danas nam je bio tip iz jedne firme koja prodaje sustave za pročišćavanje vode, pa nam je malo pričao o tome kakva nam je voda i napravio eksperimentić sa vodom iz pipe i vodom iz brite, koju ja koristim već 7-8 godina. u čašu vode je stavio nekakav aparatić za elektrolizu i nakon minute bućkanja od čaše vode napravio čašu žabokrečine (sličicu će vam pokazati janoccka). on to objašnjava velikom količinom štetnih tvari koje se nalaze u vodi, a ne pročišćuju se čak ni britom (ja sam zapamtila samo klor i arsen). nakon toga je, naravno, ponudio spasonosno rješenje, nekakav sistem koji se stavi ispod sudopera, pročišćava oko 140 litara vode dnevno i uklanja sve gadosti kojih u vodi ne bi trebalo biti. na kraju je napravio elektrolizu te njegovim sistemom filtrirane vode i voda je ostala čista i bistra.
za vrijeme prezentacije je marin došao do mene i kaže - mama je sam žedan i ja mu dam čašu vode i mislim si šta mu to dajem.
e sad, ima li tko pametan da mi kaže da li je ta naša voda zaista takva žabokrečina i da li je pametno pročišćavati vodu na taj način. ima li netko takav sistem i je li zadovoljan? ja razmišljam o tome da to kupimo (nije uopće jeftino), MM čini mi se misli da su to neke marketinške fore. znam ja da oni tjeraju vodu na svoj mlin i kažu samo ono što je njima u interesu, pa me zato zanima ima li ta njihova priča i drugu stranu.