Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Zašto baš 9 kg?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Zašto baš 9 kg?

Dakle, zašto dijete mora imati 9 kg. da bi moglo u veću sjedalicu?
    Mi smo prerasli 0-9 visinom i svime ostalim osim težine. Znam za one kombinirane koje se moraju montirati unatrag, ali zanima me zbog čega!
    Moje dijete samostalno i sjedi i ustaje se i hoda, ali nema 9 kg.
    Pozdrav

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Najjednostavniji razlog - zato sto su sjedalice za grupu I, koje se postavljaju u smjeru voznje, dizajnirane za djecu koja imaju barem 9 kg. Nema te sjedalice koja se moze koristiti u smjeru voznje, a da je za djecu koja imaju manje od 9 kg. Osnovni razlog zasto ih nema - zato sto to nije dozvoljeno regulacijom standarda sigurnosti za autosjedalice (ECE R44) pa niti jedan proizvodac nece napraviti takvu sjedalicu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ancica, hvala na odgovoru...
    Ma jasno je meni da nema takvih sjedalica, da ih nitko ne proizvodi, ali me zanima zašto je određena ta granica od 9 kg. Dijete je stabilnije ili što?
    Jasno mi je da se djeca kojoj još nisu dovoljno razvijeni vratni mišići voze u smjeru suprotnom od vožnje, zanima me samo razlog za težinu...
    Eto, ako netko zna...
    Inače, danas ćemo kupiti neku kombiniranu, ali ipak sam znatiželjna...

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Sad bubam, onako laički, vjerojatno ima veze s težinom te vrste sjedalica, a kako se ona ponaša u sudaru pretpostavljam upravo ovisi o omjeru težine djeteta i težine same sjedalice.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •