Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: kukuruzni keksi

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno kukuruzni keksi

POMOOOOĆ! Radim kekse po ovom receptu s portala (jedino sam izbacila rižin slad), ali nekako su mekani... Više k'o biskvit, nego k'o keksi :? Jel' oni ispadnu baš tvrdi, hrskavi keksi, ili trebaju biti ovakvi, mekši?

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

nemam pojma, mene zanima šta je rižin slad :?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

zamjena za šećer , imaš u dućanima zdrave hrane (u piksi kao med). U međuvremenu sam malo pojačala temperaturu u pećnici (na 175) i keksi su baš fini, jedino što bih ja možda još mrvicu manje margarina (stavila sam 20). ...i nadam se da će se beba skoro probuditi, jer baby keksima prijeti istrebljenje

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

da,ja ih pecem i malo dulje od pola sata... isto bez slada... isto s manje margarina...

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

kad ih se stavlja peci djeluju gotovo tekuce ali na kraju ispadnu fino hrskavi

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

da, evo još sam jednom provjerila, stvarno su fini

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

daisy, onda mjesto slada staviš šećer i od koje dobi to naši malci smiju papati?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja pocela davati sa nekih 8-9,mj. ali mislim da mozes i nesto ranije...

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

daisy, onda mjesto slada staviš šećer i od koje dobi to naši malci smiju papati?
    Kovke, ja sam samo stavila: jabuke+margarin+kukuruzno brašno , bez šećer i zaslađivača i meni je skroz fino (meni su inače kolači obično preslatki, a bebi nisam još davala šećer pa nisam ni ovdje htjela). Moja ribica je skoro 11 mjesci, danas sam prvi put radila kekse, ali sigurno može i ranije, ionako se oni toga ne najedu (za razliku od npr. mame ), moj bebač se više igrao s njima nego što ih je jeo... za sad...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koliko dugo ih vi pecete?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj daisy2005 prvotno napisa
    ionako se oni toga ne najedu
    ako samo grickaju...
    moj se najede kad mu u toplu vocnu kasicu natrgam tih keksica,pa ih jos malo zmiksam...
    obozava to... i mislim da nema potrebe zasladjivati ni sa cim ak se cak i mi mame davimo u tim keksicima
    ali mislim da treba paziti koliko cesto cete mu davati ovako pripremljene keksice ako vam bebac naginje pretilosti...

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Koliko dugo ih vi pecete?
    Oko pola sata, dok ne "dobiju boju"

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam onda nesto zeznula kad sam pekla te kekse prosli tjedan. Nisu se pekli niti petnaestak minuta, a skroz su izgorili. Ono, bas su naglo presli iz sirovog u zagoreno stanje. :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Stavljala sam slad, ne znam jesam li jedina kojoj rizin slad smrdi.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Meni nije smrdio, možda ovisi kako koji :? (ja sam ga samo jednom kupila) Nema mi baš neki poseban miris, čini mi se...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Veceras sam pravila beby kekse.
    Drzala sam se doslovno recepta i ispala je katastrofa. Keksi su veoma masni i potamnili su prije 20min pecenja.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja sam ih pekla po ovom receptu ali umesto slada stavila fruktozu
    meni su ispali bas mekani, nisu onako hrskavi da se lome nego su vise kao kora za tortu, tako, meki :?
    i ja sam to zamislila kao keks u pravom smislu te reci :?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj malaprinceza prvotno napisa
    Veceras sam pravila beby kekse.
    Drzala sam se doslovno recepta i ispala je katastrofa. Keksi su veoma masni i potamnili su prije 20min pecenja.
    vec ih dugo nisam pravila ali se sjecam da, kad sam ih radila kod mame u njenoj pecnici, isto mi se dogodilo...
    njena je pecnica zesca od moje... bez obzira sto pise da je temperatura ista - izgleda da jedna od njih laze...
    isto mi se dogadjalo i sa nekim drugim jelima ako ih pecem u razlicitim pecnicama...
    mozda bi za prvi put trebalo stajati uz pecnicu i provjeravati...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj taniaz prvotno napisa
    i ja sam ih pekla po ovom receptu ali umesto slada stavila fruktozu
    meni su ispali bas mekani, nisu onako hrskavi da se lome nego su vise kao kora za tortu, tako, meki :?
    i ja sam to zamislila kao keks u pravom smislu te reci :?
    jelu bar bili fini,? meni ne zvuci lose ovo sto si opisala...

meni su ispadali kao pravi keksi ali nisam stavljala nikakve zasladjivace... mozda zbog toga ali bome ne znam (nisam bas neka iskusna kuharica)...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma jesu fini, ali nisu hrskavi ali sam ih ipak pojela brdo
    a Oleg je pojeo malo, ali nije bio nesto gladan

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Molim vas objasnite mi to za baby kukuruzne kekse. Znam da opcenito ide puno maslaca u kekse da bi bili fini prhki i mekano topljivi u ustima. Isla sam entuzijasticno raditi te kekse a kad sam skuzila da dupla smjesa skoro glasi ovako- pola kg brasna, pola kg maslaca. Ajme :shock: . Meni je to cisti junk food i nekako ne volim ista sa toliko masnoce davati djetetu i trudim se izbjegavati takve stvari. Da li bi isto tako bilo ukusno da upola smanjim maslac? Nisam nikada radila sa kukuruznim kekse. Ja u svoje kekse, pite, i slicne prhke stvari stavim jako jako malo maslaca i fino ispadne.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

masnoce su jako bitne za razvoj djeteta - no ne sve... (to sam citala a i na radionici j.b.pejic u veljaci sam ju cula da naglasava)

ja sam koristila bio-maslac (cak sam nasla i u hr u biovegi)...
    no ne znam mozes li ga zamijeniti necim jos boljim...
    a jos manje mozes li smanjiti kolicinu bas za pola... :/

i ti keksi nisu (junk) hrana nego poslastica... iako sam ja znala natrgati malo u prokuhano i zmiksano voce pa dati za veceru,koliko se sjecam...

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ok,thx!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ne znam sta je na kraju ispalo sa ovim mojim keksima, ja ih stavila u plasticnu kutiju i zatvorila, jer tamo pise da mogu da ostanu tako dugo svezi, a moji su bili totalno bljak :?

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam pekla nekoliko varijanti. Po receptu s portala samo prvi put- bilisu premasni. Od tad stavljam upola manje masnoće. Sad ih već mijesim "odokativno". Više ne stavljam slad, ali stavim malo više jabuke.

I većinu ja pojedem :/

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj taniaz prvotno napisa
    ja ne znam sta je na kraju ispalo sa ovim mojim keksima, ja ih stavila u plasticnu kutiju i zatvorila, jer tamo pise da mogu da ostanu tako dugo svezi, a moji su bili totalno bljak :?
    Jesu ti se dobro ohladili prije nego što si ih zatvorila u kutiju? :/

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj sis prvotno napisa
    Ja sam pekla nekoliko varijanti. Po receptu s portala samo prvi put- bilisu premasni. Od tad stavljam upola manje masnoće. Sad ih već mijesim "odokativno". Više ne stavljam slad, ali stavim malo više jabuke.

I većinu ja pojedem :/
    Sis, molim te da li mozes staviti ( kad god stignes, ne zuri mi se) otprilike mjere..npr umjesto slada stavis jabuke,koliko? Jedna, dvije,naribano na sitni i veci ribez noza....i koliko se pece?

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj smile8 prvotno napisa
    Sis, molim te da li mozes staviti ( kad god stignes, ne zuri mi se) otprilike mjere..npr umjesto slada stavis jabuke,koliko? Jedna, dvije,naribano na sitni i veci ribez noza....i koliko se pece?
    Nema pravila, ali zadnji put je bilo otprilike ovako:
    oko 300 g brašna
    1 velika jabuka (izmiksala sam je štapnim mikserom, a može se i izgratati)
    oko 125 g masla

Smjesa je dosta tvrda, koristila sam onu spravu ta ukrašavanje šlagom i prilično se namučila dok sam formirala keksiće (drugi put ću dodati još jabuke pa će biti mekše).
    Pekla sam 25 do 30 min na 160oC (provjeriš nakon 25 pa malo digneš temperaturu ako je potrebno, ali kao što su rekle prethodnice temperatura ovisi od pojedine pećnice pa treba malo eksperimentirati).

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

thx!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •