Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: sustavi za pročišćavanje vode

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno sustavi za pročišćavanje vode

danas nam je bio tip iz jedne firme koja prodaje sustave za pročišćavanje vode, pa nam je malo pričao o tome kakva nam je voda i napravio eksperimentić sa vodom iz pipe i vodom iz brite, koju ja koristim već 7-8 godina. u čašu vode je stavio nekakav aparatić za elektrolizu i nakon minute bućkanja od čaše vode napravio čašu žabokrečine (sličicu će vam pokazati janoccka). on to objašnjava velikom količinom štetnih tvari koje se nalaze u vodi, a ne pročišćuju se čak ni britom (ja sam zapamtila samo klor i arsen ). nakon toga je, naravno, ponudio spasonosno rješenje, nekakav sistem koji se stavi ispod sudopera, pročišćava oko 140 litara vode dnevno i uklanja sve gadosti kojih u vodi ne bi trebalo biti. na kraju je napravio elektrolizu te njegovim sistemom filtrirane vode i voda je ostala čista i bistra.
    za vrijeme prezentacije je marin došao do mene i kaže - mama je sam žedan i ja mu dam čašu vode i mislim si šta mu to dajem.
    e sad, ima li tko pametan da mi kaže da li je ta naša voda zaista takva žabokrečina i da li je pametno pročišćavati vodu na taj način. ima li netko takav sistem i je li zadovoljan? ja razmišljam o tome da to kupimo (nije uopće jeftino), MM čini mi se misli da su to neke marketinške fore. znam ja da oni tjeraju vodu na svoj mlin i kažu samo ono što je njima u interesu, pa me zato zanima ima li ta njihova priča i drugu stranu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to jesu neke fore, imam negdje spremljen tekst o tome, cek da nadjem

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Evo slike...

Ja se ponadala bit će neš pametnije

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

sad sam se ubio tražeći tekst koji je bio na pliva zdravlje portalu i nikako ga ne mogu naći

uglavnom, elektroliza će iz bilo kakve, osim destilirane, vode napraviti žabokrečinu jer elementi iz vode reagiraju s elektrodama. minerali koji se nalaze u vodi su ti potrebni pa zbog toga ovi skupi filteri nakon demineralizacije vrše remineralizaciju kako bi vratili potrebne minerale. bottom line je da je voda iz vodovoda u hrvatskoj uglavnom visoke kvalitete jedino su u nekim starim zgradama upitne cijevi kojima voda putuje, ali sve u svemu milsim da su ti filteri za sada bacanje love.

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

I mi smo elektrolizom i tim eksperimentom dobili istu takvu žabokrečinu, od izvorske vode, vode iz Brite i Jane. Nismo nasjeli na foru, zadovoljni smo našom vodom i eventualno bismo stavili neki filter zbog kamenca.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa
    molim moderatora da izbriše višak
    Ma neka ga! Možda joj bolje sjedne

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

moja majka je bacila lovu na takav sistem. beskonačno puno puta su dolazili regulirati količinu ovoga i onoga jer je voda bila, blago rečeno, odvratna. još uvijek je preslana i mislim da je nitko ne pije, a ispod sudopera više nema mjesta za suđe. mislim da joj je to najgora investicija ever.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

uglavnom, elektroliza će iz bilo kakve, osim destilirane, vode napraviti žabokrečinu jer elementi iz vode reagiraju s elektrodama.
    e, ovo me zanimalo. tnx

samo me zanima šta je bilo u onom višku. janoccka, ti ćeš mi sigurno reći

sasana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Bio je i nekidan u Glasu Slavonije tekst bas o tome

http://www.glas-slavonije.hr/trazi2.asp?ID=68480

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ne iznenađuje da će direktor vodovoda izjaviti da je njihova voda zdrava za piće. ovo me isto zanima:
    Ljubimka Kozar iz Aquatecha je pojasnila da uređaj radi na principu reversne osmoze kazavši da bi ispravna voda za piće trebala imati graničnih 40 ppm-a, a osječka voda ima 509 ppm-a.
    to je mjerio i kod mene. ne vjerujem baš da je 509 ppm-a magnezija i kalcija. s druge strane, kad je mjerio filtriranu vodu ona je imala samo 2 ppm-a, što mi se odmah učinilo jako malo. očito je izvukao iz nje sve, i što treba i što ne treba.

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kakav višak? Novaca

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    molim moderatora da izbriše višak
    Ma neka ga! Možda joj bolje sjedne
    ovaj višak

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A to...
    E... šta nisi pratila 8)

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Irchi prvotno napisa
    e svaka čast
    baš sam taj članak tražio

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Moram se javiti na ovu temu jer nije situacija baš tako bajna kao što mislite.
    Moja obitelj je jedna od onih koji su skupo platili svoj pročiščivač vode, ali su ga dobro i istražili. To da je naša voda savršeno pitka je čista laž i ne znam zašto ljudi u to naivno vjeruju, a nisu to provjerili.
    Mi smo odnijeli vodu iz pipe i vodu koja je prošla pročiščivač-žena u Zavodu je rekla da su neusporedive i da ovakvu vodu (iz pročiščivača) nikad u životu nije držala u ruci.
    Ne nasjedajte na nikakve testove i kućne pokuse, samo od distributera tražite certifikate NSF/ANSI standarde. Naš pročiščivač je prvi kućni pročiščivač koji zadovoljava tri glavna standarda 42,53 i 55.
    Kad smo nakon godinu dana korištenja mijenjali filter koji je po stavljanju bijele boje, bio je tamno smeđi.
    Više uopće ne mogu piti ništa drugo jer mi sve ima okus po metalu.
    A kamenac je u vodi bitan jer ga stvaraju minerali. Ako nema kamenca, nema ni dobrih tvari.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

možda malo OT, ali evo... nekako smatram da bismo korištenjem naše vode možda natjerali mjerodavne da je održe pitkom i zdravom. kupovinom flaširanih podupiremo jedan drugi lobi, kojemu na ruku ide i politika uz bok sa vodoprivredom...

primjerice, u singapuru recikliraju vodu. zvuči malo bljak, ali djeluje... i standard vode je na vrlo visokoj razini iz istih razloga...

druga stvar su bebe i jako mala djeca, ali njima i kupujemo flaširane zato kaj je nekome stalo da proda, primjerice, janu...

ameri su prekrasan primjer... konzumentska nacija koja se sama dovela do toga da nema pitke vode iz slavine...

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

možda malo OT, ali evo... nekako smatram da bismo korištenjem naše vode možda natjerali mjerodavne da je održe pitkom i zdravom. kupovinom flaširanih podupiremo jedan drugi lobi, kojemu na ruku ide i politika uz bok sa vodoprivredom...

primjerice, u singapuru recikliraju vodu. zvuči malo bljak, ali djeluje... i standard vode je na vrlo visokoj razini iz istih razloga...

druga stvar su bebe i jako mala djeca, ali njima i kupujemo flaširane zato kaj je nekome stalo da proda, primjerice, janu...

ameri su prekrasan primjer... konzumentska nacija koja se sama dovela do toga da nema pitke vode iz slavine...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moji su starci također kupili ovaj pročišćavač vode. 5000 kn.

Meni je ta voda jaako fina! Prije toga smo koristili britu ili kupovali janu, no ova mi je u rangu (sto se okusa tiče) sa janom, brita mi nikad nije bila fina. Tako da sam s tog aspekta zadovoljna.
    Sto se tiče KORISNIH MINERALA iz vode, mislim da je smiješno razmišljati o prikupljanju minerala putem vode (koje bi u tom slučaju trebalo popiti valjda 10 l), stoga mi nije žao bacanja lošeg zajedno s dobrim, jer "dobro" ću ja putem hrane lako nadoknaditi.

I ja sam vidjela onaj talog i nikako mi nije sjelo da u to skroz vjerujem... no kako vjerovati i suprotnim člancima kad je jasno da svi brane svoju stranu i ne želi se priznati da hr voda NIJE dovoljno čista i kvalitetna. Ja bih, u svakom slučaju 5000 kn radije investirala u nešto drugo u kući nego u to, ali mi je isto tako voda kod staraca odlična.

Vidim ja da su naši roditelji jako podložni kojekakvim kupovinama... :/

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Nemam iskustva s takvim sistemom koji se montira ispod sudopera,ali imam s filterom za vodu koji ide direktno na slavinu.Ukratko nikako nisam bila zadovoljna, voda je špricala sve okolo i nije imala baš nikakav okus.Zamjenski filer može se kupiti samo od akvizitera ,nikada ne znaš koliko filtrira i kada ga treba mjenjati.Sada koristim Britu i zadovoljna sam.I još nešto ne vjerujem proizvođačima vode jer kakva voda može trajati u plastičnoj boci godinu dana a da se ne pokvari?O transportu i da ne govorimo.

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ovaj pročiščivač propušta dobre tvari i minerale. A da bi se voda iz pipe "popravila" potrebno bi bilo zamijeniti sve postojeće cijevi u Hrvatskoj i to raditi svako malo. Zar stvarno mislite da je netko spreman u to investirati? Uostalom, i ovako trošim vodu iz vodovoda samo što prolazi kroz pročisčivač.
    Moj pročiščivač je elektronski, točno se zna koliko traje filter i on zvučno i svjetlosno prati sve i alarmira ako nešto nije u redu. E da, ima garanciju dvije godine.

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Još samo da kažem da je ovo najbolja investicija u životu (bar za nas). Pijemo i po dvije litre vode jer je stvarno predivna, Filipu nikad nisam skuhala vodu, i sad je obožava. I uopće ga ne želim navikavati na vodu iz pipe.
    Svakako preporučam svakome!

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Može link na stranicu proizvođača tog filtera da malo proučimo - čista znatiželja...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Maloprije sam kuhala čaj s običnom vodom iz pipe... malo je dulje kipilo... fuj, fuj, kako izgleda voda na površini... sve sam bacila i skočila kod mame po onu vodu pročišćenu (mama mi je bliže od dućana).

Ma što oni govorili, kvragu.. pa VIDI se razlika! (i bez onih elektroliza).

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Meni je voda iz pipe u Splitu odlicna - i kod kuhanja nikad ne primjecujem nikakve promjene. Okus super. Ne pada mi na pamet ulagati u filtere.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Potpisujem od riječi do riječi Anitu-AZ (čak su i meni starci s finom filtriranom vodom bliže od dućana)

Mi pročišćenu vodu koristimo i za ovlaživač zraka inače bi s destiliranom valjda bankrotirali-prosječno u dan i pol potrošimo spremnik od 7 l!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moji starci su to kupili. Skupo, voda odvratna, na kraju im poplavilo stan dok su bili na putu....

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

moja baka je imala uzrečicu - dok bedaki penez imaju i kramari trže...

daklem, svatko tko je učio kemiju malo više shvatiti će da se radi o običnoj patki...

uz to, nitko od proizvođača filtera ne kažu što se sve nađe u vodi kad sistem zašteka ili se filter istroši (a alarm ne reagira, jer i to se dogodi)

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ali još uvijek ostaje pitanje "žablje vode" iz vodovoda nakon kuhanja, a tog efekta s onog vodom nema. :/

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi imamo filter i razmišljamo još o ugradnji onog dodatka za minerale. Ne paničarim oko toga jer mi voda iz vodovoda definitivno nije glavni izvor minerala

Na pipi s vodovodnom vodom imamo jako finu mrežicu koja se zaštopa svaki mjesec zbog velike količine neke ogavne narančaste sluzi (to nismo primjećivali dok smo imali običnu pipu). Gadi mi se ideja da bi se ta sluz mogla naći u vodi koju pijem.

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Hera, imaš pp.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj mommy_plesačica prvotno napisa
    Na pipi s vodovodnom vodom imamo jako finu mrežicu koja se zaštopa svaki mjesec zbog velike količine neke ogavne narančaste sluzi (to nismo primjećivali dok smo imali običnu pipu). Gadi mi se ideja da bi se ta sluz mogla naći u vodi koju pijem.
    yaaaak... to je vjerojatno od cijevi... :/
    i to vjerojatno svi pijemo.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

dižem malo ovu temu...
    Dakle, budući imam recidive kamenja po bubregu...a nemrem to s ničim povezati osim sa pijenjem "prekrasne" novozgb. vode, a kao što svi znate kad se kamenje treba sterati van treba piti oko 3-4 litre minimum dnevno...onda dolazimo do začaranog kruga..
    Tako smo mi kupili Brittu...ali vidi vraga..nenaviknutoj meni ta vodica je bljak ...tako je to kad se čovjek navikne piti svašta (za ne vjerovati čak mi je i mlaka voda OK).

Slušam sada umne glave kaj mi imaju za savjetovati kaj da pijem i s čim da pročistim....samo mi nemojte reći da kupujem vodu jer ću pol porodiljne dati samo za to s obzirom na količinu koju trebam popitii svaki dan

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •