Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: mikcija bubrega???

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno mikcija bubrega???

opet ja otvaram topic...

radi se o jednoj maloj curici koja mora na mikciju... e sad ni njena mama točno ne zna o čemu se radi no koliko sam ja skužila iz priče to se djetetu stavlja kateter i čeka dok se ne popiški da bi se to nešto uslikalo...
    uglavnom, na tu pretragu mora ići da bi se ustanovilo dali još uvijek ima refluks 2. stupnja...
    ja sam ostala zbunjena jer je moja nećakinja imala refluks između 2. i 3. stupnja i oni su joj nedavno radili sado DMSA (valjda se tak piše) i prema tom nalazu ustanovili da je dijete ozdravilo
    pa me zanima dali postoji neki poseban razlog zašto neku djecu posebno "muče" a neku ne? dal to ovisi o doktoru?
    i zašto mama nebi smjela biti sa svojim djetetom tokom pretrage?
    jel ima netko iskustva?

sve sam napisala zbrdazdol je sam u totalnoj žurbi, sorry

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

nista ne znam o ovome, no cudno mi je da mama ne moze biti sa djetetom tijekom pretraga. pa, kakve su to pretrage?

prebacujem na 'zdravlje djece'.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam zasto ne moze biti, ja sam bila sa z. a znam i svi drugi.u klaicevoj moze biti

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

njoj su objasnili da ne može biti s malenom zato što "ružno izgleda" il tak nešto... makar bi to po meni trebao biti još veći plus da mama ide s djetetom...
    curica je jadna tak strašljiva više, kaže frendica da čim dođu pred šalatu počne povraćati i tresti se

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nemoze bit s njom jer na Salati ne vole roditelje blizu. Lakse im je. Katastrofa.
    DMSA (scintigrafija bubrega, staticka) je pretraga koja nije isto sto i mikcija. to su dvije razlicite pretrage.
    Mikcijom se ustanovi ima li refluksa ili ne. DMSA je pretraga kojom se vidi "stanje" bubrega (bitno za djecu koja su imala infkete, dal imaju ostecenja na bubrezima i slicno). Pretrage nisu vezane.

Mi smo na mikciji (prvi put) bili na Salati (u sklopu hospitalizacije, tamo sam bila s njom 24 sata sve dane, al me na mikciju nisu pustili). Nije ustanovljen refluks.
    Pri ponavljanim urinoinfketima (koji nisu nesto brinuli doktore) otisli smo u Helenu kod dr. Cvitkovic koja nam je preporucila svoju uzv cistografiju (ista pretraga samo je ultrazvucna a ne rentgenska), na tome se ustanovio refluks 3. stupnja.
    Ta je pretraga prezicnija od rentgenske, al ni ona nije stopostotna. Meni je bilo bitno da ju ne zracim.
    Na Salati ti nitko nece reci da postoji uzv cistografija, jer ju oni sami ne rade i nemaju.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj pace prvotno napisa
    Mi smo na mikciji (prvi put) bili na Salati .... Nije ustanovljen refluks.
    Pri ponavljanim urinoinfketima (koji nisu nesto brinuli doktore) otisli smo u Helenu kod dr. Cvitkovic koja nam je preporucila svoju uzv cistografiju (ista pretraga samo je ultrazvucna a ne rentgenska), na tome se ustanovio refluks 3. stupnja.
    Kako onda na Šalati nije dijagnosticiran refluks, a u Heleni već 3.stupanj :? ?
    Može li refluks nastati pri ponavljanim urinoinfektima ili je on urođen?
    Koju ste bakteriju imali?
    Sorry, puna sam pitanja jer smo i mi u fazi urinoinfekta..

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mikcija je rtg pretraga pa valjda smatraju da nema potrebe da se i roditelj zrači. traje vrlo kratko, a kateterizacija se provodi uz lokalni anestetik (u gelu) tako da ne bi trebalo ništa boljeti. moj petar mi se lijepo nasmiješio kad sam ušla po njega. nikakva trauma. (zračenje je druga priča)
    kako pace kaže, pomoću dmsa se ne može utvrditi/odbaciti reflux.
    bubica, reflux je u principu urođeno stanje, a ponavljane urinoinfekcije mogu dovesti do ožiljenja bubrega.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

kako je već pace napisala, mikcija i DMSA nije isto. Mikcijom se gleda postojanje refluksa, a scintigrafija je pretraga kojom se utvrđuje funkcija bubrega. Nama je mikcija bila najgora pretraga od svih koje smo obavljali. Dugo traje, bezbroj slika, Sven ju je najteže podnio. Radili smo je u Klaičevoj i bila sam s njim.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Razlika izmedju UZV I rentgenske mikcije je slijedeca: s obzirom na zracenje rtg mikcija se izvodi najcesce tako da se slika ulaz kontrasta i izlaz. Otprilike dva snimka. A uzv cistografija ima isti postupak (kateter, kontrast i sl) al nije rijec o zracenju i gleda se cijeli proces tj. dogadjanje, a ne samo ulaz i izlaz. Pa je stoga preciznija (osim sto je manje skodljiva, jer se ne zrace jajnici - govorim o curicama jer to imam).
    Dr. Cvitkovic kaze da je oko 15 % negativnog rezultata mikcije lazno negativno. Mi smo bili taj slucaj. UZV cistografija isto nije 100% ,. al je puno puno precizniji.
    Blondie, ovo da se roditelj ne zraci bas i nije neki argument. Roditelj se moze zastititi. Tako se inace radi. Kad radis DMSA, dodjes sa djetetom i budes sa djetetom cijelo vrijeme i ti i ekipa, a to je radioaktivno zracenje.
    Ocu reci, nije neki argument da bi me se sprijecilo da budem sa vlasittim djetetom

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

pace, kad već spominješ zračenje kod scintigrafije, mi idemo 20.2. na dinamičku, a pošto planiramo trudnoću brine me moja prisutnost. Ako me zaštite da li mogu? Ili ipak bolje ne riskirati pa neka ide netko drugi s njim unutra (tata, baka)? U nedoumici sam jer je samnom najmirniji, ali ako postoji i najmanja opasnost u trudnoći, ići će netko drugi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cuj, ovo ti je zeznuto. Preporucila bih ti da se konzultiras sa njima sada odmah , telefonski barem.
    Naime, sam odlazak tamo i samo snimanje NE ZRACI. Snima se gama kamerom, dijete samo lezi na lezaju (izuzetno je bitno da je mirno, ako je moguce da spava) a kamera je iznad njega.
    Problem ti je u tome sto dijete dobije radioaktivni reagens (ili kak se vec to zove), i tada zapravo DIJETE zraci sve oko sebe. Zvuci gadno al tak je. Meni su rekli (jer je mene brinulo npr. dal moze ona zracit buraza) da su to male doze. Ne smetaju zapravo za druge (nitko tamo nije zasticen), al ne znam kako je za trudnice. NE znam, mi smo bili na statickoj, za to dobijes ujutro injekcijom u venu taj reagens i vratis se za dva do tri sata na snimanje (mi smo ju u medjuvremenu uspavali u kolicima). Kolko znam, za dinamicku ostajes odmah tamo, nema pauze nego je odmah snimanje nakon sto dobije to u venu.

Pretraga je izuzetno benigna u smislu boli ili nelagode (ko kod vadjenja krvi, samo taj dio kad dobiva pikicu), al zahtjeva da je dijete jako mirno, sad na pamet ne znam koliko ti je staro dijete, ako ce sudjelovati nemas problema. S je imala 17 mjeseci i to nema sanse da sudjeluje tak da je mirna, a bez toga se ne moze nis snimit.
    Ja bih na tvom mjestu razgovarala s njima. I ako ima imalo rizika, probala bih odgodit trudnocu (ak vec nisi trudna). Ne znam, nisam pametna.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sad vidim da je Sven skoro 4 godine, nece biti problema. Al je problem u tome da ako to zracenje (iz njega) skodi za trudnocu, nis ti ne znaci jesi ili nisi unutra, jer je to zracenje u njemu taj cijeli dan, ne znam tocno koliko, al sigurno cijeli taj jedan do dva dana. Dok sve ne ispiski valjda. Kuzis?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo 15.12. bili na dinamičkoj scintigrafiji na Nuklearnoj (Rebro).
    S Patrikom je na pregled išao tata, ali su meni tete dr. rekle da mogu i ja ostati s njim, jer sam već u poodmakloj trudnoći (7 mjeseci) i da me mogu zaštititi pa bebi neće biti ništa. Zvučale su vrlo sigurno i vjerovala sam im, ali budući da smo se Patrik i ja već prije dogovorili da će on ostati sam s tatom, ja sam ipak otišla van iz bolnice.
    Također, kao što je već netko rekao, nije problem u samom pregledu nego u djetetu poslije pregleda (a nije baš ni preporučljivo sjedenje među "radioaktivnim" ljudima u čekaonici).
    Savjet koji smo dobili na pregledu je bio da dijete ostatak dana ne držim u krilu i općenito da ne boravi previše u blizini mog trbuha, te da pije puno tekućine jer što više tekućine pije to će prije izbaciti kontrast iz sebe.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Thanks. Nazvat ću ih pa pitati za zračenje. Makar on strašno puno pije (3-4 l dnevno) pa vjerojatno i ispiški brže (u 24 sata ispiški oko 3 l).
    Vezano za proceduru pregleda znamo sve. Ovo mu je već 4 ili 5 snimanje :/
    Svejedno hvala

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Blondie, ovo da se roditelj ne zraci bas i nije neki argument. Roditelj se moze zastititi. Tako se inace radi. Kad radis DMSA, dodjes sa djetetom i budes sa djetetom cijelo vrijeme i ti i ekipa, a to je radioaktivno zracenje.
    Ocu reci, nije neki argument da bi me se sprijecilo da budem sa vlasittim djetetom
    pravilo je kod svih rtg snimanja da svi koji u postupku nisu nužno potrebni napuste prostoriju. s obzirom da je moj petar bio miran i dobre volje, izašla sam na trenutak kako su mi rekli. ne vidim potrebu inzistiranja da ostanem unutra. radi se o možda pola minute. zračenje kod dmsa je znatno niže nego kod mikcije. odradili smo i to.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zracenje kod DMSA mozes izbjeci jedino ako taj cijeli dan izbjegavas vlastito dijete. Jer snimanje NE zraci, nego zracit dijete od trenutka kad dobije reagens u venu.
    UU slucaju kad je dijete mirno i prolazi sve OK naravno da nema potrebe za inzistiranjem. U slucaju da ti je dijete izbezumljeno i jedino sto zeli je tvoja blizina mislim da ima.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

U slucaju da ti je dijete izbezumljeno i jedino sto zeli je tvoja blizina mislim da ima.
    slažem se.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

podižem staru temu

mi smo danas s avom bili na šalati i htjeli su je hospitalizirati, ali nismo ju ostavili

a cijela priča počinje u nedjelju, dakle prije 5 dana kad je dobila temp koja se vuče cijelo ovo vrijeme, ali malo ju nema, pa malo ima
    u utorak je počela i povraćati pa smo otišli pedici
    ispalo je da ima povišene leukocite (17) i bakterije u mokraći
    dobijemo antibiotik, cedax, temp ima sve do noćas, od jutros ništa i danas nije povraćala

ped nas pošalje na šalatu i tu nas oni hoće ostaviti jer ima bakterije u mokraći
    ja bi mogla ostati s njom, ali samo ako ima mjesta jer ona isključivo doji, iako ima 9 mj
    ostala bi 10 dana :shock: , obavezno bi radili kompletnu pretragu uključujući mikciju, uzv bubrega i što sve ne spada tu
    ambulantno liječenje nude za stariju djecu

mi se zahvalili i rekli ukoliko se sadašnje stanje imalo pogorša, vraćamo se, do tad bi radije doma

e sad, koliko ima smisla raditi sve te pretrage na račun prve urinoinfekcije u njenih 9 mj
    btw, u pon ćemo znati koje su točno beštije u pitanju

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

možete napraviti samo ultrazvuk bubrega ako ne želite mikciju, naravno da to ni približno ne određuje stupanj refluksa ali može se vidjeti proširenje, i ako to proširenje postoji postoji kao i refluks... to može biti neka polazna točka...

najbolje u poliklinici Helena... tako i tako tamo su tako dugi redovi za UVZ mikciju (bez zračenja) da ni nebi mogli samo tako doći na red ...

good luck

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ima i nema smisla ... Mi smo sve to prošli s M. i došli do dijagnoze i hvala Bogu da je tako rano otkrivena. Nažalost, puno djece prođe te pretrage i samo se beskorisno zrači. U bolnici su dosta škrti na riječima i info. o drugim mogućim pretraga. U principu djecu manju od godine dana uvijek hospitaliziraju jer se terapija obično prima IV a njihovo se stanje pri jakoj inf. može mijenjati iz sata u sat. Najbolje je procijeniti situaciju. Meni je dijete bilo premalo i na rubu sepse da bi riskirala neostanak u bolnici. UZV se mogu utvrditi anomalije mokraćnog sustava ako je to uzrok inf. Pa ako to, nedaj Bože, bude potvrđeno, možete izabrati manje štetne pretrage s jednakom mogućnošću dijagnoze. Mislim da, ukoliko se radi o E. coli, obično djeci sugeriraju određeno vrijeme uzimanja profilakse, bez obzira radili se i o nekoj anomaliji sustava, pa dok čekate, npr. na UZV cistografiju, dijete može biti zaštićeno.

želim reći: dobro procijeniti situaciju i informirati se o svim mogućim pretragama. Sretno

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Može li refluks nastati pri ponavljanim urinoinfektima ili je on urođen?
    postoje dvije vrste nastanka refluksa- i to urodjen i stecen tj sekundarni , ovaj drugi dobije se od ponavljanih uroinfekta , nelijecenja nestabilnog mjehura, nelijecene tj neprepoznate na vrijeme e.coli itd. nastaje obicno nakon 3 godine...

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

PODJELA

I
    1) primarni- prirođena abnormalnost vezikoureteralnog spoja
    2) sekundarni- nastaje zbog upale, infravezikalne opstrukcije, neurogenog mjehura, funkcionalnog poremećaja donjeg urotrakta
    vise o refluksu ; http://www.poliklinika-helena.hr/hrv...lni_reflux.asp

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e sad, koliko ima smisla raditi sve te pretrage na račun prve urinoinfekcije u njenih 9 mj
    ima itekako, djeca gotovo nikada ne dobiju uroinfekciju bez da imajuu nesto, bilo e.coli bilo refluks itd.. ne znam bas da bi isli raditi pretrage samo da rade. mikcije rtg se ne treba bojat, mi smo bili, nis posebno, zrACENje je minimalno i kratkotrajno ...mjeseci koji se izgube cekajuci uzv mikciju mogu biti jako stetni i nepovratno izgubljeni...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja znam brdo djece koja su imala E.Coli a da nemaju refluks...
    30-60% djece sa urinoinfekcijom ima VUR, piše na stranicama Helene...

moja cura je nakon mikcije, zapravo nakon mikcije više nije isto dijete, ima traume, noćne more i svi doktori pišu u izvještaje da je nepovjerljiva... teško je to doživjela... trebala nam je godina dana da to ublažimo... prije nije htjela spavati ni kod baki i dedi koje obožava, u noći se probudila i vriskala... i to po sat vremena... uspjeli smo to prebroditi ali svejedno je jako plašljiva i nepovjerljiva... ide na bolje al moglo je i bez toga... pogotovo prve 3 godine... sigurno ostaje zapisano u emocionalnoj inteligenciji...

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uf adriana
    nama je mikcija bila pis of kejk, mozda zato sto smo ju radili s 2 godine, ne znam dal si bila s njom cijelo vrijeme, gdje ste radili. ja sam bila sa z. bez prestanka, trajalo je jako kratko, zbilja nis posebno..
    radili u klaicevoj.
    ma nisam mislila da svi nesto moraju imat ako imaju urinoinfekciju, no cesto imaju , to sam htjela reci
    pa jel ima ikakve razlike u uzv cistoureterografiji ( uzv mikciji ) u odnosu na rtg -sku, osim zracenja ? isto ide kateter i snima se tj gleda uzv ,. mislis da je trauma manja na uzv -cnoj ?

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ava ima dosta bakterija u mokraći i čekamo nalaz urinokulture
    na antibiotiku je od petka

nakon svega pročitanog, nije mi svejedno, odlučila sam napraviti pretrage, zvat ću helenu u pon, ali već vidim da se dugo čeka :/

gdje se još može raditi mikcija, osim šalate, ali da možeš biti s djetetom za to vrijeme?

sve me ovo izbezumilo, prva temperatura u njenih 9 mj i odmah uroinfekt, pa još mogućnost svih tih komplikacija....

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

trauma je manja na UVZ samo jer roditelj može biti pored, a na Šalati ne može... ne znam za druge bolnice, i drugo je zračiti stariju izgrađenu osobu i malu bebu kojoj su organi još nezreli...
    kad je gizel bila na Šalati oni su je jako dugo predumišljali dali da ide na mikciju jer joj nisu željeli napraviti štetu zračenjem, znači da to i nije samo tak..

mi smo je tiskali na stolu da bude mirna, nas troje ju je tiskalo pola sata, ona se oznojila od plača, sva je bila mokra... i vrištala je iz petnih žila...

nikakve najdraže pjesmice, igračke ništa nije pomagalo, a bila je stara tek oko 15 mjeseci...

bila je jedna mama na forumu i nije dala da joj djetetu rade mikciju, i nekako joj se još uvijek divim...

a UVZ bubrega može otprilike pokazat o čemu se radi... dal je potrebno radit mikciju...

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo trebali ici s 14 mj i ja nisam dala, no s 2 godine sam pristala jer nismo mogli zavrsiti lijecenje i proganjalo me jel ima refluks ili ne, i odlucila se. bili smo u klaicevoj i mogli smo cijelo vrijeme biti s njom, trajalo je max 10 minuta. ona je plakala jer smo ju drzali no velim jako je kratko trajalo, stavili kateter, napunili mjehur,i u trenu cim je pocela piskit a to je bilo odmah nakon punjenja mjehura oni su slikali. i to je to. zbilja nis dugotrajno ,niti posebno. nakon tog cim smo ju digli prestasla je plakat i to je to. sjecam se da sam si predbacivala da sto sam to bezveze odgadjala i imala scenarije raznorazne u glavi sto ako je. umjesto da sam odmah isla.
    dolsi smo u naruceno vrijeme , cekalo se oko mj dana , obavili i isli doma za 10 ak minuta, sjecam se da je mm mislio da nismo nis obavili. sto je dijete manje vjerojatno je lakse i manje traumaticno. refluksa nije bilo.
    s l. smo pak vec 4-5 x bili na urodinamici sto mi se cini gore i duze traje ...

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ma mene muči što je ona tako mala
    i sigurno bi urlala jer bi ju čvrsto držali
    kad joj je sestra pokušavala naći venu i pri tom joj držala ruku, plakala je ko nikad u životu, a SAMO ju je držala za ruku
    i nije pomoglo ni što smo i mm i ja bili tamo

ona je već 3 dana na antibiotiku, normalno se ponaša, čini mi se zdrava
    mene zanima koliko štetan može biti refluks sam po sebi, bez bakterija koje se nadam da će se riješiti ovim lijekom koji pije?

oprostite mi, možda pitam gluposti, totalno sam neupućena u ovaj problem, idem sad isčitavati onaj vur topic, strašno koliko je dug

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

trajno se ostete bubrezi prestanu s radom... svasta..
    gle na tvom mjestu bih otisla u polikliniku helena ili klaicevu , ni ja nisam isla odmah na mikciju pa ces vidit sto ce ti reci.
    u zg rade uvijek sve pretrage odmah , i zato sam ja i isla dalje za zg jer kod nas u lokalnoj bolnici szu rekli da ne rade pretrage nakon prve uroinfekcije vec ako se ponove. no ja sam inzistirala da idemo za zg.jer sam znala da u zg uvijek rade odmah obradu. s razlogom nazalost. mislim da je bolje malo deracine nego da se ne otkrije nesto tako vazno kao refluks ili kaj ja znam sto. bolje da je lazna uzbuna nego da s 5,6 godina otkaze bubreg.
    nemoj se toliko nervirat, otidji u polik. helena po drugo misljenje.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

podižem.
    u jutro vodim sina na statičku scintigrafiju bubrega (DMSA). nisam našla temu.pa ovdje pišem jer nas ceka i mikcija nakon ovih nalaza.

koliko traje snimanje DMSA? dali zraci taj kontrast?dali on to ispiša ?kad su nalazi gotovi?
    HVALA

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

U vinogradskoj je nama DMSA trajao nekih 15-20 minuta ako se dobro sjecam. Rekli su da zraci ali ne puno, ja sam malenog drzala da bude miran tj. umirivala sam ga i mazila. Mikcija je meni prestrasno pala jer su me potjerali van i to vrlo grubo a ja, glupaca, stvarno izasla. Maleni je tad imao 4 mj. Uzasno je plakao, ne znam koliko od boli a koliko od njih 4 nepoznatih, grubih i bezobraznih oko njega. Znam samo da odonda nikad vise ni za koju pretragu nisam izasla van! Dan danas mi se srce stegne kad se sjetim toga...

Za nalaze ne znam jer smo mi bili u dnevnoj bolnici 4 dana i sve nalaze smo dobili zadnji dan kad su i donjeli (krivu) dijagnozu.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

hvala.
    onda cu sutra biti snjim. on je jako vesel i nemiran pa neznam kako ce to uspiti.jeli mora ležat cilo vrime,ili ga smim uzet u krilo??

a za mikciju cu tražit da budem snjim.jer u zadru neznam dali daju mami da uđe.jer ce poludit ako me ne bude bilo, a oni ga budu držali da stave kateter.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mora lezat, ima napravljeno bas na lezaju onako od spuzve da ga drzi da bude mirniji. Moj je bio dobar. Ma ne moze te niko istjerat! Nedaj se! Ja si ne mogu oprostit sto sam izasla. Samo znaj da vjerovatno nije lijep prizor...

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ništa od današnje DMSA. izboli su ga,nikako mu stavit braunilu.pucaju mu vene.iz ambulante ga vodili na odjel pedijatrije.i ništa.odustali smo. konzultirali se sa nefrologom i na statičkoj.i dalje svaki misec kontrola urina.i za 3miseca kad ojaca,kad napuni godinu dana cemo na DMSA. a kažu da neki UZV sa kateterom bi bilo super ,ali u zadru to ne rade.citala sam o tome po forumu.zaboravila sam strucni izraz o cemu se radi. i za mikciju cemoviditi isto tada kad ojaca.

moj mali miš se naplaka, sad spava ko top.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

u klaićevoj možeš biti s djetetom na mikciji.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

jeli normalno da su ga boli 8puta.jadno dite.i nisu uspili stavit braunilu.
    cili dan se mazi, čvrsto drži za mene.spava je puno.ovo je sve bilo previše za njega

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

u jutro idemo na DMSA.
    tražit cu da budem unutra snjim kad mu stavljaju braunilu.inace sestre izbace van roditelje.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj zadarmamica prvotno napisa Vidi poruku
    u jutro idemo na DMSA.
    tražit cu da budem unutra snjim kad mu stavljaju braunilu.inace sestre izbace van roditelje.
    Nedaj se! Drzim fige da sve prode brzo i glatko.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

sve prošlo super.
    ostala sam unutra sa malim dok mu stave braunilu.odmah sam rekla da ga smiju 2 puta bosti,a ako ne uspiju mi idemo doma.sestra se odma naljutila-kao da joj nabijam presing. ali zbog prošlog iskustva više malog ne ostavljam samog.
    bia je super.gleda je u mene.izvodila sam neke grimase i zabavila ga.plaka je samo taj tren kad su ubole.
    otišli da mu uštrcaju kontrast i nakon 2sata se vratili.taman ispred je zaspa.tako da je bia super.zadnje 3 slike se probudia pa smo mu držali noge, ali je bia pospan pa je gleda okolo.nalazi za tjedan dana.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

DMSA nalaz gotov i odnešen danas doktorici-nefrolog.
    separatna funkcija bubrega određena pomocu DMSA iznosi lijevo 46% ,a desno 54%.
    Lijevi bubreg- u donjem polu je tanji parenhim.
    kaže dokt da je urosepsa oštetila livi bubreg.ožiljci bi se trebali povuci u roku 6miseci od urosepse,a njemu nije.sad ce biti 10miseci od toga.
    ona želi mikciju da napravimo.i mogla sam danas pristati i vec bi sljedeci tjedan bia na radu, ali moj muž nešto mudruje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •