Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: kelj

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno kelj

kako kuhate kelj...inace ga ne volim jesti pa ga nikad nisam kuhala,ali me u zadnje vrijeme uhvatila takva zelja da je to nenormalno...i uopce neznam kada skuham dali ce mi biti fino,ali mi se toooliko neopisivo jede...
    i kak se uopce rezu listovi?...kad ga je mama kuhala ja sam se trudila zaobici taj dan rucanje kod kuce tako da nis nisam zapamtila,a sada kad sam ju pitala mi se toliko smijala da mi uopce ne uspjela objasniti na kraju ...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

meni najdraže i najjednostavnije: listove narezati na široke rezance ili kakogod, prokuhati, dodati kuhanom krumpiru narezanom na kockice, maslinovo ulje i puno češnjaka, dobro promješati. Ne izgleda lijepo ali je fino i zdravo.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Krem juha od kelja: skuhaš kelj s malo vode, sve zajedno smiksaš štampnim mikserom ili u blenderu, i dodaš vrhnje za kuhanje i začine (sol, vlasac, peršin...). Mljac.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj roko006 prvotno napisa
    meni najdraže i najjednostavnije: listove narezati na široke rezance ili kakogod, prokuhati, dodati kuhanom krumpiru narezanom na kockice, maslinovo ulje i puno češnjaka, dobro promješati. Ne izgleda lijepo ali je fino i zdravo.
    i bosiljka

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Glavicu kelja malo prokuhaš dok ne omekša, onda ga kuhaš još kratko s nekim kobasicama ili suhim mesom. (suho meso je isto dobro prije prokuhati kako bi mogla baciti onu slanu vodu).
    Dodaš i krumpir narezan na kockice, onda posoliš i dodaš crvene paprike. (Netko stavlja zapršku, ali dovoljno je izgnječiti malo krumpira). A možeš i bez paprike, pa bude "na bijelo".

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja očistim one deblje žile na listovima, a listove narežem dost krupno, malo prokuham u slanoj vodi i procijeđenog posipam sjeckanim češnjakom.

Onda prodinstam luk, mrkvicu i malo celera, poprašim brašnom, dodam crvene mlj. paprike i podlijem vodom. Malo prokuham da mrkva omekša, posolim, povegetim, pobiberim. Dodam kelj i na kockice narezan krumpir i kuham dok krumpir nije gotovo skuhan. Ubacim malo paradajza, prokuham i gotovo. Uz to super idu faširanci!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

narezati na manje komade, kuhati u slanoj vodi, procjediti , dodati maslinovo ulje.
    za prilog domaći sir i integr. kruh

njami

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja ga napravim kao pire (super za podvalit klincima). Narežem na veće komade, skuham u vodi, skuham i krumpir, skupa smiksam, dodam nekog sirnog namaza (ili malo kiselog vrhnja), malo margarina ili putrića i that's it.

Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

meni je ovo bilo super Turbo kelj

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Musaka od kelja (stvarno fino, čak i za one koji nisu ljubitelji kelja)

Odvojiti listove kelja od korjena i oprati ih, nekoliko minuta ih prokuhati u malo vode i malo soli.
    Izdinstati mljeveno meso na luku, dodati začine po volji i šaku riže ili umjesto riže prezle.
    Na dno dublje tepsije složiti listove kelja (jedan red), pa na to dio mljevenog mesa, pa kelj, pa meso i na kraju opet kelj.
    Preko toga preliti smjesu od jednog kiselog vrhnja i dva jaja.
    Peći u pećnici cca 30 min na 180C, odnosno dok gornji sloj ne dobije lijepu žućkastu boju.

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja ga narezem na siroke rezance, dinstam prvo luk, a onda sve sto nadjem doma redom po tvrdoci....mrkvu, celer,korijen persina, cvjetice cvjetace, ili bilo koje povrce koje mi uz to pase, na kraju kockice krumpira, malo soli, papra i crvene paprike, jedan mali pelat prokuham i gotovo. nekad u to stavljam i meso bilo mljeveno bilo na kockice a u tom slucaju meso ide odmah na luk.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

obarim ga tek da se opusti, jako kratko, ali zavisi od tvrdoce listova.

iseckam in na sitne kokcice.
    urolam par listova i isecem na tanke stapice a onda popreko na kockice.

crni luk i beli luk izdinstam i kad je gotov i lepo sladak (ja toga puuuno stavim) onda dodam kelj.
    malo kad se prohladi jer je jos sve jako toplo, posolim i dodam puno malsinovog ulja i po potrebi jos belog luka, ali jako malo jer je mnogo jak ako nije izdinstan ( a negde se mora posle rucka ici )

sve to pomesam u spagete i svi uzivamo.

ponekad ne prepoznas da je kelj, jednostavno ima ukus kao da jedes spanac.

posebno je pogodno za one koji mrze kelj pa ovako sitno i jos ukus na spanac i oni uzivaju

prijatno!!!!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

zaboravila da kazem...

obavezno skinem debelu zilu u sredini lista.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj sandy prvotno napisa
    zaboravila da kazem...

obavezno skinem debelu zilu u sredini lista.

..zasto je bitno skidati tu zilu?

ma ju cu ga napraviti slicno ko i svaki drugi cuspajz...samo me zanimalo dali ima jos neka posebna kvaka npr.ovo nesto sa zilom...ili ukoliko se treba prije malo popariti..i sl...

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ma ne, ko je voli neka ostavi.
    ja je volim ali moji probiraci se odmah mrste

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Na mrvicu ulja stavim češnjaka, na to dodam narezani kelj i krumpir narezan na kocke, dodam vode da prekrije sve to, sol, crvenu papriku, malo papra, čilija i domaćeg paradajz sosa i to je to...

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja od kelja pravim varivo , musaku i kuhan na pari. Musaku pravim kao švrćo. Na pari - kuham ga na pari u cjedilu ( cepter ), kuhan začinim bijelim lukom, maslinovim uljem , vegeta
    Kad pravim varivo , nasjeckam krompir i kuham , dodam mrkvu i kelj, bijeli luk, papriku, biber, sol,vegetu, bosiljak
    Krompir mi se djelomično raskuha i da gustoću varivu. Maslinovo ulje dodam na kraju.Prilog faširano . Nikad ne dodajem brašno.
    Ponekad ako nema mesa uz kelj, onda u varivo nasjeckam sušenu kobasicu.

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Popečci od kelja

POPEČCI OD KELJA

Sastojci: manja glavica kelja, 5 dag oraha, 1 ploška kruha, 1 dl juhe, 2 jaja, sol, papar, 2 češnja češnjaka, mažuran, majčina dušica, žlica brašna, mrvice, masnoća za prženje

Priprava:

Kelj skuhati na pari ili u vreloj slanoj vodi. Ocijediti ga, samljeti, dodati mu mljevene orahe, kruh namočen u juhi (i ocijeđen), sve začine, razmućena jaja i po potrebi brašno da se sve dobro poveže. Oblikovati pogačice promjera 6-8 cm, uvaljati ih u mrvice i ispržiti na zagrijanoj masnoći. Popečci se mogu poslužiti uz salatu od graha ili krumpira. Dobar tek!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •