Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Bljuckanje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Bljuckanje

Zari je 6 tjedana i praktički od prvog dana nakon podoja bljucka. U početku su to bile manje količine, i mislili smo da to ima veze sa tim što ne podrigne. Međutim, kada je počela podrigivati nakon svakog jela (zadnjih desetak dana), to bljuckanje se još više pojačalo. Podrigne praktički odmah kada ju podignemo, a nakon par sekundi slijedi mlaz. Dojimo na zahtjev, otprilike svaka tri do četiri sata, lijepo napreduje (dobila je kilu i pol u mjesec dana) i nije mi jasno zašto se to dešava.
    I ako je to normalno (ne sjećam se da je tako bilo sa Laurom), do kada traje?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Preselila na pdf problemi i poteškoće kod dojenja!

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Vecina beba to bljuckanje preraste tijekom prve godine zivota i ako napreduje tako lijepo kako kazes najcesce nema razloga za zabrinutost. Najvjerojatnije prebrzo pojede previse mlijeka.

Sto te tocno brine: to da mu nece ostajati dovoljno mlijeka za napredovanje ili ... ?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

..ili se zbog toga što sauga ko luda, naguta malo više zraka. Da li joj nakon bljuckanja ponudiš opet ciku?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma dobije opet i opet i opet i tako začarani krug! (traži još, stavlja rukice u usta)
    Čak sam mislila da joj ne dam ponovo, ali me strah da će biti gladna

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Winnie, javit će ti se savjetnice...no, mislim da se ona naguta zraka.
    Apriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

nista joj nece biti od bljuckanja
    moj f je bljuckao u ogromnim kolicinama do 6mj.
    ponekad bi toliko izbacio da sam se pitala jel' mu sta ostalo u zelucu.
    ja sam ga uvijek nastavljala hraniti na zahtjev

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Winnie, kad pročitam koliko joj je prirast, ja bih rekla da se bebica prejede i izbaci ostatak.
    Sfinkter nije još dovoljno stegnut i bljuckanja su normalna pojava, osim ako baš ne povraća u daljinu.

To što stavlja ručice u usta, najvjerojatnije nema veze s glađu: trpala bi ona i bilo što drugo da ima pri ruci.
    Pusti je neka istražuje onim čime može, a to su trenutno usta koja istražuju ruku.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

samo davaj.
    visak ce izbacit ostalo ostaje.
    sigurno se naguta zraka, tak je i anita,
    jos ako je i jaki let down...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure hvala vam!
    A meni ne preostaje ništa drugo, nego trpiti to bljucanje stoički, a od Henkela tražiti sponzorstvo sa deterdžent za rublje!

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ma joj, s vremenom ces oguglati i na miris i na fleke. L. i dan danas bljucka a ima skoro 10. mj. jest da to nije ni priblizno onome kako je bilo prije, ali bljucka. smanjilo se, ne kada je pocela jesti krutu hranu vec kada je pocela sjediti i tako spontano podrigivati.
    drz se

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    ne kada je pocela jesti krutu hranu vec kada je pocela sjediti i tako spontano podrigivati.
    ovako i kod nas. prala sam masinu dnevno samo njenog rublja + naseg pobljuckanog. u pocetku je sugavo, kad udes u stos sve ces refleksno raditi.
    jes da je neuredno i izludujuce, al ja sam uvijek govorila "bolje to nego grcevi"

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

sad je i teze prati, kad mi izbljuje mlijeko i blitvu ili mrkvu...pa ti vadi fleke

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Malo sam se kasno uključila, ali nadam se da će pomoći! Bebica se stavi na dojku i pusti da sisa 3-5 minuta, a zatim se podigne da podrigne. Nakon toga se nastavi s hranjenjem i na kraju se opet, sasvim polako podigne da podrigne. Na ovaj način izbacuje nakupljeni zrak postepeno jer ako ga je previše normalno je da će sve u mlazu izaći van. I još nešto: iz vlastitog iskustva, a i iz savjeta predivne pedijatrice ne bih rekla da je pametno odmah nakon povraćanja (pod uvjetom da se radi o povraćanju) davati djetetu bilo kakvu hranu jer je želudac nadražen i on će automatski izbacivati sve što u njega dođe. Mislim da je bolje malo pričekati pa ponoviti hranjenje ako bebica to traži. Najčešće njima u trbuščiću ostane dovoljno hrane samo se nama čini kako su sve izbacili. Sretno i strpi se, proći će!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

wtp kod nas je vrlo slična situacija, a razlog svemu je što ona tako halapljivo jede (mm veli da jede ko da u redu čeka još 10-ero djece ) da se nekad i zagrcnut zna, a nekad je moram i odvojit od cike na minutu-dvije (iako glasno protestira).

Uglavnom, ispočetka nije ni bljuckala ni podrigivala svaki put, možda svaki drugi-treći, a sad najčešće bljucne - ne kad ju podignem, već kasnije kad je opet stavim u ležeći položaj. I to nekad zna bit i po 20 minuta nakon podoja.

Ne vidim da ju to nešto smeta, a i normalno napreduje, tako da se ne brinem. Iako me to po noći izludi, jer ne mogu zaspat dok ne bljucne. I ona čekam u "alert" stanju i po pola sata da bljucne.

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam sa obje kćeri imala duuuge faze bljuckanja,ponekad su bili i mlazovi preko ramena po podu,trosjedu...ali su dobivale na težini i zaključila sam da se prenajedu jer mi je mlijeko išlo jaaako,u mlazovima,dovoljno da povuče i dalje samo guta i znale su se daviti jer nisu uspjevale toliko progutati....sada mi se čini da ću i sa 3. imati isto,jer se prejeda,a mlijeko toliko curi da joj je nakon hranjenja i brada i vrat puni mlijeka...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

F je strašno bljuckao.
    Ali D još više, ako je moguće.
    Kad presvlačim njega, presvlačim i sebe. Perilica i sušilica najbolja prijateljica.
    Nema to veze s količinom koju pojedu, bar ne kod nas, a niti s podrigivanjem. Bude prošlo do prvog rođendana :D

maaja79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

irvin je bluckanjem izbacivao slajm

kad se nosic ocistio i to je prestalo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •