Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 151

Tema: Ljetne bebe 2005. (17. dio)

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ajme Larita, baš mi je žao što se tako mučite. Jeste probali homeopatiju? Znam da su neke cure nakon hrpe doktora i lijekova uspjele riješiti probleme homeopatskim pripravcima.
    Nažalost nisam čula za taj postupak, mogu potražiti na netu (što vjerujem da si ti već prešla uzduž i poprijeko)
    Pusa Lari

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Lara pusa i ozdravi čim prije.
    I ja mislim da curice više pričaju, mi znamo samo mama, tata, baba i u zadnje vrijeme tli ( tri ). Moj muž ne zna reći r pa ne želi pred njim govoriti tri, Robert i to da ga ne nauči. Kaj vi mislite da je to moguče, ja ipak mislim da je to mana koju imaš ili nemaš? Inače mi obožavamo plesati, Neven čim čuje muziku krili ruke i skakuče!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Leki kako je Asja?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Dobro je, osip je uglavnom prosao, ostale su jos male ogrebotine, jer se stvarno puno cesala
    Pricala sam jucer sa pedicom, kaze da je moguce da je od vakcine, ali ona sumnja, jer po njoj, ti osipi koji se javljaju kao reakcije na vakcinu budu puno izrazeniji nego sto je to bio slucaj kod Asje. Iako je osip jucer vec bio na izmaku, a jeste bio izrazeniji na pocetku, ona ipak nije sigurna da je vakcina za to kriva. Nista, rekla je ako se ponovi da je dovedemo, da ona vidi kako to izgleda.

Mi smo jutros od 3 sata pa do 4:15 gledali teletubbiese :/ Potpuno se probudila kao da je dan i morali smo doci u dnevni boravak da gledamo "bebe", a tatu smo pustili da makar on spava. Jedva sam je uspjela nagovoriti da konacno odemo u spavacu i da legnemo. Nemam pojma sta joj je bilo, mozda vrijeme :?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Možda, baš je netko ovih dana spomenuo istu situaciju.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

larita - probajte kod homeopata, operacijske zahvate uvijek stignete odraditi

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Halo trbušasta. Kako si? Kako je Vid? Jel se zna tajna?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Mama Natasa prvotno napisa
    Ajme Larita, baš mi je žao što se tako mučite. Jeste probali homeopatiju? Znam da su neke cure nakon hrpe doktora i lijekova uspjele riješiti probleme homeopatskim pripravcima.
    Nažalost nisam čula za taj postupak, mogu potražiti na netu (što vjerujem da si ti već prešla uzduž i poprijeko)
    Pusa Lari
    Hvala Mn... naravno da sam pretražila sve živo, ali nisam baš našla puno, uglavnom se spominje da je to rutinski postupak i da se obavlja pod općom anestezijom... ono što bi voljela čuti je iskustvo nekoga tko je ugradio cjevčice...

nismo probali homeopatiju ali je čak naša pedijatrica-homeopatica preporučila cjevčice što me dodatno zabrinulo... Lara sad uho curi već peti put od 1.11.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

hej Larita malo sam tražila što je paracenteza, pa sam naišla preko Googla na neke odgovore u nekim je slučajevima indicirana iringotomija (paracenteza), zahvat koji se danas izvodi u općoj anesteziji, pri čemu se pod kontrolom mikroskopa napravi otvor na bubnjiću i aspirira sekret koji ispunjava srednje uho - nakon toga djetetovo se stanje promptno oboljša, nestaje bol i pada temperatura.A možeš i na web adresi www.cybermed.hr postaviti pitanje na tu temu prof.dr.sc.Željku Bumber i nači možda neka pitanja i odgovore isto zabrinutih roditelja koji su bili u takvoj situaciji.
    Curke mogu vam reči da mi je lakše sad kad čujem da nisam jedina koja mora u noći ići gledat crtiće, a što se tiće tute mi još nismo ni pokušali ali pokušat ćemo uskora. Mislim da je klince lakše odviknut od pelena ljeti. PUSA
    [/b]

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Mama Natasa prvotno napisa
    Halo trbušasta. Kako si? Kako je Vid? Jel se zna tajna?
    dobro sam osim što ništa ne stižem, djelomično zbog sebe a djelomično zbog Vida, koji je pravi mali fakin.u srijedu idem giniću pa možda budemo dobili konačni odgovor.

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ajme, Larita baš mi je žao.
    Ljubi malenu Laru.
    Zar je stalno imala upalu uha?

Lana već treću noć spava u komadu.

Tuta nam uglavnom služi za igranje.
    Svaki dan joj ponudim tutu, a ona tu i tamo poželi da joj skinem pelenu i da sjedi u njoj.

Priorix ću naručiti kod svoje pedijatrice. Samo ne znam kada će to biti, kad mi je Lana svako malo bolesna.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Bubinima puuno ~~~~~~~~~~~~~~ i

raste nam konacno donja dvojka pa opet malo vise slini...
    super nova igracka je teletubbie kucica (hrani ih, sprema na spavanje...)
    pokusaji pricanja se svode na to da je npr patkica = patepa ima i cistih rijeci a sve nove su uglavnom nesto slicno
    tuta 0 bodova, zanimljiviji je Bruno jer piski sam stojecki (bilo je i pokusaja oponasanja, uglavnom bez uspjeha)

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

nama je tuta nešto nezamislivo, mislim da ćemo čekati ljeto

Vid je danas po prvi put zaspao za dnevno spavanje, noćno već neko vrijeme funkcionira.
    A da još uspije odspavati nekoliko noći u komadu gdje bi nam bio kraj

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj MANIVA prvotno napisa
    hej Larita malo sam tražila što je paracenteza, pa sam naišla preko Googla na neke odgovore u nekim je slučajevima indicirana iringotomija (paracenteza), zahvat koji se danas izvodi u općoj anesteziji, pri čemu se pod kontrolom mikroskopa napravi otvor na bubnjiću i aspirira sekret koji ispunjava srednje uho - nakon toga djetetovo se stanje promptno oboljša, nestaje bol i pada temperatura.A možeš i na web adresi www.cybermed.hr postaviti pitanje na tu temu prof.dr.sc.Željku Bumber i nači možda neka pitanja i odgovore isto zabrinutih roditelja koji su bili u takvoj situaciji.
    C
    [/b]
    hvala ti puno na trudu...
    jedna dobra forumašica, Kinder, mi je sve lijepo objasnila i puno mi je sad jasnije... hvala !

Lara je dobro, vesela je... danas je opet bila na ispiranju uha i čak nije niti plakala... uho još uvijek malo curi ali je bolje... bez antibiotika to sve puno duže traje... u ponedjeljak smo opet na kontroli pa ćemo vidjeti...

Pusa svima...

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Pusa Lari!
    Mi već par noći spavamo ( kuc-kuc ) :shock: . Samo se bojim da to nije samo faza. Još nismo niti kupili tutu, ja mislim sa skidanjem pelena čekati do ljeta.
    Pozdrav svima!

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Dobro jutro svima!

Bravo za zubić!!! :D

Larita, šaljemo vam ~~~~~~~ da sve dobro prođe.
    Lari.

Lani se jako osula guza. Može li to biti od antibiotika?
    Sirotica još mora piti antibiotik.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Ena prvotno napisa
    Lani se jako osula guza. Može li to biti od antibiotika?
    Sirotica još mora piti antibiotik.
    Vrlo vjerovatno... Lara je imala i osip i proljev, posebno na Zinnat...

Hvala vam svima curke na pusicama i vibricama za Laru... stvarno nam trebaju i puno nam znače...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Jučer smo bili na kontroli kod fizijatra i nisam baš nešto presretna. Dokica je rekla da ima nespretnost u hodu, ali ima još vremena to ispraviti. Još uvijek primjećuje asimetriju ali da vježbe tu ne pomažu
    Moramo opet na kontrolu za 3 mjeseca.

Da li vas klinci ljube? Onako, spontano, sami od sebe? Jučer smo cikili i Lena je prekinula, pogledala me, poljubila i nastavila dalje...
    A kasnije mi je i ruku ljubila jer imam neku ogrebotinu...

Nova fora - skidanje bebe, odlazak u wc, uzimanje wc papira i brisanje guze bebi - lol. To je jučer napravila kod mojih, pala sam u nesvjest. Nitko joj to nije pokazivao...

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ma evo maj još jedna i ~~~~~, samo neka sve bude uredu.

Baš Zinnat pije, odvratan je.

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

MN, baš mi je žao. Pa valjda ta asimetrija neće biti toliko očita.
    I mi bi morali kod fizijatra na kontrolu.

Da, Lana je postala prava mazilica, svako malo me grli i ljubi, ljubomorna na tatu, kad me MM zagrli ona odmah zagrli za nogu i gura tatu od mene.
    Kada spavamo obavezno me zagrli oko vrata.
    Ali postala je i prava plačljivica.
    Npr., ako joj napravim nešto što ona nije tako zamislila odmah se baca u plač i teško ju smirim. Po noći se otkriva i kad ju MM nekoliko puta želi pokriti ona se počne bacati po krevetu i plakati, a ne izgleda mi baš da joj je vruće.

WC papirom briše sebi guzu

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

MN, zao mi je zbog pregleda, nadam se da ce na kraju sve biti u redu.
    Lari pusa da sto prije ozdravi.
    A sto se tice toalet papira (papa, sto bi Asja rekla) mi ga redovno bacamo u WC solju :/ Morali smo ga vec ranije skinuti sa onog drzaca, jer joj je opsesija bila zavrtiti papir na njemu, a sad ga moramo i podici na malo vise police. Inace, opcenito, sve vise i vise stvari moram sklanjati na vise pozicije, a kuhinja mi je pravo bojno polje.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Lena još srećom nije otkrila wc školjku - zato što je prva stvar koju dohvati u kupaoni - košarica sa kvačicama i ne stigne sve ostalo istražiti. Odjuri s njom u sobu, pa istrese na pod i igra počinje.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Naravno, stipaljke, ali one kod nas stoje na balkonu, a kad ih dohvati, onda moramo praviti vozic od njih, sto sareniji, to bolji. Nema sanse da dvije istobojne stipaljke budu zakacene jedna za drugu, odmah mi dodaje neku druge boje.

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Leki prvotno napisa
    Nema sanse da dvije istobojne stipaljke budu zakacene jedna za drugu, odmah mi dodaje neku druge boje.
    Divno!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Da, ja nisam mogla vjerovati da razlikuje, ali svaki put mi doda drugaciju, i vidim da ih bira, a ne uzima nasumice. Mozda ih ne razlikuje po boji, nego po obliku i velicini. Ista stvar je i sa lego kockama, imamo dvije vrste, deblje i tanje, i njih razlikuje.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Nataša, primjećuješ li ti "tu" nesimetriju????
    nitko od nas nije simetričan i ne koda "po pravilu"
    još je mala i ima vremena za ispravke

Vidu odavno ljubi a najdraže su mu cice

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ma, je malo nespretna ali ne očekujem od friškog hodača da će hodati kao po modnoj pisti. Čak mi se čini da neki stariji klinci iz društva "gore" hodaju od nje
    Malo me pušta tuga, valjda ona vidi to skroz profesionalno a tko zna kaj bi vidjela da mene pogleda. Recimo, prije par mjeseci sam skužila kad skraćujem hlače da mi krojačica mora jednu nogavicu ostaviti dužu a jednu kraću....

Vid

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Bubinima ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Lena i brisanje bebe
    fizijatru bi i mi trebali na kontrolu, iako nikad nije rekla da nesto nije u redu dogovorili smo se da cemo doci kad prohoda (znaci vec kasnimo), meni se cini da hoda previse stopalima za unutra i to samo kad smo vani i kad se jako zuri pa :/

puse daje svima, prije spavanja obavezno i kad netko odlazi a najsladji mi je kad se igra pa izljubi i igracke...
    mene budi ujutro tako da mi daje puse dok ne otvorim oci, tatu cim dodje doma, Brunu cesto ljubi bez povoda..

poceo se igrati tako da sve slaze po nekom redu, po boji/velicini, ili u nizu...neki dan je slozio lopte po velicini, autice parkira jedan pored drugog tocno okrenute u istom smjeru, ali i jos uvijek razbacuje okolo

wc papir vec dugo drzim na povisenom (Bruno ima svoje maramice) a u kupaoni obozava bacati bocice u kadu, jucer dok su se kupali je izvadio cak svoje carapice iz kosare i stavio u kadu

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

uuupss...koliko smajlica!
    pardoncek!

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Veronik prvotno napisa
    puse daje svima, prije spavanja obavezno i kad netko odlazi a najsladji mi je kad se igra pa izljubi i igracke...
    mene budi ujutro tako da mi daje puse dok ne otvorim oci, tatu cim dodje doma, Brunu cesto ljubi bez povoda..
    Ovo mi je preslatko!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Pozdrav svima i ugodan vikend!

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ne znam da li L. razlikuje boje ili veličine, nisam to primjetila, ali strašno voli crtati, stalno traži 'boje i pira'.
    Soba nam je puna papira sa njenim i našim crtežima. Zapamti sve likove koje smo nacrtali prije nekoliko dana, makar naši crteži nemaju puno veze s stvarnim likovima .
    Voli i Mega Blocks kocke, stalno nešto gradi.
    I doslovno OBOŽAVA Pčelicu Maju, taj crtić se mora vrtiti cijeli dan.
    Ne gleda ju stalno, ali dok se igra Maja mora biti na TVu, makar samo muzika. Zna gotovo sve likove i voli ih oponašati.
    Ne znam da li je pametno puštati po cijeli dan crtiće? :/
    Pokušavam ju ujutro zainteresirati za Žutokljunca ili joj pustim CD Zagrebačkih mališna ali ubrzo sve završi opet na Maji.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Matija je škrt na pusama, više ih voli slati puse rukicama, a kupaona mu je opsesija, od bacanja WC papira u školjku, do bacanja tuša u kadu. Crtiće nije baš dobro puštati stalno ali kad klinci obožavaju i onda su najmirniji pa im popuštamo.A što se tiće fizijatra nitko nije savršen, evo Matija npr. treba ići na Šalatu jer je rođen sa malim ulegnućem rebara na jednoj strani( najvjerojatnije je u trbuhu imao rukicu na tom mjestu) tako je barem rekla pedica i da to nije ništa strašno osim što bi se trebao kad malo poraste baviti plivanjem, vidjet ćemo što će reči na Šalati, ići ćemo poslje cjepljenja negdje u 2. mjesecu.Evo curke svako ima nešto .....Puno pusa i nadam se da će biti bolje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Drage moje, evo mene opet s vama.
    5. 1. rodio se Sven - puna dva tjedna prije. Dok smo mi bili u bolnici Riana se razbolila (proljev i povraćanje) i ona isto stigla u bolnicu. Nisam smjela k njoj da ne zarazim bebe u rodilištu pa je tata bio uz nju. Dva dana mi je cijela obitelj bila u bolnici. Uglavnom, bilo je grozno ali smo u četvrtak svi došli kući.
    Jučer navečer Riana se osula pa je danas opet s tatom išla liječniku - alergija na konzervans. Nadam se da je to za dulje vrijeme kraj priče o bolnici i liječnicima.
    Sada se još uhodavamo i dolazimo k sebi i baš nam dobro ide.
    Puse vama i našim malim virtualnim prijateljicama i prijateljima .

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Vlatka, još jednom čestitam!!!!!!!!!!!!

UŽIVAJTE!!!!

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

aaaaaaaaaa Vlatkica nam se javila! :D
    Šaljem vam pusice ozdravilice i da vam je to u ovoj godini zadnji put kod doktora zbog bolesti

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Dobro nam došli!! :D
    Još jednom iskrene čestitke.
    Želim vam brzi oporavak i uživajte u svojoj sada velikoj obitelji.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Vlatkica puno , puno.............. sreće vam želim i da u ovoj godini više ne budete bubani : , a puno pusa najmlađem članu tvoje obitelji

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Puno pusa Vlatka... i cijeloj tvojoj obitelji... (mijenjaj potpis!!!!)

Ajme, oko mene same trudnice i vjenčanja (čitaj potencijalne trudnice)... u 2007. u našoj bližoj okolini očekujemo već tri bebe i jedno vjenčanje, a tek je počela....danas me je nekoliko ljudi pitalo kad planiramo drugo dijete... sve je nekako zadnjih par dana na tu temu :/

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Vlatka puno pozdrava i pusa bebici!
    I kod nas ljude zanima kad ćemo na drugo, a meni se neda objašnjavati da prvo moram vidjeti što ću s poslom.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Vlatka, jos jednom iskrene cestitke uzivajte svi zajedno!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

vlatka, cestitamo!
    mi se jucer vratili sa skijanja u austriji!
    bilo je super!baka servis je super funkcionirao po danu dok smo se daddy i ja skijali!!
    pusa svima!!

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Dobro nam došli buckići!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

AJME CURKE KAD VIDIM DA STE NA JEDNOM BEBAĆU, MISLIM SI KAK SAM JA ZALUTALA IZMEĐU VAS SA TROJE. PUSA SVIMA A NAJMLAĐIMA

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa
    vlatka, cestitamo!
    mi se jucer vratili sa skijanja u austriji!
    bilo je super!baka servis je super funkcionirao po danu dok smo se daddy i ja skijali!!
    pusa svima!!
    blago vama!!!!
    kaj si ti već dobila godišnji :shock: šta ti je državna služba!!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

nisam dobila novi godisnji nego sam koristila ostatak starog godisnjeg iz bivse firme!!!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Pa zar se moze godisnji prenositi iz jedne firme u drugu?

Inace, blago vama i ja bih tako rado na jedan mali odmor, ali ne na skijanje, jer ne znam skijati, niti imam namjeru uciti

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Leki prvotno napisa
    Pa zar se moze godisnji prenositi iz jedne firme u drugu?

Inace, blago vama i ja bih tako rado na jedan mali odmor, ali ne na skijanje, jer ne znam skijati, niti imam namjeru uciti
    Potpisujem sve. Kako je Asja? Osip?
    Bucka dobro nam došli natrag! :D

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Osipa nema, kako doslo, tako i otislo. Ciko koji daje vakcine tvrdi da nema sanse da je osip i na koji nacin povezan sa vakcinom, ali pedica kaze da je moguce, ali nije sigurna, jer nije vidjela kako osip izgleda. Ma, glavno je da je proslo.
    Nego, htjedoh vas pitati: kako vi sa spavanjem, da li vam klinci spavaju jednom ili dva puta dnevno? mi zadnjih dana imamo pravi problem, naime, Asja je do sada spavala dva puta dnevno, prije podne i poslije podne. Medjutim, zadnjih desetak dana, uvece je nikako ne mogu uspavati, budna je do 23 sata, a to ne zelim, jer mislim da joj je nocni san potrebniji nego onaj dnevni. Pokusavam da joj prvo spavanje pomjerim na malo kasnije (do sada je isla spavati oko 11 pa do 12:30, pa opet poslije podne oko 17 do 18:30), pa da izbacimo ovo poslije podnevno. Za vikedn sam to i uradila, bile smo u gradu, setale, ali je bila nervozna i vidim da joj je malo sna. Jucer je opet sapvala poslije podne, i rezultat je da je otisla spavati u 22:45, ja sam kosu prala u 00:00, otisla leci u 01:00, a ustala se u 06:30 i nju probudila u 07:00 I naravno da je nervozna.
    Poenta ove moje storije je da li da je pustam da spava i dalje dva puta dnevno, ili da pomjeram spavanje na jedno? Da li ce ona mojim upornim forsiranjem jednog spavanja usvojiti taj ritam, ili cu joj mozda nanijeti vise stete nego koristi time :?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Preko tjedna, kod tete spava dva puta - odmah kad dođe oko 7 pa do 8-8,30 i onda ponovno oko 1-1,30 do 15. Pada s nogu već oko 18,30-19 a ide spavati u 20,00.
    Preko vikenda spava duže ujutro (negdje do 8,30-9) pa onda spava samo jednom negdje oko 13 pa sat i pol, dva.

Zbilja ne znam kako to izgleda kad prelaze na jedno spavanje. Jedino znam da smo joj poremetili ritam kad smo za blagdane bili doma 4 dana.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •