Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Opet problemi s vešom

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Opet problemi s vešom

...da, opet ja i moji problemi s vešom

Imam nekoliko stvari koje su crne i imaju nešto bijeloga na sebi (jedan tamno plavi bodić s bijelim rukavima, crna trenirka s bijelim obrubom rukava i hlača). E,sad, odmah nakon prvog pranja problemi - ja to perem s tamnim vešom (što mi je logično) i onda ovaj dio što je bio bijeli nije bijeli, nego potamni. Evo, do sad je bilaneka siva boja, a sad nakon pranja dosta tamnije. I to me strašno živcira.

Zna li netko kako s takvom odjećom i kako, eventualno, vratit bijelinu ovih bijelih dijelova?

I...kome je uopće palo na pamet proizvodit tako glupe kombinacije odjeće?

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ne znam odgovor al te zelim samo utjesiti

ja imam jednu takvu kombinaciju,samo sva sreca taj bijeli dio mogu otkopcat pa oprat posebno,ali to stalno otkopcavanje i zakopcavanje tih dijelova me vec pocelo zivcirat

Tessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Annie, to se i ja :? jer neki odjevni predmeti su loše farbani (čitaj: puštaju boju u pranju), pa se to bijelo oboji hoćeš-nećeš.

Stare komade nisam nikad spasila, a nove komade preperem na ruke, da se ne mješaju s ostalim tamnim vešom, koji možda pušta boju i to više u mlakoj/hladnoj vodi.

Možda bi u kemijskoj mogli dati kakav dobar savjet :/

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mam nekoliko stvari koje su crne i imaju nešto bijeloga na sebi (jedan tamno plavi bodić s bijelim rukavima, crna trenirka s bijelim obrubom rukava i hlača). E,sad, odmah nakon prvog pranja problemi - ja to perem s tamnim vešom (što mi je logično) i onda ovaj dio što je bio bijeli nije bijeli, nego potamni. Evo, do sad je bilaneka siva boja, a sad nakon pranja dosta tamnije. I to me strašno živcira.
    i ja imam isti problem,pa su sad svi rukavi nijansirani i nijedan nije bijeli
    i mene zanima da li netko ima rješenje

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ma, da, ali najviše me živcira to što to nisu stvari s placa, trenirka je Tom Tailor, a bodić Oshkosh (ili kak se već piše). Možda bi bilo rješenje prat na ruke, al tak nemam živaca za to...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Re: Opet problemi s vešom

Citiraj Annie prvotno napisa
    I...kome je uopće palo na pamet proizvodit tako glupe kombinacije odjeće?
    A kome je uopće palo na pamet kupiti tako glupe kombinacije odjeće

inače, i mene nervira ta siva boja bijelog veša, ali nemam nikakav pametan savjet, osim da se takve stvari više ne kupuju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene iznervirala kombinacija boja: bijelo-crveno, isto trenerke (C&A i Dodipetto) rukavi dosli crvenkasti, jos da su barem jednolicni ali naravno ispalo na fleke ..

i tako ja dekolorizirala trenerke, obje su ispale nakon intervencije dr. Beckmanna (prasak iz dm-a) zuckaste (oker)-bijele !!
    Pa bolje i to nego da dodam kolekciji za po doma.. !

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja sve stvari koje imaju bijele dijelove perem sa svijetlim šarenim vešom jer si računam da valjda ne bi stavili takvu kombinaciju kada bi ona tamna(ija) boja puštala na ovu bijelu. Npr.Tinovu Superman tamnoplavu majicu s bijelim rukavima iz HM-a uvijek perem tako i izgledala je uvijek kao i prvi dan (malo je tamnoplava posvijetlila od silnih pranja).
    No neki dan je MM samoinicijativno prao veš i tu istu majicu je stavio s tamnim šarenim vešom-rukavi nisu više onako sniježno bijeli
    Kod prvog pranja neke takve stvari uvijek me naravno frka da ne ofarbam cijelu mašinu veša. Nekad zažmirim, uključim pa šta bude, a nekad stavim samo taj komad odjeće zajedno sa tetra pelenama, kuhinjskim krpama, ručnicima ili već nečim što mi nije žao uništiti, samo da vidim kako se ponaša u pranju.
    Do sad nisam kiksala. Ima tih tamnih boja koje su tako postojane da čovjek ne bi vjerovao. Znalo mi se dogoditi (ne jednom) da crnu čarapu iskuham (dakle 90oC) s bijelim vešom i da se ne dogodi apsolutno ništa.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mi smo imali dosta takvih kombinacija kad je bio manji, sad su in smedje nijanse , a stvar je u tome da takve stvarcice prvi puta kad ih peres operes na ruke cak u toplijoj vodi i jako dobro oplahnes. Kasnije nam niti jedan bijeli dio na tamno plavoj majci nije posivio, i to neovisno o tome je li Coconut ili Oshkosh.
    Naravno na 30, s kratkim programom i s praskom za tamno osjetljivo rublje, jer prasci za bijelo rublje znaju biti preagresivni na tamnoj boji i mogu uzrokovati pustanje iste.
    Nisam dala rjesenje kako se rijesiti vec postojece sive boje (mislim cak da je nemoguce), ali znas kako sprijeciti to kasnije.

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamanatali prvotno napisa
    Ja sve stvari koje imaju bijele dijelove perem sa svijetlim šarenim vešom jer si računam da valjda ne bi stavili takvu kombinaciju kada bi ona tamna(ija) boja puštala na ovu bijelu. Npr.Tinovu Superman tamnoplavu majicu s bijelim rukavima iz HM-a uvijek perem tako i izgledala je uvijek kao i prvi dan (malo je tamnoplava posvijetlila od silnih pranja).
    No neki dan je MM samoinicijativno prao veš i tu istu majicu je stavio s tamnim šarenim vešom-rukavi nisu više onako sniježno bijeli
    Kod prvog pranja neke takve stvari uvijek me naravno frka da ne ofarbam cijelu mašinu veša. Nekad zažmirim, uključim pa šta bude, a nekad stavim samo taj komad odjeće zajedno sa tetra pelenama, kuhinjskim krpama, ručnicima ili već nečim što mi nije žao uništiti, samo da vidim kako se ponaša u pranju.
    Do sad nisam kiksala. Ima tih tamnih boja koje su tako postojane da čovjek ne bi vjerovao. Znalo mi se dogoditi (ne jednom) da crnu čarapu iskuham (dakle 90oC) s bijelim vešom i da se ne dogodi apsolutno ništa.
    ovako i ja radim, i uvijek bude sve OK.
    i koristim tekući det. za obojano rublje (Woolite color)

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ja sve stvari koje imaju bijele dijelove perem sa svijetlim šarenim vešom jer si računam da valjda ne bi stavili takvu kombinaciju kada bi ona tamna(ija) boja puštala na ovu bijelu.
    I ja tako! I sve je ok! I mm ima dosta takvih majica koje sam mu ja kupila ! Perem normalno na 40.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Cure,evo rješenja!
    Ako niste ljubiteljice pranja pojedinih komada na ruke (a nitko nije)
    -imate u DM-u kupiti posebne papirnate krpice za pranje šarenog i tamnog veša koje na sebe pokupe sve boje koje se otope u vodi.
    Ubaciš jednu među veš i to je to. Pusa!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sve takvo perem s plavim Woolite-om.
    Imate reklamu na nov@TV i funkcionira.

TIGY avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja također nemam sreće sa tim kombinacijama,
    ponekad izvadim skroz rozi ili sivi veš ( ovisi jel pustila crvena majica ili npr. crna čarapa ... ) ...

No, sad oprezno postupam sa novim stvarima i prvim njihovim pranjem,
    iz već dugogodišnjeg lošeg iskustva odlučila sam se čitati etikete i provjeriti koliko ° stupnjeva podnose ...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •