Moj dječak od 3 godine izbjegava jako svijetlo. Ovako kad se napiše zvuči prilično blesavo, jer jako svijetlo smeta valjda svima, problem je što ne znam u kojoj mjeri je to dozvoljeno kod male djece. često žmirka i pogne glavu kad smo vani a sunce tuče., Kako smo mu kupili sunčane naočale sa god.ipo jako ih voli i kad god mu smeta ih zatraži. Jednom sam pitala njegovu ped.o tome a ona je rekla da se brinem bezveze, jer sunce je, pogotovo u ljetnim i proljenim mjesecima, jako, jače nego prije 50 god ( i štetnije) i da nije loše da zaštitim oči naočalama, šeširom..kad smo u šetnji. Nikad nisam mislila da loše vidi, crta i boja bojanke, razaznaje sve boje i na bilizu i na daleko, većinu slova zna, može pratiti crtić ali ne dozvoljavam dugo a i primjetim zamor nakon cca pola sata pa tada i gasimo tv. u biti me opterećuje ta svjetlost koju ne voli. što da radim? trebamo li poći na kakav pregled? možda pušem u hladno, ali molim vas za savjet. e da, nikad mi oko nije bježalo, nema upale, možda tek 1-2 konjuktivitisa u životu, tamne su oči (smedje). mada me ovo mori već neko vrijeme, evo pišem sad jer većinu vremena (otkad je zatoplilo) provodimo oko kuće (u suncu) i primjetim da mu smeta.