375 g paste(tagliatelle-jel se tako piše?)
sol
10 g margarina
1 veliki luk
1 češanj češnjaka
175 g suhog mesa
300 g špinata,zaleđenog
1 šolja vode
1 kašika brašna
250 ml milerama
sol
muškatov oraščić
prstohvat šećera
200 g sira(ementalera)u šajbama
Pastu kuhati 8-10 min,kad je gotova israti je hladnom vodom i staviti da se ocjedi.
Vatrostalnu zdjelu namazati margarinom i onda u nju staviti pastu.
Luk i češnjak narendati( na najsitnije),suho meso što sitnije isjeckati i sve propržiti do zlatno-žute boje.
Dodati špinat i vodu i kuhati 10 minuta na laganoj vatrici.
Brašno umiješati u mileram, dobro umutiti i dodati u špinat.
5 minuta kuhati, pa začiniti sa soli,muškatnim oraščićem i šećerom.
Špinat-masu rasporediti po pasti.
Preko špinat-mase poredati listove mentalera.
Zapeći u zagrijanoj pećnici na 200°C ca. 10 Minuten.