Ne znam ima li kakva informacija o tome (ja, nazalost, nisam dobila upute kad sam kupovala maramu), ali kako se pere i odrzava Rebozo marama?
Hvaaaaala!
Ne znam ima li kakva informacija o tome (ja, nazalost, nisam dobila upute kad sam kupovala maramu), ali kako se pere i odrzava Rebozo marama?
Hvaaaaala!
opereš u mašini na 40°C, bez omekšivača (ako staviš omekšivač onda ti se može desiti da čvor malo proklizava)
Ja cu samo malo dodat:
najbolje je prati u prasku bez encima i bez optickih ili bilo kojih drugih belila. Tos amo skodi.
Ja perem moje sa Ecover (ne znam, ako se to dobi U hrvatskoj?), inace preporucujem i ovo:
http://www.lakeland.co.uk/product.aspx/solutions/washing!5718
ili
http://www.inasoapnutshell.com/?gcli...FRR6EAodym8iVQ
Andreja
Moje djete ima atopijski dermitis i nakon što sam ju par puta nosila u marami mi je sva pocrvenila. Ne znam da li reagira na te boje od marame (imamo Ella roo i malao pušta boju) ili na vrućinu? Stoga razmišljam maramu oprati na 60 stupnjeva, ali ne znam što bi od nje ostalo javascript:emoticon(':?')
Confused
help, javascript:emoticon('')
Crying or Very sad
Malo će izblijediti i možda će se malo skratiti, ništa posebno. Probaj je oprati jednom na 40 stupnjeav bez praška da vidiš ima li 'unutra' nešto što joj smeta.
ja svoj sling perem na programu "ručno pranje" na 30 stupnjeva sa tekućim deterdžentom za šareni veš i sve super...nije izgubio boju nimalo...
Ellaroo ima sve naravne boje. Ali prije prve upotrebe moras Ellaroo oprati u octu i soli, tako da se boja fiksira.
Inace, moguce je oboje - vrucina ili detergent kao krivas za dermatitis.
Moj sin je isti, i ne smem nista prati u prasku sa encimom.
Andreja
Beata prvotno napisa
Ja bi oprala na 30 isprala u puuuuuuuno vode(bez omekšivača)
A zasto moja Ellaroo marama cudno smrdi i nakon 4. pranja na 30, prasak, bez omeksivaca... :?
Mozda je materijal u pitanju??
Vjerojatno jest materijal u pitanju, to je onaj cudni vonj novih stvari, tako je smrduckala kad sam je kupila, ali mislila sam da ce se isprati bez problema...
hvala cure, probat ću nešto od predloženog, al' još ne znam što, javim rezultate;
inače sam do sada prala na 30 stupnjeva, program u mašini za ručno pranje, s tekućim praškom za šareni veš te duplo ispiranje
idemo slijedeći tjedan na more pa ću ju probati staviti u maramu, ali svakako tek navečer kad zahladi (cijelo ljeto nisam)
E da sam to znala prije.marsupial_mama prvotno napisa
Moja Elsa je obojala samu sebe.
Sve jako obojene stvari je dobro prvo oprati s nekim fiksatorom za boje u prirodnoj inačici. Na jednom našem superfinom i skupom stoljnjaku (nisam ja kupila) životamnih boja je stajala baš ta uputa.
a koji su to fiksatori u prirodnoj inačici?![]()