Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 118

Tema: Perpucij

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Perpucij

:/ eto kaj sad! Doktorica nam je rekla da do godine nikako ne povlacimo perpucij a sad kad smo poceli vec neko dulje vrijeme jednostavno nejde dođe do jedne granice i nejde dalje. Glavić se ne vidi. Kaj sad da još pokusavamo ili doku i kaj dok moze.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Savjet je ne dirati i mi imamo isti problem. Mi smo vec i kirurga posjetili koji je rekao da je blagi oblik fimoze i da ce se najvjerovatnije morati ici na obrezivanje. On je to nategnuo i nikom ne bi pozelila. Nategnuo je iz razloga jer se Noah sve to bilo upalilo i nije vise mogao piskiti inace kaze da ne bi. To ide ili ne ide. On predlaze obrezivanje do 4 godine ili prije polaska u skolu. U NL isto kazu ne dirati. Ovaj kirurg u Rijeci na Kantridi je rekao da se ni slucajno ne navlaci ako ne ide i da tu modu mame povlace kozicu na pisi treba izbaciti iz glave. Bukvalno njegove rijeci.

Ja se slazem. Nista ne ide na silu pa ako se mora sjecnuti sta je tu je. Ja sam protiv obrezivanja kad je nije neophodno jer mislim da kozica nije tu bez razloga. nemam nista protiv ljudi koji to rade iz vjerskih razloga. Da Noah nema problema nebih ga obrezala ali posto ima spremamo se sad na zimu da to rijesimo.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Znaci tako to nema veze kaj nismo ranije poceli. Mom se jos nije upalilo ali kad piski jako mu nabubri i pocrveni. Nema neke druge solucije osim obrezivanja?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo s prepucijem imali problema od kad mu je dr. na 1. pregledu u dobi od 20. dana isla navuc kozicu preko "glavic" (Promijenili pedijatricu)Da sad imam ponovno musko dijete naglasila bih kod svakog posjeta pedijatru da mu ne pregledava pisu sam , nego da mene pusti da mu pokazem sto zeli vidit.Sad smo definitivno rijesili problem (urolog mu je odlijepio kozicu prije 10-ak dana.).
    Evo malo konkretnih informacija o prepuciju i fimozi(
    nije nuzno obrezivanje):http://www.medicina.hr/clanci/fimoza.htm

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vidis i nama je to kirurg prevukao ili odljepio ili nemam pojma. Ja nisam ni gledala jer sam samo grlila Noah kad je zavristao. Frendica je bila s nama i ona kaze da je tu izaslo i gnoja i krvi i kaze ona i glavic. Valjda zena zna kako glavic izgleda E sad se to opet ne da jer sam ja probala ali ne ide a ja necu da ga natezem na silu. Kazu ako ide ide vrlo lako.

Noah je odjenom krenuo piskiti ono popiski se i piso se napuse ko balon ali par sekundi nista ne izlazi van i onda izadje. Onda je poceo zadrzavati pisu pa je plakao svaki put kad piski i mene je to potaklo da ga odvedem na kantridu. Jako neugodan susret sa sestrama na kirurgiji a doktor divan(iako su one rekle da ce se izderati na mene jer sam ga dovela vikendom, pa sam se ja odmah rasplakala i rekla odoh ja kuci onda, nisam i nisam ni pozalila jer je covjek bio divan)Meni doslo da ga izljubim. Od tada Noah piski ok nema problema ali je rekao ili obrezivanje ili da malo zarezu tu kozicu jer je stvarno uska.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I jos:
    - http://iskon.hr/bebe/ordinacija/page...1/0229006.html
    gdje pedijatrica preporucuje obrezivanje
    -http://www.bhdani.com/arhiva/193/t19303.shtml sto o tome imaju reci muslimani
    -http://www.zzjzpgz.hr/nzl/24/penis.htm jos od strane medicinske struke
    Sve je na hrvatskom!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U mi smo imali slican problem, Natasa.Fora je u tome da nakon "odljepljivanja" moras smoc snage da prevuces kozcu do kraja nekoliko puta u slijedeca dva dana.Prvi dan boli strasno. Ja nisam mogla podnijet bolno plakanje pa smo na odljepljivanje isli 3 puta . Sad sam bila definitivno odlucila da necu pustit da ponovno zaraste (zalijepi se).
    Otisla sam u apoteku i kupila gel za anesteziranje (Lidokain 2%, nisam sigurna je li to ime ) Naglasavm da se nisam savjetovala s dr. , nego na svoju ruku.
    Kad je trebalo povuc kozicu(nakon piskenja i kod kupanja) , stavila sam malo gela u prepucij (zavrnula bih ga dokle nije bolilo) , rekla Filipu sda malo "t rlja" , pa bi se gel uhvatio i na ranu. Kad vise nije boljelo , prevukao bi kozicu preko glavica.Treci dan vise nismo trebali gel. Dr. je rekao da mora tu kozicu povlacit vise puta dnevno.
    Filip je vec velik i on o tome sad brine sam. Ja ga samo pitam ponekad povlaci li.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

xylocain zele 2% , ne lidokain

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

sve smo procitali i sad bi trebali prvo kod njegove pedijatrice da ona provjeri situaciju. idemo u ponedeljak pa javim kaj je bilo. meni ovo sve zvuci tak bolno :shock: .

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sven je sa godinu dana bio na meatotomiji (proširivanje rupice) i usput mu je doktor i odlijepio kožicu. Upozorio nas je da ju svakodnevno natežemo dokle ide da se ponovno ne zalijepi i da navatu stavimo baby ulje i kad nategnemo s tim očistimo.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U najnovijem tekstu sluzbenog stava Kanadske Udruge pedijatara pisu

An evaluation of hygienic practices among uncircumcised patients showed that those who retracted the foreskin while bathing were less likely to have inflammation, phimosis or adhesions than those who did not.

Posto imam djecaka koji je obrezan, nemam iskustva sa povlacenjem kozice. Samo prenosim da po ovome najbolje je cistiti i prevlaciti (ako se prevlaci) kada se djecak kupa (u kadi).

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi prvom sinu nismo prevlačili kožicu i s 2 godine je išao na odljepljivanje pod općom anestezijom. To smo htjeli izbjeći s drugim i počeli dosta rano, ali s nikakvim ili čak lošim rezultatom - imala sam osjećaj da je kožica sve tvrđa jer se stvaraju ožilci, to je pucalo, krvarilo (ped. je rekla da tako treba) pa smo odustali do nedavno, kad je sestra u amb. malo jače povukla (na našu molbu) i sreća da je ,jer sam tek tad skužila kako mu je bio slabi mlaz kad je piškio. Onda ga je MM naučio da "pokaže glavicu" (imao je 2 godine) i on sam sebi malo povuće kožicu prema dolje i to se polako oslobađa. Evo sad se vidi već 1 cm promjera, a od kad on to sam radi ni jednom nije puklo ni raskrvarilo se. Mislim da ćemo za par mjeseci biti gotovi s poslom.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uh citam vas i mislim si sto mi se sprema

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Normalno suženje prepucija nakon rođenja
    Većina dječaka rađa se s tzv. fiziološkom fimozom, tj. ne može im se prevući prepucij preko glavića penisa, ali to je normalno. U dojenačkoj dobi i u tijeku prve dvije godine fiziološko slijepljenje prepucija s glavićem je zaštita od oštećenja glavića amonijakom iz mokraće. Zbog toga se ne smije raditi namjerno prevlačenje prepucija preko glavića zbog mogućnosti oštećenja tkiva i daljnjih oštećenja zbog djelovanja mokraće.
    Prepucij može biti uzak sve do puberteta i to se često ne smatra fimozom. Starenjem se prepucij olabavljuje te se kod 98-99% osamnaestogodišnjaka nađe normalno prevlačenje prepucija preko glavića. Liječenje se stoga može odgoditi do iza puberteta.

ovo mi je bilo bitno....

nama pedijatrica nije savjetovala da opce diramo ista dok nosi pelenu, i to mi je bilo logicno...a vidim da pedijatri razlicito savjetuju pa me zbunilo....

ivarica

Početno

nije dobro prevlaciti i zato jer ti se moze dogoditi da prevuces kozicu preko glavica i onda je ne mozes vratiti natrag, jer tad ce stvarno trebati obrezivanje

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja Danijelu prevlačim od 5. mjeseca. Probala sam i prije i nije se moglo. Sad ima 10 mjeseci i nemamo nikakvih problema. Prevučem, očistim i vratim na mjesto. Prevlačenje ide lagano, mislim da je skroz bezbolni i nema nikakvih puknuća ili ranica ili nečega. Nikad nisam bila gruba, to treba nježno raditi.
    Pedijatrica je rekla da bi se trebalo moći prevući do 3 godine.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eto vidis
    jedni govore povlaci, drugi ne diraj dok ne skine pelene...

ja nekako vjerujem ovim drugima

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Benjamin sad ima 3.5 god. i pokusavamo izvuci glavu u kadi, ali ne uspijeva jer ga boli!!! Nismo ni sami pamatni!!

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bas smo se vratili s prevlacenja. Mis ima 3,5 godina. Od treceg mjeseca smo mu prilikom svakog kupanja malo "potezali", ali nista nije islo. Kirurg je sve rijesio u 5 min, bez rezanja.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Da svako drukcije zato nisi pametan :/ Nas je poslala kirurgu koji radi samo petkom tako da sutra ujutro idemo pa cemo vidit kaj on kaze. No na izgled morat ce rezat jer ima suzenje.Javim sutra

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Potaknuta ovim na forumu i iskustvom kolegice s posla, krenula sam i ja jucer isprobati. David ima 2 godine, preporuka pedijatra je "ne povlaciti", pa miska nismo mucili. Onda smo jucer krenuli vidjeti kako stvari stoje.
    Nazalost, izgleda - ne dobro .
    Kozicu smo navukli preko glavica, ali je s jedne strane "zalijepljeno" pri dnu, pa kako povlacimo rupica se sve vise nakrivljuje na stranu, nije visoko na vrhu.
    Sto da sad radimo? Da probamo sami vjezbati mehanicki ili da odemo doktoru? Moze li se to odljepiti samo po sebi? :?

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa sandraf, tek ste poceli, to se pomalo radi dok ne bude potpuno presvucena kozica....

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

I Ivan je imao isti problem. Uopće mu nismo mogli navući kožicu pa smo otišli kod pedijatra (privatnika) jer su mu se ispod kožice počele sakupljati bijele naslage. On mu je mališu malo pošpricao s nekakvim lokalnim anestetikom i malo jače povukao i problem je bio rješen. Najgore je bilo nakon par sati kada je anestetik popustio i onda ga je to peklo. I još par dana smo imali malo problema kad je trebalo ići piškiti jer ga je peklo.
    Ali danas je sve u redu, kožicu prevlačimo svaki dan kod tuširanja i ništa nas više ne boli.

I naravno, zaboravih napisati poslije tog zahavata dobio je antibiotsku kremu za pimpija-kako ga on zove.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Grozno je priznati, ali neuka sam po tom pitanju. Pedica je rekla "ne petljati po misku" i mi smo se po tom ravnali. Ona bi na pregledu bacila oko i sve je uvijek bilo 5. Nismo puno ni razmisljali o tome dok pre neki dan cura s posla nije isla sa svojim deckom na "odljepljivanje".
    Dobro, onda pocinjemo s "vjezbanjem". Valjda ce se samo odlijepiti...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za te "muške" stvari zadužen je bio muž!!!
    Kod oba moja frajera,krenuli smo vrlo rano i maltene svakodnevno je muž imao zadatak oko tih pišonja!!
    Sada nemamo nikakvih problema niti s jednim!!!
    Mislim da je bitno na taj način očistiti im pišonje jer se unutra skupi kojekakvih prljavština i može doći do infekcije,a to je onda PROBLEM!!
    Naravno da sve to treba raditi jako nježno,ništa na silu i koliko ide!!!

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    Samo prenosim da po ovome najbolje je cistiti i prevlaciti (ako se prevlaci) kada se djecak kupa (u kadi).
    Da, i mi čistimo u kadi s vodom, ali sa običnom vodom ne silaze sve one bijele naslage. Sa uljem siđe sve. I kirurg urolog nam je rekao da je to dobro očistiti s uljem da ne dođe zbog nečistoće do upale.
    Što se tiče presvlačenja kožice preko glavića, rekao nam je da mu povlačimo lagano koliko ide. Ništa na silu i ako ga boli. Koliko ide ide, svaki put kod kupanja i čišćenja, i to je to.
    Drugo je kad oni to potegnu jače, točno znaju kako i gdje. Mi bolje da se s tim ne igramo jer može doći do raznih oštećenja.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Uf, pa sad više stvarno ne znaš kaj treba. :? Danas nam je pedijatrica zaprijetila ak nećemo navlačit kožicu malo više, idemo kod kirurga. Inače, mi to laganini potežemo, jer moram priznati malko me strah. Kažu da ih to ništa ne boli.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma, vraga ih ne boli ako se poteže jače nego što je odlijepljeno. Ne znam, ja ne bih mogla na silu povlačiti pa makar i po cijenu kirurga. :/

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno grozno

:shock: Ovo kaj sam danas kod kirurga dozivila je naj gora stvar do sada to je grozno, od njegovog pristupa do samog cina povlačenja te kozice. Nama nije bila zaljepljena već suzena ali on je svejedno to natego i to je popucalo sa svih strana mene je to skroz strah sad pogledat. Jadnik je od muke dobio temperaturu i zaspao.Dok je reko da sad svaki dan to radimo i da bi trebalo biti o.k.
    NUNA da li si tu kremu stavljali na cijelog pisu ili samo na dio jer u vodi nam je tu jako nezgodno povlacit jer nis ne vidimo.
    Neznam kaj da vam kazem Povlacite!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Jadnicak mali...
    Nadam se da ce sad sve biti ok.
    Mi cemo redovito povlaciti
    Pusu saljemo da brzo prodje

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno hvala

Hvala na brzoj pusi dobro ce doc ,a i meni bi trebala, kako sam trudna i u ovu nedelju mi je termin ali nema nekih trudova no danas tamo skoro sam rodila. No nemojte se plasiti ak to treba napraviti onda treba samo budite hrabri.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mamazika,kako ste ga naučili da sam poteže ?I ja bih htjela svog naučiti ali ne znam kako :?
    Sandraf,mislim da mora izgledati kao da je zalijepljeno s jedne strane.Nedavno sam i ja napravila paniku jer je izgledalo baš kako ti opisuješ i onda zvala muža da vidi a on mi je nato pokazao svoga i vidila sam da u biti tako to i treba izgledati :?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Andromeda prvotno napisa
    Mamazika,kako ste ga naučili da sam poteže ?I ja bih htjela svog naučiti ali ne znam kako :?
    Sandraf,mislim da mora izgledati kao da je zalijepljeno s jedne strane.Nedavno sam i ja napravila paniku jer je izgledalo baš kako ti opisuješ i onda zvala muža da vidi a on mi je nato pokazao svoga i vidila sam da u biti tako to i treba izgledati :?

... ma nisam htjela nista pisati, jer nisam jos 100% sigurna, ali dosla mi je maloprije kolegica koja je s malim bila na odljepljivanju i koju sam naravno udavila kad sam otkrila da s nama nesto "ne stima".
    Ona je svog sina jucer opet malo pregledavala (nakon zahvata) i rekla da s jedne strane izgleda zalijepljeno.

Btw, i mm je komentirao: "... pa to tako mora biti...", ali sam ja na to odgovorila "ako je tako - onda kod TEBE nesto ne stima...". Ali, valjda on zna bolje...

U svakom slucaju, mi pocinjemo s laganim "vjezbicama". Iako mi se cini da se je DAvid ovo ljeto dok je stalno bio gol - navjezbao dosta s pisolinom za cijelu godinu. On svog "plina" povlaci doduse u "pogresnom" smjeru, ali kozica je kozica, navlaci i rasteze se bez obzira na smjer...? :?

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja mislim da nije pogresan smjer, ako mislis da navlacenje prema naprijed, to ja cak smatram ispravnijim smjerom....

ali i dalje se pitam zasto jedni govore navlaci, drugi ne diraj dok ne skine pelene?

i sto je to prirora tu zeznula da svaki drugi muskic ima problema s tim? ili smo mi nsto zeznuli?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

da, navlaci ga prema naprijed, a slazem se s tobom i ne mislim da je smjer naprijed pogresan, zato sam i stavila pod navodnike.
    nama su rekli da ne diramo i mislim da nije ovog Foruma da se ne bih ni sjetila provjeravati.
    a tko je zeznuo? ne vjerujem da je priroda, prije mi s pelenama....

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sandraf, super da si uspjela u moru mojih tip felera shvatiti sto sam htjela reci

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Baš mi je žao da vam je bilo tako grozno od doktora!
    To sa povlačenjem - nepovlačenjem mi počinje zvučati skroz glupo.
    I nama su rekli ne dirati pišu i ja nisam ništa radila, dok mm nije rekao da mu to moramo čistiti jer će mu se nakupiti prljavština i biće problema.
    On zna, jer mu se to desilo kao malom i stalno je vukao neke upale.
    I tako mu to čistimo, i pomalo navlačimo i super ide i gore i dole.
    Ali, valjda je dobro i jer moj sin nema nikakvo suženje.
    A i sam ga stalno nateže i gnječi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: grozno

Citiraj ostojic prvotno napisa
    :shock: Ovo kaj sam danas kod kirurga dozivila je naj gora stvar do sada to je grozno, od njegovog pristupa do samog cina povlačenja te kozice. Nama nije bila zaljepljena već suzena ali on je svejedno to natego i to je popucalo sa svih strana mene je to skroz strah sad pogledat. Jadnik je od muke dobio temperaturu i zaspao.Dok je reko da sad svaki dan to radimo i da bi trebalo biti o.k.
    NUNA da li si tu kremu stavljali na cijelog pisu ili samo na dio jer u vodi nam je tu jako nezgodno povlacit jer nis ne vidimo.
    Neznam kaj da vam kazem Povlacite!
    I kod nas je kao neka polufimoza i kirurg je to isto povukao kod Noah. Noah se je zakocenio ono 10 sekundi i cima sam ga ja uzela prestao. Nije nista popucalo ali dok je prevukao ali meni ne ide lagano i ja to ne diram. Nama je kirurg rekao nikako to ne povlaciti.

Ajde sad budi pametan. Noah ne da ni prici poslije tog navlacenja.

I Noah stalno navlaci prema van i jeste raspravljali smo i prije da je bolje navlaciti prema van i jeste pelene su vjerovatno dosta krive.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Eto i on sad neda pisi a ja nisam sigurna kaj sad. Navodno ako ne navlacimo sad par dana uzastopce dogodit ce se isto pa opet doku
    da on to radi i to moze tako u krug. Inace i on ga stalno kad je gol
    (skoro cijelo ljeto) navlaci i igra sa njim. :? :?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Kada im povlačite kožicu obavezno to radite tijekom tuširanja nakon što koža lijepo omekša!! Sretno!!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Nani prvotno napisa
    to radite tijekom tuširanja nakon što koža lijepo omekša
    prvi glas :/ Mislim da je manje komplikacija prije povezano s boljim higijenskim uvjetima nego s omekšavanjem. Ta je koža prilično otporna na močenje

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Dobro zboriš...ali tako su nas uputili, mi poslušali!! Nama je sa tim sve ok.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja sam skužila da to nije dobro raditi nakon spavanja, čim se malac probudi. Bolje je kasnije.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sto se gela tice , ponavljam pitajte lijecnika moze li jer sam ga ja koristila "na svoju ruku" .glupo sam sa istrcala na forumu , znajuci da taj gel koriste za npr , anesteziranje jednjaka .
    Navodno ako ne navlacimo sad par dana uzastopce dogodit ce se isto pa opet doku
    Da , to se nama dogodilo .
    to radite tijekom tuširanja nakon što koža lijepo omekša
    Filipu je tad bilo jos gore (voda (pod tlakom)na ranu) i sad se boji tusa u blizini pise .

Ja mislim da sve na tijelu (osim crvuljka ) ima neki razlog postojanja.To nasilno povlacenje kozice koja u malisa puca i krvari...Strasno!Natezu oni sami tu kozicu , a kako rastu sve ce vise i vise . Odlijepit ce je malo-po-malo!
    Dr. valjda treba pomoc samo ako se ne moze piskit , ako je upaljeno ili gnojavo.

ivarica

Početno

ja sam valjda vec predosadna s tim - nemojte nista natezati. ako ste zabrinute trazite uputnicu za urologa, za vas u zagrebu preporucila bih dr. Bastica u Klaicevoj, on je ivaru napravio cirkumciziju.
    ako dijete normalno piski i nema ucestalih upala niti ikakvih problema, zasto na silu i prije vremena dirati kozicu? Zasto navlaciti i stvarati oziljke?
    Procitajte tekst u zadnjem broju Ferala, Na ostrici djetinjstva - bas o obrezivanju, rutinskom, djevojcica i djecaka, ali i o natezanju i potezanju. Tamo je to nazvano najcescim oblikom seksualnog zlostavljanja djece.

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nase iskustvo - nastavak:

Kozica je bila suzena na vrhu, pa se nije moglo prevuci.
    Pedijatrica nas poslala kirurgu.
    Kirurg je premazao lokalnim anestetikom i nakon 45 min dao se na posao.
    Stapicem je obilazio oko ruba kozice i polako sirio i prevlacio.
    Nista nije popucalo.
    Prvi dan rekao je da nista ne diramo, a onda da slijedeci dan prilikom kupanja prevucemo, ocistimo i OBAVEZNO vratimo kozicu natrag.
    Prvi i drugi dan nismo dirali - govori je da ga boli, treci dan se nije zalio pa smo pustili Misa da smo prevuce prilikom kupanja kako bi vidio da ga nista ne boli.
    U meduvremenu nismo imali problema s pisanjem, ali prva dva dana smo oprezno baratali s pisom.
    Proslo je tjedan dana i sada je sve super.

Mislim da je takvom brzom oporavku pridonio super kirurg u Klaicevoj koji nije nista "silovao" vec je isao polako i tako nista nije popucalo.

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mamazika i Nuna, kako izgleda to odlijepljivanje?

Danielu se ni sad ne može potpuno prevući kožica, nije mu sužena nego kao da je pri dnu na dva mjesta zalijepljena. Nama je isto kirurg u Klaićevoj rekao da ne treba ništa na silu potezati da ne bi došlo do pucanja i stvaranja ožiljaka, nego da se radi odlijepljivanje s 3 godine ili kad se dečko riješi pelena, i to pod općom anestezijom.

A ja umirem od straha pri pomisli na anesteziju, i stalno odgađam odlazak doktoru i nadam se da ćemo sami to odlijepiti. Inače je veći dio glavića vani, i nema problema s piškenjem.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama se ponovo zaljepilo Opet kad piski piso se napuse ko balon a Noah je sav bezvoljan. Idemo sutra pedu ovdje u Canadi pa da vidimo sta ce on reci. Stvarno mi je vec muka od brige o pisi. Noah je totalno bezvoljan i samo lezi na podu. Javim se sutra.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Bezvoljan od piše? Bit ce da je nešto drugo, nekakva viroza.
    Odljepljivanje u općoj anesteziji je gotovo za 5 minuta, poslije treba svaki dan kod kupanja kožicu prevući natrag, a prvih dana se i maže s Betrionom, čini mi se. Ako se ne povlači, zalijepi se opet. Mi smo to riješili tako da su klinci sami naučili to povlačit, čak i ovaj mali i lijepo mu se polako oslobađa, možda prođemo bez zahvata a u svakom slučaju više nije kritično, ne napuhava se pišo kad piški, i kad se povuče vidi se glavić otprilike 1 cm u promjeru. Starijem se vidjelo oko 2 mm prije adheziolize.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Čini mi se da i mi imamo isti problem.Ja više nisam pametna,dali dirati ili ne?Ja sam mu to kod kupanja često probala ali nije išlo.Čak se ni vrhić ne vidi. Onda me nedavno mama uplašila da je jednom klincu od njenog kolege s posla liječnica jako povukla,da je sve popucalo,bilo je i krvi. :shock: Onda sam mu ja jednom probala i mislim da je malo puklo jer se on poslije stalno dirao za pelenu.Valjda ga je smetalo.Otada me strah bilo što raditi,da nešto ne povrijedim.dali je normalno da popuca?Ne znam više što bi,jer stvarno ne želim da mora to kirurški rješavati.Uh, što je komplicirano to s muškom djecom!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •