Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: cokce, ali samo na jednoj cici

Hello_Kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno cokce, ali samo na jednoj cici

luda sam vec od tog coktanja, prekopala sam hrpu topica i polozaja, ovo mi je zadnje utociste
    daklem, na jednoj strani dojimo bez ikakvih problema i specijalnih namjestanja, a na drugoj (problematicna cica s konstantnim zastojima i s nekoliko mastitisa) ju ne uspjevam NIKAKO kvalitetno namjestiti. od 100 pokusaja 100 puta zavrsi s coktanjem i naravno bolovima za mene i moju bradavicu. probala sam i druge polozaje, probala sam podmetnuti nesto pod nju, pa pod cicu, pa sam se namjestila iznad nje da joj cica ide direktno u usta, ne znam sto nisam probala ..najveci uspjeh sto bih postigla je to da povuce 4-5puta ispravno i onda pocne ponovno coktanje.
    nije mi jasno kako nam to na toj strani nikako ne uspjeva, pa po sistemu pokusaja i pogresaka pa jednom bi trebalo uspjeti pa makar da se zabunim!?
    na toj strani mi mlijeko ide sporije, ali ide..da li netko ima neki savijet za mene osim da odustanem od te strane jer mi se sada to cini jedina opcija

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

soor možeš imati i samo na jednoj strani, jel imate drugih simpoma soora (bijel jezik, crvena guza)? jesi nedavno imala viginalnu infekcija ili ste ti ili beba uzimale antibiotike?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Vidim da beba ima mjesec dana.

Jesu li ti problemi od pocetka ili odnedavno?

U kakvom ti je stanju problematicna dojka trenutno (ragade, mastitis, kako izgledaju bradavice)? Jesu li podoji na njoj bolni i kada tocno pocne boljeti(na pocetku, u sredini, na kraju podoja, izmedju podoja)?

Jeste li bili u pedijatra, kako beba napreduje, je li zdrava, koliko ima mokrih i pokakanih pelena?

Hello_Kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

bas zadnjih dana intenzivno proucavam simptome soora..cini mi se da beba ima bijeli jezik, probala sam joj skinuti te naslage da vidim da li ide, nisam uspjela ali kako je to dublje u ustima mozda sam bila i nespretna.
    guza joj nije crvena, dobro napreduje, ali kako nemam dovoljno mlijeka dajem joj i adaptirano..procitala sam da se mozda ne moze i najesti zbog tog soora
    nisam imala vag.infekciju i nismo bile na antibioticima, ta cica se dva puta upalila imala sam temp.39 ali sam to sama odradila(masiranja, topli oblozi, izdajanje). jos uvijek imam kvrgu na tom jednom problematicnom podrucju na dojci, koja se povuce nakon masaze i podoja/izdajanja ali za max.30min evo je natrag, ragada imam od tog coktanja i cijela bradavica mi se cini nekako tvrdja. Boli izmedju podoja(ostra probadajuca bol u unutrasnjosti bradavice), za vrijeme podoja ne mogu tocno odrediti buduci da me boli cijelo vrijeme od tog coktanja.
    Te probleme imam intezivnije zadnjih tjedan dana, pa izbjegavam podoje na toj strani :/
    Kod pedijata smo skoro svaki tjedan(problemi s pupcicem i ispocetka sa slabijim napretkom, ali popravilo se) ali nam doktorica nije nista rekla. Zadnjih tjedn dana nismo bili, bas kada se je meni pogorsalo.

Hello_Kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

zaboravih..kupili smo rojazol gel i namazala sam bradvice(zasada nisam nista davala bebi) i prilicno me pece na toj bradavici :/

Hello_Kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

bili smo kod pedijatrice ona tvrdi da nemamo soor, a mene i dalje povremeno pece i probada u dojci :?
    vjerojatno je i do loseg polozaja, jer ima dana kada ju jednostavno ne mogu namjestiti..ne kuzim zasto ali svaki novi pokusaj isto..coktanje i bol..i na jednoji na drugoj strani..a nakon 10tog pokusaja vec je i ona luda, gura rukice u usta, vrti glavom, nestrpljiva je a o kolicini progutanog zraka da ne pricam
    proucila sam sve brosure, procitala sve tekstove i proucavala sve slike na koje sam naisla u vezi polozaja, mislim da sve radim dobro, a rezultat je los ali ne uvijek nego povremeno. bradavicu joj guram hvatom skarica jer drugacije nema sanse da ju primi dobro(zbog relativno ravnih bradavica), istina je, ne guram nju na cicu, nego cicu njoj, ali u lezecem polozaju mi je drugacije neizvedivo
    dojim iskljucivo u lezecem polozaju jer u drugima ne uspjevam izdrzati sat vremena koliko nam traju podoji(obje cice jer nemam dovoljno mlijeka)
    pliz pomagajte..ne znam vise sto da radim..da li je mozda problem u mojim ogromnim cicama

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Meni je isto jedna strana bila problematičnija od druge. Ta je uvijek bila tvrđa, teško sam se namještala, kvrge su se duže zadržavale u toj, i dan danas se kuži razlika. I uvijek smo dojili ležeći nikako drukčije nije išlo. Cica bi ga uvijek poklopila.
    Jesi li pokušala primiti rukom cicu cijelim dlanom (bolje rečeno položiti je cijelu na dlan) i to onom rukom na kojoj ležiš, pa palcem (gore) i kažiprstom(dolje) izbočiti bradavicu i aureolu. Drugom rukom moraš prinjeti bebina usta bradavici jer ćeš se samo tako dobro namjestiti. Primiš drugom rukom cijelu glavicu odozada i onako malo grublje gurneš usta na bradavicu. Ili neka ti netko pomogne to napraviti. Ako beba ne otvara usta dovoljno moraš ih malo rastvoriti prstom. Ispod glave i vrata si nešto podmetni tako da ne ležiš skroz vodoravno kako bi mogla s tom doljnjom rukom manevrirati. Ja sam imala ragade i dojila sam. Vjeruj mi nakon nekog vremena se navikneš na tu bol. U svakom slučaju trebala bi biti najjača u početku podoja, a kasnije bi te trebalo manje boljeti. A kako beba raste sigurno će ti biti lakše namjestiti je na cicu. Nemoj odustajati od te strane . Nadam se da sam ti dala i poneki dobar savjet ili barem ideju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •