemaljka jer one sve ili nemaju mlijeka ili ono nevalja ili ga nemaju dovoljno pa je bebica gladna,tu je sve ili ili.Mislim da bi se Rode trebale pod hitno aktivirati u Sisku jer nije stvar samo u dojenju tu je naprosto stvar u svemu.

nije se nitko pojavio.Vjerojatno misle snađite se same.Ja sam još davno odlučila da ću dojiti svoju bebu i to mi je upjelo .Nisam dobila ragade, jako brzo smo se uskladile na svu sreću.Ali puno toga sam vidjela u rodilištu od majki koje već na početku odustaju najčešće iz pukog neznanja.A naše drago rodilište je oblijepljeno plakatima o dojenju, o tome kako osoblje treba biti educirano o dojenju i što mora učiniti kako bi pomogli majci u podoju.Pusta naklapanja.Ono što me u svemu najviše ljuti je to da ni izvan rodilišta nije nimalo bolja situacija.Prije dva dana je moja curica imala virozu popraćenu blagim proljevom i naravno kako je bio vikend morala sam je odvesti na pedijatriju u bolnicu.I zamislite, pedijatrica savjetuje neka bebi dam RIŽOLINO
Odgovori s citatom