Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Ventolin za inhalacije

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Ventolin za inhalacije

Dr.pulmolog je Leu prepisala inhalacije(kod kuće) s ventolinom,a u apoteci su mi rekli da ga nema jer ga ukidaju :? Naravno da sam zbunjena jer znam da ventolin dosta djece redovno koristi iako je Leu u 11 godina i xy bronhitisa ovo trebao biti prvi susret s njim.Znate li možda nešto o tome? Rekla je da se još tu i tamo može negdje naći,ali da ga u principu ukidaju.Jel da tražim dalje ili je to istina?!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi ga zaista nismo uspjeli kupiti u prvoj ljekarni, u drugoj već jesmo, ali nitko nam nije rekao da ga ukidaju :? neg da se rijetko traži u obliku otopine - obično se kupuje sirup ili sprej za babyhaler.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I mi ga nismo našli, ali je teta u ljekarni rekla da ga Pliva trenutno nije radila, ali samo trenutno, nije bilo govora da se ukida.
    Probaj u još par ljekarni, a ako ne nađeš možda ti neko od nas može potražiti ovdje u Zagrebu, pa poslati. Mada postoje i zamjene za Ventolin, probaj kontaktirati doktoricu, pa se javi.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Ja sam isto tražila u nekoliko ljekarni i rekli su mi da je sve rasprodano, da ga Pliva trenutno ne isporučuje, ali krajem mjeseca bi ga trebalo biti. Nazovi doktoricu za zamjensku otopinu ili koristi spray preko Babyhalera.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

jel ventolin i verodual jedno te isto????Zna li neko????

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a zakaj ne uzmes sprej za prek babyhalera? ionako ima na taj nacin manje tj nema nuspojava s istim ucinkom a babyhaler ti ide na recept... idi k dokici i trazi rcp za sprej i babyhaler

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Leo jma 11 godina,babyhaler mu ne treba.Dobio je sprej i koristio ga par dana,ali nisam vidjela ni poboljšanja ni pogoršanja.U međuvremenu smo nabavili pola bočice ventolin otopine za inhalaciju i koristimo je .Kašalj prolazi(možda bi prošao i bez toga).

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa
    a zakaj ne uzmes sprej za prek babyhalera? ionako ima na taj nacin manje tj nema nuspojava s istim ucinkom a babyhaler ti ide na recept... idi k dokici i trazi rcp za sprej i babyhaler
    Babyhaler na recept??? A di to? Kod nas je bome oko 200 kn

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gle gore vise topic o babyhaleru...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja sam također babyhaler platila 260 kn, pedijatrica kaže da za njega nema recepta

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=32566
    ja sam skuzila da ide na komisiju pa od hzzo ga dobis, ko i ort.pomagala npr...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj snorki prvotno napisa
    jel ventolin i verodual jedno te isto????Zna li neko????
    znam da je ventolin i berodualin jedno te isto - bronhodilatator. moja kcer je koristila berodualin inhalacije koje smo kupili u austriji

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Da ne otvaram novi topic, treba mi savjet od onih iskusnih. Kako sam shvatila Ventolin postoji u obliku pumpice i takav se može dozirati preko babyhalera? Molim nekoga da mi potvrdi ili negira ovaj moj zaključak. Ovo me interesuje zbog skorog odlaska na more, pa bi mi takav oblik Ventolina za ponijet (za ne daj Bože) bio izuzetno praktičan (jer već kristimo Flixotide, i zbog njega nosim babyhaler). Još me interesuje da li se on može nabaviti u HR, da li bi ga dali bez recepta, jer ako postoji takav oblik, a nema ga u BiH moja bi ga mama donijela iz HR kad bude išla na more. Hvala vam cure unaprijed, jako mi je važno.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da u svakoj ljekarni ga ima, izgleda ko flixotide samo zeleni cep ima. sumnjam da moze bez recepta...
    u svakoj hitnoj na moru ce ti ga prepisat ili dat na inhalaciju ak ces trebat
    bar su nama, nisu imali bebyhaler pa su nam dali rcpt za pumpicu...

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hvala lijepa, evo sam se informisala, imaju ga i naše apoteke. Ma mi idemo u Tursku na ljetovanje, a ja moram biti spremna na izvanredne situacije. Nešto mi se nije dalo kupovati inhalator samo za tih 7 dana ljetovanja, a kako već imamo babyhaler, kontam bit će zgodno da i Ventolin mogu dati preko njega, za nedaj Bože. Ma šta bih ja bez Rode, ne bih znala neke totalno normalne i uobičajene stvari.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •