za sve koji vole da žongliraju sa žitaricama i eksperimentišu sa tijestom![]()
recept nije za one koji vole mehka tijesta koja se tope u ustima(uključujući i MM-a, ali navikava se):
dakle:
200 g pšeničnih mekinja
200 g grubo mljeveni zobi
100 g grubo mljevene pšenice
50 g lanenih sjemenki
50 g susama
5 kašika maslinovog ulja
800 ml mineralne vode
kim
anis
sol
Žitarice i sjemenke staviti u zdjelu i preliti minerlnom i sve dobro umiješati, pa ostaviti da stoji 1 sat.
Dodati kim, anis i sol(ja dva prstohvata) i sve DOBRO umiješati.
Tijesto razmazati po pouljenom plehu i peći na 180 stepeni 30-40 min.
Lepina je gotova , kad je u sredini suha(čačkalica test)
Ovo je jedan divan,hrskav i nutriciološki jako bogat kruh, koji je najbolje jesti toplog , odmah nakon pečenja.