Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 72

Tema: Dijete u bolnici

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Dijete u bolnici

Jan mora operirati hidrocelu. Ovih dana radimo pretrage pa ćemo vidjeti koliko ćemo još moći čekati na operaciju.
    Što i kako se pripremiti?
    Kako se boriti jer sam već dobila informaciju da liječnici nisu oduševljeni idejom cjelodnevnog boravka roditelja sa djetetom?
    Da li MM može ići na bolovanje ako operacija bude dok sam ja na porodiljnom?

Danas je vadio krv iz vene... Jedva su mu pronašli venu. Pa je krv sporo tekla. Pa se on ukočio. Pa se uspaničio. Pa se usapaničio kada je krvi bilo posvuda po odjeći. Još 2 sata ruka mu je bila ukočena od straha...
    E sada me strah svega....
    Inače je na kontrolama miran i strpljiv.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U koj bolnicu idete?
    Dobro se raspitajte, znam da roditelj ne moze dobiti bolovanje kad je dijete hospitalizirano, osim kad je rijec o djetetu do 6 mjeseci pa na uputnicu moze roditelj biti 24 sata s njim (i to mu onda daje uputnicu dr opce prakse roditelja), i to samo ako bolnica ima kapacitete...
    Ako namjeravate uzeti apartman (ako ima bolnica gdje idete) nisam sigurna da ce moci dobiti bolovanje.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moze se dobiti bolovanje do djetetove 5 godine, to je sigurno po pravilniku i na tome inzistirajte...Inzistirajte sto vise biti s njime, biti na pretragama kao sto je vađenje klrvi i sl. i kada je u bolnici, pokusaj mu malo objasniti sto ce se sve događati ali jednostavno, i ne prerano...Kada ide i koliko je star?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sada vidim koliko ima godina

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nek tata proba dobiti bolovanje na sebe
    a ne na dijete

pusa vama malima

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Operacija će najvjerojatnije biti u KB Osijek.
    Ja bih svakako to pokušala odgoditi do proljetnih ili ljetnih praznika. No, vidjet ćemo što će reći urolog na slijedećoj kontroli i na osnovu svih nalaza koje radimo ovih dana.
    On je totalno prilagodljiv, ali ga ne mogu zamisliti samoga tamo... A ja ne mogu biti s njim cijelo vrijeme zbog Ivora. Morat ćemo se dobro izorganizirati da uskladimo sve to.

Nekako mi nepojmljivo da roditelj ne može dobiti bolovanje ako je dijete hospitalizirano... Šta u situacijama kada oba roditelja rade? Strašno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moram jos jednom - može dobiti bolovanje do pete godine djetetova života.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Bubice

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Janu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Aj bar nesto
    Hm. Da objasnim to svom pet i pol godina starom sinu ak bi trebao u bolnicu? Da je prestar da bi neko bio na bolovanju zbog njega?

Početno

janoccka, puse Janu

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

samo

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ja sma u augustu bila sa Isaom u bolnici(operisao u jednom aktu:ne spušteni testis, cistu na usni i preponski bruh ), ali sve je prošlo više nego odlično.
    Sad je najvažnije da TM uzme bolovanj(Mamitin prijedlog mi se čini najboljim), tako da spadne tenzija oko brige za dijete tokom boravka u bolnici.
    Nigdje ljekari nisu oduševljeni cjelodnevnim boravkom, ali vi odmah zauzmite stav kao da je to jedina prihvatljiva opcija i oni će to prihvatiti.

Ne bih da te plašim, ali nakon one 3 noći proveden sa Isaom u bolnici i onog plača djece koja traže cijelu noć mamu ili tatu JA NIJAD! ne bih nekome savjetovala da pokuša ostavit dijete samo.
    Kod nas su i med. sestre grozne.
    Ja sam spavala 3 noći na stolici, bila sam slomljena, iscrpljena, isprepadana, napeta, a one nisu prstom makle da mi pomognu(jedino je dobro bilo kad dođe glavna sestra, ali čim ona ode one se opet uprase)
    Čak nisu pomagale majkama(čija su djeca operisana!) da skinu temp. ili presvuku upovraćanu posteljinu.
    Kad se Isa upiškio, ja sam otišla da je zamolim da presvučemo posteljinu, jer je dijete friško operisano, a ona je rekla:na kraju hodnika ima ormar sa posteljinom, uzmi i presvuci! :shock:
    Morale su mi pomoći druge mame da podignem dijete( sa infuzijom) i presvučem posteljinu.
    N amoju veliku sreću, Isa je operaciju odlično podnio(bez reakcije na anesteziju, a i rane su u rekordnom vremneu zarasle).
    Najteže je bilo mamama sa bebama koje su imale komplikovani pupčani/preponski bruh .Bebe su po cijelu noć plakale,a sestre NIŠTA!

Tako da,

spremi ga psihički(jako je bitno da mu SVE ispričaš šta će se desiti)
    vidjela sam ogromnu razliku kod Isaa koji je sve očekivao(osim buženja u sali ) i djece koja su sva uplašena išla na pripremu, pa u salu, pa mamam mora ostati na hodniku,pa ...

ponesite puzzle, bojice, kolaž papir, slikovnice
    (ja sam ponijela cijeli zabavni arsenal i SVE smo upotrijebili)

Ako budeš trebala još koji savjetčić(vezan za njegu nakon izlaska iz sale i "brzo izbacivanje" anestezije- samo reci )

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Podsjetila si me: mi smo uzeli B dekicu, jastučić, oblijepili nekoliko veselih plakatića okonjegovog krevetića: možeš misliti kako su nas gledali ali se nitko nije bunio

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mene samo što nisu streljali što sam stavila Isaov jastučić i dekicu, umjesto one njihove smrdljive posteljine

A zamisli kako su mene gledali, kako sa lutkama izvodim predstavu u Isaovom boksu

Kod nas s e situacija JAAAKO promjenila nakon što je prof. rekao sestrama: ovo nam je buduća doktorica,
    ali tek je to bilo jadno

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Joj.... super su mi ovi vaši savjeti.... I sama razmišljam čime ga najbolje zabaviti a da se previše ne opterećuje....
    Tješi me misao da će i njima biti lakše da netko bude tamo... U ambulanti su sestrice predivne i nadam se da su takve i na odjelu

I da, zanima me buđenje iz anestezije....

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

mi šaljemo veliku pusu cijeloj obitelji

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ponesi i sebi nesto da se zanimas dok si tamo. Mi smo cesto bivali u bolnici (na infektivnom - izolovani i sami u sobi). O je puno spavao tako da su meni dani znali biti pravo dugi.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja si nisam niš nosila jel smo u sobi imali telku

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj white_musk prvotno napisa
    Ja sam spavala 3 noći na stolici
    O ovome sam ja razmišljala nekoliko dana nakon što nam je susjedica završila u bolnici. Njena mama je uzela apartman na Srebrnjaku deset dana, koji je platila preko tri i pol tisuće kuna, a ja si pitam što bih ja?
    Naravno, to je lijepo kada si možeš priuštiti, a kada nisi u situaciji da možeš, imaš li pravo, možeš li tražiti obični drveni stolac, obećati da ćeš biti neprimjetan i sjediti tiho pored krevetića dan i noć?
    Ja nikako, ali nikako i još jednom nikako ne bih mogla ostaviti dijete samo u bolnici i kad zaista ne bi bilo druge platila bih potrebne novce, ali sam se baš ovih dana gruntala funkcionira li to sa stolcem?
    Oprostite na OT, Janoccka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nama je pred skoro četiri godine na Rebru funkcioniralo sedam dana.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa
    nama je pred skoro četiri godine na Rebru funkcioniralo sedam dana.
    Moraš biti jako, jako uporan ili nisu pravili prevelike probleme?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

da, samo sto ti nisi tamo 24 h s djetetom- preko dana, a nocu te pozivaju ako dijete place. mozes biti samo u internatu za majke i koliko sam informirana samo ako ima mjesta jer prednost imaju dojilje s djecom do 6 mj starosti, za ostale samo ako ima mjesta.
    U svakom slucaju provjeri ove moje informacije, i dobro se informiraj o pravima pacijenata, ako ti bude trebala kakva info o pravima javi pa cu ti dati tel kolegice pravnice iz Osijeka koja radi na tim pitanjima.
    Imam vrlo losa iskustva iz osjecke bolnice na pedijatriji.....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja nisam uopće zatražila da ostanem s njime (nisam do toga još niti došla), inzistirala sam da budem u ordinaciji dok mu vade krv i sl. na to su se med. sestre bunile a dok. mi sama ponudila da ostanem s klincem i po noći

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa
    Ja nisam uopće zatražila da ostanem s njime (nisam do toga još niti došla), inzistirala sam da budem u ordinaciji dok mu vade krv i sl. na to su se med. sestre bunile a dok. mi sama ponudila da ostanem s klincem i po noći
    Kad takvi plemeniti ljudi to podrazumijevaju, valjda nije nemoguće uvjeriti tvrdoglavce...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

AdioMare

Nama TV ne bi puno značio. Moooožda crtić ili Baby Einstein filmići..... mogu ponijeti notebook.....
    Kupiti ćemo mu veliku enciklopediju životinja i to bi ga trebalo dobrano zabaviti, a ne umarati ga previše...

Ja ne mogu ostati preko noći, a bojim se da MM ne bi izdržao naganjanje po hodnicima i spavanje na stolcu...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

pa ni nemozes se naganjat po bolnici na stolcu jer te u 6 h predvece "izbace" van, ne smiju te vidjeti da pijes a kamoli da nesto pojedes u sobi....

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo vam šaljem i želim da dobro i brzo prođe!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Lunic... čitala sam malo tvoje postove ... ja se nadam da ipak neće biti tako
    Osim toga ne znam na kojem će odjelu biti... valjda na urologiji...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I ja se nadam. U stvari iz dubine duse jako zelim da ne prodjete lose.
    Sorry, nisam te zeljela plasiti, vec upozoriti da se pripremis na sve.Mene su uhvatili nespremnu i jako povredili ....Drzite se i ocekujem pozitivno iskustvo, mozda i mene time razuvjeris da negledam toliko negativno....

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ivoru

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj anjica prvotno napisa
    Ivoru
    malo sam pomješala Janocckine sinove
    Janu

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kako nam je liječnik rekao da operacija nije hitna, odgodili smo ju za proljetne praznike. Tako MM ne mora tražiti bolovanje, a ja ću još biti na porodiljnom.
    Možemo biti s njim cijeli dan osim kada bude na intenzivnoj. Istovremeno primaju više djece kako bi to lakše podnosili.
    U bolnici bi trebao biti 3-4 dana....

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

jao, tek sada ovo vidim!

saljemo vam puno vibiri
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Možemo biti s njim cijeli dan osim kada bude na intenzivnoj. Istovremeno primaju više djece kako bi to lakše podnosili.
    U bolnici bi trebao biti 3-4 dana....
    Moja je sestrična bila s malim cijeli dan, ali ne na urologiji. To je dosta dobro funkcioniralo. Čak ga je uspjevala i uspavati prije nego bi otišla, a on je veči dečko (4 g) pa je spavao do jutra bez buđenja i bez problema. Nadam se da će i Jan tako.
    Ona bi za vrijeme posjeta odlazila mojoj mami na ručak, a neko bi bio sa Stjepanom. Doktori i sestre su bili ugl. OK, mislim, sada je sasvim normalno da roditelji koji to žele mogu biti sa djetetom cijeli dan. Znaš i sama da je jako bitno kako ćeš se ti postaviti, a nekako mi se čini da tu nećeš fulati.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

malom dečkiću i mami da što prije i bezbolnije prođe

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Cijeloj obitelji ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ i

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Oct 2004

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Za Jana

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Jan

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

pusa našem malom hrabrom prijatelju!

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

janoccka, sjetila sam se još nečeg:
    ja sam ponijela u bolnicu i Isaovu tut i kesice za urin(one obične iz apoteke)zato što Isa nije mogao odmah poslije operacije da se pomjera, a pošto je uzimao dosta tečnosti(kako bi izbacio anesteziju), one kesice su nam jako dobro poslužile!
    Nismo ih upotrijebili dosta, jer je Isa već istu večer(operacija je bila ujutro) krenuo na tutu i to je tražio baš svoju i bilo mi je drago da smo je ponijeli.
    U pošetku je pio isključivo onaj čaj koji nam je donosila med. sestra i primio je jednu infuziju,a na kon toga je prof. savjetovao da mu dajemo vindijin izotonični sok od limuna i grejpa, što smo mi i uradili.
    Samo je važno da ne jede ništa dok se ne vidi kakve su posljedice anestezije, ali to će vam već tamo reći. Isa nije imao nikakve(osim temperature 38.5 koja je trajala od 3-4.00 ujutro i jako mi je drago da sam tad bila s njim) reakcije i već je već sutradan otpušten kući

Ima negdje naša priča na zdravlju djece

ako se još šta sjetim , pišem

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Operacija je dogovorena za četvrtak. U srijedu ujutro je prijem, ako sve bude OK, u subotu ujutro ide doma. Preko dana smo s njim.
    Do sada se pokazao jako hrabar i nadam se da će tako i ostati
    Danas je napravio sve pretrage (krv, urin, EKG, pregled pedijatra i anesteziologa). Sve je super osim što tu i tamo zakašlje.... I sada me strah da se ne razboli...

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Janoccka, ja ovo tek sad vidim !

Šaljem vam puno i da što bezbolnije prođe...

Jan !

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nadam se da će sva biti ok.

Javite se čim stignete....

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

malo vibrica

~~~~~~~~~~~~~~~~