Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: pedijatrica odbila novorođenče

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno pedijatrica odbila novorođenče

prijateljica je samohrana majka
    prije mjesec dana je rodila sinčića
    prije tjedan dana se naručila na današnji dan na pregled u odabrane pedijatrice
    međutim, kad su stigli i kad je predala rodni list djeteta sa svim podatcima, doktorica ju nije htjela primiti jer "dijete nema oca"

kad se naručivala na pregled i kad je pitala ima li mjesta kod njih: "nema problema samo vi dođite...ima mjesta"
    kad je došla tamo, sestra je bez ikakvih pitanja izvukla karton i počela upisivati podatke, kad je došla do podataka o ocu samo se digla od stola i otišla po doktoricu...doktorica je izišla s rodnim listom u rukama i rekla neka idu tražiti drugog pedijatra jer kod nje nema mjesta...
    kad joj je A. objasnila da je naručena na pregled i da preko telefona nije bilo nikakvih problema...ova je samo odgovorila...nema mjesta...

sreća je što je našla novu pedijatricu u roku od pola sata...
    ali sad me zanima i mene i prijateljicu koja su njena prava?

prijateljica mi je visoko obrazovana žena u tridesetim godinama, bivši branitelj, radi u jednoj obrazovoj ustanovi na visokom glasu...dakle nije netko s ulice (iako ni nekog s ulice se ne smije radi toga izbaciti iz ordinacije) da se s njom tako ponaša...
    šta sad
    šta dalje
    kako dalje

Minnie editirala.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ravno u HZZO, pisati na mail, ministarstvu zdravstva, pismeno se žaliti, nema druge.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Mislim stvarno...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ovo je van svake pameti. Nije da ti ne vjerujem, ni u najružnijim snovima nisam vjerovala da bi takva malograđanjština, degradacija i šikaniranje bilo moguće. Sablažnjena sam i u nevjerici. Slučaj za sudnicu.
    Poslušaj Minnie...

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Ovo je van svake pameti. Nije da ti ne vjerujem, ni u najružnijim snovima nisam vjerovala da bi takva malograđanjština, degradacija i šikaniranje bilo moguće. Sablažnjena sam i u nevjerici. Slučaj za sudnicu.
    Poslušaj Minnie...
    vjeruj mi ja sam bila u šoku kad me je ona zvala-bila je van sebe od muke i bijesa

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Neka piše i Kosorici (min. obitelji), po meni je to diskriminacija jednoroditeljskih obitelji. I Hrvatskoj liječničkoj komori. I još kome god se sjeti, a mogao bi imati veze s tim.

Ako ne dobije zadovoljavajući odgovor (ako već ne nekakvu konkretnu reakciju), onda neka da u novine.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Postoji i neka adresa gdje se mogu pisati pritužbe na liječnike, ali ju ne znam.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam bez teksta...ovo je, uh, nemam riječi, nečuveno :shock:

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pravobraniteljicama isto, i onoj za djecu i onoj za ravnopravnost spolova

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ovo je prestrašno . Nemam riječi.

slonić tonić avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ma ovo je stvarno za nepovjerovati. :shock: :shock:
    Ja bih je tužila.

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

osim svega navedenog, ravno u novine!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Neka je tuzi, ali obavezno i hitno.Pa to je necuveno i ne sme proci tako olako.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Živjelo naše zdravstvo!!

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znam da nitko ne bi imao razloga izmisliti nešto tako, ali meni je to nevjerovatno.
    Čak da je ped. tak zatucana da tako misli, ne vjerujem da bi to tako direktno rekla.
    Očito je došlo do nekog krivog spoja, jer da je to razlog za odbiti dijete jednostavno ne mogu vjerovati.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    Znam da nitko ne bi imao razloga izmisliti nešto tako, ali meni je to nevjerovatno.
    Čak da je ped. tak zatucana da tako misli, ne vjerujem da bi to tako direktno rekla.
    Očito je došlo do nekog krivog spoja, jer da je to razlog za odbiti dijete jednostavno ne mogu vjerovati.
    Potpisujem. Mislim, sta to pedijatrici znaci? Ili ja zivim u nekom drugom svijetu. Ako je istina, to treba i u novine objaviti...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Prestrašno

Datum pristupanja
    Nov 2004

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

OVO JE ČISTA DISKRIMINACIJA I POKAZATELJ DA SE KOD NAS MOGU DOGAĐATI NEVJEROJATNE STVARI. PEDIJATRICU TREBA TUŽITI ILI DATI U NOVINE.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Teško da u ovako nešto mogu povjerovati.
    Imam sestričnu i dosta prijateljica koje su samohrane majke,nisu udane, i niti jedna mi se nije nikad požalila na takvo nešto!!!

Kakve veze ima (ne)postojanje oca s zdravstvenom zaštitom djeteta.
    Što se doktora uopće ima ticati nečiji privatni život!!!!!

Ja bih je prijavila lječničkoj komori,svim mogućim udrugama,radio i TV-e postajama,novinama,gradonačelniku,Kosorici,udruzi za ljudska prava,ženska prava,prava djeteta,dala bih joj ime na internet..............

A prije svega toga bih je PLJUNILA U ZATUCANU MALOGRAĐANSKU FACU!!!!!!!!!!!! 8)

Oprostite na izrazu ali nikom ne bi dozvolila da mi diskriminira djete,a pogotovo veeeeeeeeeeeliki humanitarci i visoko obrazovani lječnici,koji bi trebali biti jako ispred svih nas,svijetski ljudi a ne "zaostale seljačine"!!!!!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

najjednostavnije joj je poslati e-mail (svima isti neka vide) na:
    - hrvatsku liječničku komoru
    - Ministarstvo zdravstva
    - Ministricu međugeneracijske solidarnosti ili kako se već zove
    - ono Pedijatrijsko društvo
    - pravobraniteljicu
    - i koga još se sjeti

ja bih sve stavila u isti mail. Ako niti od koga ne dobije odgovor, onda bih tek razmišljala o novinama ili tužbi. Da, i tražila bih od svih njih, da se pobrinu da dobije službeni odgovor napismeno zašto dijete nije primljeno. Pa ako nema mjesta, nema ga onda niti za druge tako dugo dok joj netko od pacijenata ne ode.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a ako je došlo do nesporazuma, također neka se fino napismeno obrazloži

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Strašno :shock:

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja to jednostavno ne mogu povjerovati, hoću reći ne sumnjam u riječ te mame, nego mi moji um i duša odbijaju tako nešto prihvatiti, i jako bih voljela vidjeti obrazloženje te pedijatrice.
    I jako se nadam da je sve ipak bio neki nesporazum.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ako pedijatrica ima puni broj osiguranika, može je odbiti. A ako nema svjedoka (osim sestre koja sigurno neće svjedočiti protiv poslodavca)... soli na rep...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ali nije naodmet prijaviti. Ako je na istu osobu već prije bilo takvih žalbi, netko će se ipak prihvatiti posla.

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja jednostavno ne mogu vjerovati da je tako nešto moguće u 21. stoljeću! :shock:

A očito je!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mislim da ovo između ostalog spada i pod ingerenciju Ministarstva zdravstva. Neka preko Ministarstva zatraži da posreduje u dobivanju pismenog odgovora od pedijatrice. Znam da se Ministarstvo odaziva na pritužbe primljene e-mailom, ako spada pod njihovu ingerenciju.
    Nema veze što možda ima puni broj osiguranika; dobiti taj odgovor na pismeno riještiti će nju dvojbi da li je mogla što učiniti u zaštitu svoga dostojanstva i svoga djeteta.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Soli na rep! Dobro rečeno i tvoja prijateljica nek nežali jer je bolje da njeno djete i nije kod takve rospije !!!!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ma ne bi ja to pustila tek tako, nije teško napisati mail, dva i poslati na par adresa

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    ma ne bi ja to pustila tek tako, nije teško napisati mail, dva i poslati na par adresa
    slažem se! najgore je šutjeti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •