Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Ne silazi sa cike!

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Ne silazi sa cike!

Karlo ima 18 dana i izluđuje me svojom ljubavi prema mojoj ciki.

Ujutro oko 5, 6h je buđenje i od onda pa do popodneva ne silazi sa cike. (Od 17, 18h pa do jutra uglavnom spava i budi se svaka 3h)
    Osjećam da vuče, ima 5-6 pokakanih pelena, dobiva na težini, sve za 5... Ali praktički ja 10tak sati dnevno konstantno dojim!!!
    Radi se o kratkim podojima, traju svega 5, 10 minuta, slijedi plakanje, mijenjanje pelena, pa opet cika, sad možda malo manje, pa plakanje, pa nošenje, pa cika, pa maženje, pa cika, pa pelene, pa cika i tako non stop! Zaspi jako kratko - najdulje pola sata!
    Često se desi i da povrati (ne bljucne, bude dosta) pa se zakašlje i počne štucati i šta traži? Ciku! Ne znam šta da radim... Dovodi me do ludila.

A tu je i okolina koja me savjetuje da se oglušim na plakanje pa će prestati. Ali on ima samo 18 dana! Kako da tako maloj bebi idem uvoditi red???

Da li je problem u mojoj prehrani? Šta bi uopće trebala jesti? Jeli uopće problem u dojenju ili jednostavno karakteru bebe?
    Kako to preživjeti?

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

lukas ima 2 mj i dalje je stalno na siki i nema raspored nikakav. teško je ali je on presretan kada papa i sve je onda lakše.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

vrlo je vjerojatno problem u percepciji tvoje okoline kakva beba treba biti
    beba je 9 mjeseci provela s tobom i sad joj teško pada odvajanje. bebe ne plaču samo zato što su gladne, paču zato što žele maminu blizinu, žele da ih se nosi, mazi i voli
    ne opterećuj se dobornamjernim savjetima o tome kako trebaš bebu pustiti da plače da je ne razmaziš. tako mala beba te još jako treba, a treba i tvoje mlijeko i to jako često. bebin je želudac vrlo malen, a majčino mlijeko probavljivo, tako da taj želučić treba jako često puniti
    sad ti je sigurno teško, imaš osjećaj da ništa drugo i ne radiš nego samo dojiš, ali pokušaj se opustiti i to vrijeme dok dojiš odmaraj, čitaj, gledaj TV ili što god će ti paše. ovo vrijeme čestih podoja će ubrzo biti iza vas i vjerovala ili ne, falit će ti

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

mamaja ti je sve rekla, a posebno se slažem sa samim krajem

Citiraj mamaja prvotno napisa
    ovo vrijeme čestih podoja će ubrzo biti iza vas i vjerovala ili ne, falit će ti

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Ne silazi sa cike!

Citiraj M.a.r.t.a prvotno napisa
    Karlo ima 18 dana i izluđuje me svojom ljubavi prema mojoj ciki.

Ujutro oko 5, 6h je buđenje i od onda pa do popodneva ne silazi sa cike. (Od 17, 18h pa do jutra uglavnom spava i budi se svaka 3h)
    Osjećam da vuče, ima 5-6 pokakanih pelena, dobiva na težini, sve za 5... Ali praktički ja 10tak sati dnevno konstantno dojim!!!
    Radi se o kratkim podojima, traju svega 5, 10 minuta, slijedi plakanje, mijenjanje pelena, pa opet cika, sad možda malo manje, pa plakanje, pa nošenje, pa cika, pa maženje, pa cika, pa pelene, pa cika i tako non stop! Zaspi jako kratko - najdulje pola sata!
    Često se desi i da povrati (ne bljucne, bude dosta) pa se zakašlje i počne štucati i šta traži? Ciku! Ne znam šta da radim... Dovodi me do ludila.

A tu je i okolina koja me savjetuje da se oglušim na plakanje pa će prestati. Ali on ima samo 18 dana! Kako da tako maloj bebi idem uvoditi red???

Da li je problem u mojoj prehrani? Šta bi uopće trebala jesti? Jeli uopće problem u dojenju ili jednostavno karakteru bebe?
    Kako to preživjeti?
    a gle, ak ti tak to smeta onda vjerovatno nemas podrsku okoline (sto je uz neinformiranost najveci neprijetelj dojenja)

beba od 18 (OSAMNAEST!!!) dana moze sa svijetom komunicirati jedino plakanjem. znaci ako trazi paznju, ako joj je hladno, ako je gladna ili prljava beba plakanjem i jedino plakanjem kaze da te treba

kako su ljudi sisavci onda je takodjer prirodno da ti je dijete non stop na bradavici

antropolozi vicu da se ugledamo na primate, ili na neke druge kulture di su djeca non stop uz mamu, non stop na prsima (ali oni nemaju lovu za propagandu kao proizvodjaci adaptiranog mlijeka)

i literaturi od dr searsa non stop upozoravaju da se mame trebaju cuvati takvih dobronamjernih savijeta jer ti svi ti ljudi oko tebe drektno napadaju na majcinske instinkte a kako si jos svjeza onda je normalno da si nesigurna jer pretpostavka je da je neko ko je prosao roditeljstvo iskusniji i kao zna bolje.

e sad, taj neko ko prica takve besmislice da pustis bebu da se zgasi kao prvo ne poznaje tvoju bebu bolje nego ti, a kao drugo ako i pustis bebu da se zagasi plakanjem ubit ces djetetu samopouzdanje, u zgasit ces njenu jedinu komunikaciju.

prica sa samopouzdanjem kaze da ako ne reagiras na bebin plac saljes bebi poruku da nikog nije briga sto ona prica, pa se beba zatvara jer je niko ne slusa a kad beba place jer je gladna ako ne hranis na zahtjev beba postaje nesigurna jer nikad ne zna kad ce mama reagirati i kad ce dobiti jesti, bez obzira na glad pa time kreiras nesigurno dijete

slusaj sebe i slusaj bebu, i zastiti bebu od svih tih tikvana oko tebe, ko ce ako neces ti

moj sebastian ima 3 godina, i dalje spava sa nama, i dalje sisa kad god pozeli i jos uvijek me time ne izludjuje

to sto te izludjuje je disharmonija koju imas u vlastitom gnjezdu, i pokusaj uticaje okoline svesti na minimum

jel beba spava sa tobom? naime osim sto je za sisavce zdravo i normalno i pozeljno da spavaju uz mamu jos imas i vrlo praktican moment da ne moras svaki put skakati i dizati bebu da bi je hranila ako je beba uz tebe

nosenje u marami ti takodjer jako olaksava pricu jer imas slobodne ruke, i apsolutno si pokretna

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ma, nije stvar u "savjetima" da ga pustim da plače, jer normalno da to neću napraviti. Puno smo mi prošli zajedno u mojoj trudnoći da bi se tek tako oglušila na plač. (pola trudnoće u bolnici, izvađen jajnik u 19.tj, prijeteći prijevremeni u 25.tj, tokoliza pre par, tablete, ...).

Problem je u tome što tijekom dana ama baš ništa ga ne može smiriti osim moje cike i barem jednom dnevno sve povrati. Ne bljucne nego povrati.
    Razmišljala sam o tome da izdojim prvi dio mlijeka, možda ga ima puno pa dijete ne stigne do najmasnijeg dijela nego se prepije tog prvog vodenastijeg mlijeka.
    Razmišljala sam i o dudi varalici, nešto moram poduzeti jer me nitko ne može uvjeriti da je takvo ponašanje bebe normalno. Nešto mu definitivno smeta.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

e da, i spava u svom krevetiću tik do našeg bračnog, ali je veći dio noći s nama u krevetu

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ako ti neki tvoj osjećaj govori da malenom nešto smeta, a ne predrasude, onda je vjerovatno tako.

Možda je teško proživio dolazak na ovaj svijet. Ja sam imala težak, težak porod, i gotovo sam sigurna da je plač kojim se moja beba glasala u snu kad je bila tako mala, isti onaj koji sam čula nakon što se rodila...

Ali, stvarno, on ima SAMO PAR DANA, iz dana u dan je drugačiji, sigurno će i za tri dana imati neki malo drugačiji ritam, tako da bi ja na tvom mjestu ne bi radila frku...

A nije loša ideja i da nazoveš SOS za dojenje, ha?

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Marta mislim da je sasvim normalno da bebicu samo tvoja cika moze smiriti u toj pocetnoj fazi zivota kad mu je sve oko njega novo, a ti si mu jedina poznata oaza mira Sama kazes u prvom postu da dobro napreduje, da ima dovoljno pokakanih i popisanih pelena... To sto jednom dnevno povrati nebi trebao biti problem. Vidjet ces da ce se uskoro uspostaviti neki ritam, i bit ce ti lakse.

zgembo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno ne silazi

i mi smo ti u toj fazi vec 8 tjedana i ne pokušavam ništa mjenjati jer sam shvatila da je jedini nacin da ga utjesim taj da ga dojim.
    noci lijepo provodimo, ima perioda od 2-3 sata kada spava, ali je preko dana doslovno prikopčan na mene NON STOP.
    ja sam shvatila da je on jos mali, a uz to i ranije rodjen, da mu je mama potrebna i sto to prije provaris bit ce ti lakse.
    znam da je tesko kad po citav dan ne spava(osim ono malo na sisi) i kad pocnes misliti je li sve uredu, boli li ga nesto, fali li mu nesto, ali time samo sebi stvaras dodatni pritisak

opusti se i doji doji doji
    svi kazu da ce to proci pa se i ja nadam da hoce

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

hvala vam cure

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ajde drži se i malo s strpi. Pa zato su mame doma, da budu stalno uz bebače. I moja je papala jedva 5 minuta, ali svaki sat, sat i pol. Pa kaj onda.
    Uživaj!
    To je najljepše doba :D

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Mislim da je to ljubav prema tebi. I mozda je i on svime time istraumatiziran, pa se tjesi....neka mu. a ti ga na ciku i odmaraj...uskoro se neces stic odmarati

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I M. je tako prvi mjesec, mjesec i pol stalno visio na cici, pogotovo popodne, al se to s vremenom smanjilo. I sad često traži, al nije više prištekan po par sati u komadu.
    Dobro, je, al samo po noći.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Re: Ne silazi sa cike!

Citiraj M.a.r.t.a prvotno napisa
    Kako to preživjeti?
    hm
    I mi smo imali sličan problem...to je za izludit.

Možda nije gladan nego ga želudac muči jer naglo pojede i naguta se zraka?
    Mojoj radi toga treba više od sat vrimena da sve izbljuca i podrigne (nije joj dosta da podrigne i bljucne 1-2 puta).
    Tako smo mi ispočetka mislili da je gladna pa bi joj davali još i još a njoj bi od toga bilo lošije jer u biti nije zrak izbacila kako treba.
    Sad je koji put izvažemo prije i nakon podoja a i već smo se pomalo naučili na njen govor tijela pa znamo kad je gladna a kad je u biti drob muči.
    Neznan, strpljenja i strpljenja. Nemoj samo odustat od dojenja jer su takvi problemi još veći kod beba na adaptiranom.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

to sto kazes da povraca pa stuca - da li ga dosta podrigujes? probaj ga drzati na ramenu barem 15 min., ponekad bebe moraju podrignuti i 3-4 puta a ne samo jednom.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Za bljucanje i povraćanje ti ne znam odgovoriti, ali za vječito sisanje jako dobro znam iz vlastitog iskustva. Isto sam kao i ti ludila prvih 6 tjedana, on je stalno visio na siki, malo povukao, pa zaspao, a kad bi se maknula od njega ubrzo bi se probudio. Ništa nisam mogla raditi, nekada je po 2-3 sat u komadu znao sisati, a jednom je bio prištekan doslovno 5 sati. Uz to sam još imala i ragade i znalo je biti prilično gadno. A onda su postepeno sa nekih 2 mjeseca podoji bili sve kraći, a sa 3 mjeseca sam točno osjećala da jače vuče i više popije za kraće vrijeme. Sada mi zna biti krivo kad mu ponudim siku, a on ju odbije. Znam točno kako ti je, ali nemoj se sekirati jer to što sada proživljavaš zaista nije vječno. Jako će brzo proći vrijeme i već za mjesec dana ćeš moći polako i druge stvari obavljati, a što je to mjesec dana. Tako brzo proleti. Ja nisam ručak skuhala sve dok Patrik nije bio oko 2.5 mjeeca....to ti dovoljno govori. A sada i skuham i spremim iako on ne spava stalno, ustvari spava manje nego prije, ali ga sada zanima okolina. Tvojoj bebi je trenutno sika centar svijeta i najviše uživa dok mu je bradavica u ustima zato mu nemoj to uskraćivati nego lezi i doji koliko god beba želi. Bar imaš dobar izgovor za ljenčarenje

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Od pedijatra smo se vratili sretni i veseli.
    Karlo je dobio 1100g od izlaska iz bolnice 1.1. Narastao je - slušajte sad - 9cm u mjesec dana, sa 51cm na 60cm! Nakon ovakvog rezultata stvarno mi nije problem da ciki non stop, a ono povremeno šta povrati je definitivno višak
    Sad imamo nove probleme, prištiće po licu, vratu i dekolteu i krmeljavo oko, vjerojatno suženje kanalića i idemo sad dojiti i liječiti oko mlijekom ..

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

:D

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Super marta :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor