-
Cuj, ovo ti je zeznuto. Preporucila bih ti da se konzultiras sa njima sada odmah , telefonski barem.
Naime, sam odlazak tamo i samo snimanje NE ZRACI. Snima se gama kamerom, dijete samo lezi na lezaju (izuzetno je bitno da je mirno, ako je moguce da spava) a kamera je iznad njega.
Problem ti je u tome sto dijete dobije radioaktivni reagens (ili kak se vec to zove), i tada zapravo DIJETE zraci sve oko sebe. Zvuci gadno
al tak je. Meni su rekli (jer je mene brinulo npr. dal moze ona zracit buraza) da su to male doze. Ne smetaju zapravo za druge (nitko tamo nije zasticen), al ne znam kako je za trudnice. NE znam, mi smo bili na statickoj, za to dobijes ujutro injekcijom u venu taj reagens i vratis se za dva do tri sata na snimanje (mi smo ju u medjuvremenu uspavali u kolicima). Kolko znam, za dinamicku ostajes odmah tamo, nema pauze nego je odmah snimanje nakon sto dobije to u venu.
Pretraga je izuzetno benigna u smislu boli ili nelagode (ko kod vadjenja krvi, samo taj dio kad dobiva pikicu), al zahtjeva da je dijete jako mirno, sad na pamet ne znam koliko ti je staro dijete, ako ce sudjelovati nemas problema. S je imala 17 mjeseci i to nema sanse da sudjeluje tak da je mirna, a bez toga se ne moze nis snimit.
Ja bih na tvom mjestu razgovarala s njima. I ako ima imalo rizika, probala bih odgodit trudnocu (ak vec nisi trudna). Ne znam, nisam pametna.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma