Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Trudnoća, dojenje i iscrpljenost

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Trudnoća, dojenje i iscrpljenost

Imam bebu staru osam mjeseci koja je totalni ovisnik o cici i noću sisa u prosjeku 10 puta (bez pretjerivanja). Premda uživam u dojenju, ali noćna buđenja uzela su svoj danak, naime na kilaži sam pala više od deset kilograma, računajuči od kilaže s kojom sam ušla u trudnoću. Sada sam trudna 7 tjedana i poprilično zabrinuta može li se takvo stanje iscrpljenosti i pothranjenosti loše odraziti na bebu koja raste u mom trbuhu. Puno bi pomoglo da svog sisavca odviknem od dojenja noću, ali sve metode do sada su se pokazale bezuspješnima u smislu cjelonoćnog urlanja. Savjet je dobrodošao! Hvala!

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I zaboravila sam napisati da mi je prehrana kalorična i zdrava, te da uzimam dvije tbl. Prenatala od Twinlaba. Mislim da mi to ide u prilog

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

čestitke na trudnoći!

i ja sam mama koja doji u trudnoći (premda samo dvaputa dnevno) i mogu ti reči da sam ja bila više nego iscrpljena prvih nekoliko tjedana (recimo 12) trudnoće. bila sam dosta zabrinuta i pročitala u knjizi La Leche League 'the breastfeeding answer book' da je to normalno i da je više simptom trudnoće nego dojenja u trudnoći. treba jesti koliko te tijelo 'pita' te osigurati da ono što pojedeš bude hranjivo i kvalitetno i dobro je što piješ vitamine, no o količinama treba se savjetovati sa lječnikom.

Ista knjiga kaže da se treba paziti sa dojenjem u trudnoći (1) ako mama ima povijest prijevremenog poroda, (2) ako krvari ili (3) ako ne dobiva na težini. Dojenje uzrokuje lagane kontrakcije maternice sličnim onima koji se događaju kod spolnih odnosa - pa ako iz zdravstvenih razloga ne možeš imati spolne odnose za vrijeme trudnoće, trebala bi na primjer razmisliti o prekidu (ili smanjenju) dojenja . No, ako je trudnoća normalna i ako mama to želi, može se nastaviti sa dojenjem starijeg djeteta.

ako ti stvara nelagodu, razmisli o smanjenju broja podoja i znaj da će postati lakše kada prođu prvih par tjedana (ja sam se na primjer ustala jedno jutro i čudno - sasvim normalno - osjećala, i nastavila tako do sada (sad sam trudna 17 tjedana).

Preporučila bih da pročitaš što više o dojenju u trudnoći (nešto imaš i na rodinom portalu) te da se savjetuješ sa liječnikom koji je otvoren prema dojenju i dojenju u trudnoći. na kraju slušaj svoje srce i svoje želje te uzmi sve to u obzir kod donesenja odluke.

sretno

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ps pogledaj i ovaj topic http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...r=asc&start=50

plus možeš i rodin SOS telefon nazvati

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •